5651 Log tutma sesli video anlatımı
-
konudan bağımsız öneri : proxy tarafındaki interfacelerde hem wan hem lan hem wireless'ı seçmişsiniz. wan'ı kaldırın.
şu anda internetteki diğer kullanıcılara proxy'nizi kullandırıyor olabilirsiniz. -
[
NOT:
-lightsquid kurulu değildir, loglamaya yardımcı olabilme gibi bir durumu varsa eğer kurulumunu gerçekleştirebiliriz.[/quote]
kardeş log tutmak istiyorsun ama lightsquid kurulu değil diyorsun. peki logları nasıl izliyorsun veya alıyorsun. statik ip adreslerin loglarını göremiyorum diyorsun dinamikleri nasıl görüyorsun. ?
-
kardeş log tutmak istiyorsun ama lightsquid kurulu değil diyorsun. peki logları nasıl izliyorsun veya alıyorsun. statik ip adreslerin loglarını göremiyorum diyorsun dinamikleri nasıl görüyorsun. ?
Merhabalar nmnoztrk;
Walla dhcp kayıtlarının tutulması yeterli diye düşünüyorduk(sizin hazırladığınız görsel medya ve ilgili scriptlerin tedarik edilebileceği adres olan "linuxprogramlama.com" da "örnek olarak gösterilen log dosyası" aynen şu içeriğe sahip http://www.linuxprogramlama.com/log/dhcplog-20100304-040100.txt).
Ancak durum hiçte öyle işaret edildiği gibi değil anlaşılan(http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5651.html).
Geçmişte LightSquidi biraz incelemiştim ancak 5651i tam olarak karşılayabilecek mi?
-
konudan bağımsız öneri : proxy tarafındaki interfacelerde hem wan hem lan hem wireless'ı seçmişsiniz. wan'ı kaldırın.
şu anda internetteki diğer kullanıcılara proxy'nizi kullandırıyor olabilirsiniz.Merhabalar tuzsuzdeli;
Gözümüzden kaçmış hemen düzeltiyoruz, Teşekkürler…
-
Arkadaşlar,
İşlem o kadar basit değil Lightsquid raporları tek başına yeterli değildir hele ki zaman damgası yoksa ilgili logları değiştirebileceğiniz sözkonusu olduğu için.
linuxprogramlama.com da gayet güzel anlatmışlar biraz uzun gözüküyor ama uygulanması gereken aşamalar var 2.0.1 üzerine OpenSSL in yeni sürümünde
TSA patch i ile de uğraşmanıza gerek kalmıyor böylece.İnterneti paylaştığınız duruma göre almanız gereken log ve sürelerinin önemi değişir. ( Şirket içi, Otel, Cafe…vs)
Genel olarak almanız gereken ve zaman damgası vurmanız gerekenler
DHCP logları ( TIB'in programı sadece bu logları istiyor, Fakat savcılık tarafından sizden istenilenlerde aşağıdaki bilgilerde var)
Firewall Logları ( Smtp,Web... Erişimleri)
Proxy Server Logları
Statik Ip kullanılan yerler için Firewall loglarıKolay Gelsin
-
Database kullanmayan %100 yerli ürün logsign focus veya focus lite'a da bakabilirsiniz. %95 Python ve GUI'sinde PHP kullanılmak üzere tasarlanmış ben kendi şirketimde kullanıyorum çok memnunum açıkcası ama ücretli bir üründür. Database kullanmayarak kendisine has indexleme yöntemi ile yüzbinlerce hatta milyonlarca logun arasında sorgulama yaptığınızda saniseler içinde sorgunun sonucu ekrana getiriyor. Ürün teknik destek ile birlikte geliyor çok ilgililer sağolsunlar. Arcsight ile kafa kafaya giden bir ürün bence fakat archsight fiyat olarak marka fiyatı altında uçuk rakamlar veriyor. Diğer ürünler ise bildigim kadarı ile SQL kullanıyor. Logların içinde oynama yapamıyorsunuz direl olarak zaman damgası ile damgalıyor imzasını basıyor ve saklıyor isterseniz kopyalarını tubitak'ın serverlarında saklayabiliyorsunuz.
Alarm
Delegasyon
ve Uygulama Modülü mevcut (vs) -
tüm işlem basamaklarını bire bir yapmama rağmen son komutu kabul etmiyor bilgisayar.
/sbin/dhcplistcronsmb.sh yazınca
command not found diyor. aktarmak istediğim bilgisayarda win Vista yüklü. ip logları USB ye alsam da olur. hatta dahada güzel olur. onu nasıl yapabilirim. -
ne yaptıysam /sbin/dhcplistcronsmb.sh komuttaki o hatayı çözemedim.sürekli böyle bi dosya yok diyo dosya orda
/sbin/dhcplistcronsmb.sh: Command not found. -
Elinize emeğinize sağlık güzel paylaşımlar.
-
Sn. Noman Öztürk,
Merhaba arkadasım öncellikle eline ve emeğine sağlık çok güzel,anlaşılı ve çok yarayışlı bir paylaşım yapmışın.. Ben daha önce hiç log tutma işlemi yapmadım ama anlattığın video ve bilgiler sayesinde başarılı olacağıma inanıyorum Allah razı olsun teşekkürler :)
-
ne yaptıysam /sbin/dhcplistcronsmb.sh komuttaki o hatayı çözemedim.sürekli böyle bi dosya yok diyo dosya orda
/sbin/dhcplistcronsmb.sh: Command not found.arkadaşlar sh dosyalarının içinde komutlar vardır command not found hatası alıyorsanız
bahsedilen sh dosyası içindeki bir hatalı söz diziminden dolayı alıyorsunuz..o hata sh dosyası bulunamadığından değil.. chmod lara dikkat edin en ufak ., hatalarında command not hatası alırsınız
-
Usta ellerine sağlık çok anlaşılır bir anlatım olmuş paylaşım için teşekkür ederim öncelikle.
Benim bir sorun olacak işlem basamaklarını aynen uyguladığım halde /sbin/dhcplistcronsmb.sh komutunu verip log almam gerekirken şu şekilde bir mesaj çıkıyor /sbin/dhcplistcronsmb.sh:Command not found. bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim. -
iyi de bu kadar çabanın sonunda windows'a gönderip imza atıyorsak pfsense kullanmaya ne gerek var? biraz saçma değil mi? ufak bir vbscript ve schedule ile windows dhcp server'ı kullanalım o halde? hm? avantajı ne ki bunun?
-
Numan Hocam Merhaba kurulum için gerekli dosyalaro forum.pfsense.org / linuxprogramlama.com'dan temin edemedim yardımcı olurmusunuz şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkürler.
-
indirme linkini bulamadım Link verecek arkadaş varmı?
-
Türkçe kullanımına dikkat edelim @Ekrem
http://adf.ly/JvbYc
Eski bir loglama programıdır daha yeni çıkanları tavsiye ederim. (forumda ararsanız bulursunuz sabit başlıklarda tarih sırasına göre mevcut.)
-
merhaba,
kılavuzdaki tüm herşeyi yaptım ve videoyu izleyerekde yaptım fakat son olarak /sbin/dhcplistcronsmb.sh komutunu çalıştırdıgımda hata veriyor ve paylaştırdıgım log dosyasına kayıt atmıyor.
-
Arkadaşlar bu anlatıklarınız Http için geçerli Https Loglarını tutmadıgından 5651 yasasını tam olara kyerine getiremiyor. https loglarının tutmanın bir yolu varsa çok iyi olur.
-
Merhaba Arkadaşlar
Benim pfsense versionum 2.0.2 ve ben bu işlemi bu versiona yaptım malesef çalışmıyor bu işlemimi 2.0.2 versionunda çalıştırmak mümkünü -