Mac adresinden hız kısıtlama
-
Merhabalar,
1700 mevcudu olan bir öğrenci yurdunda pfsense üzerinden internet dağıtıyoruz. kişi başı 2048 kb hız belirledik. yanlız bazı kullanıcılar torrent vs uygulamalarıyla interneti sömürüyorlar. bu kullanıcıları tespit edebiliyorum. bu kullanıcıları mac adresi üzerinden hızlarını biraz daha düşürüp yaptırım uygulayarak caydırmak istiyoruz. pfsense ile bu olay mümkünmüş ama nerden nasıl yapabileceğimi bulamadım yardımcı olabilirmisiniz.
ayrıca torrentleri tamamen kapatma yöntemi varmı, ne kadar kısıtlama yapsakta hotspot shield ile istedikleri yere girebiliyorlar bunu önlemeninde bir yöndemi varmı.
teşekkürler.
-
firewall versiyonunuz nedir ?
-
2.0 release
-
Madem mac-id 'yi biliyorsunuz, o mac id'lere ip sabitleyip, onların hızını daha da düşürseniz olmaz mı ?
-
Layer7 Traffic Shaper ile torentleri engelleyebilirsiniz. ekran görüntüsü paylaştım inceleyin…
ayrıca hotspot shield in giriini proxy filterden engellemeyi unutmayın.
-
Madem mac-id 'yi biliyorsunuz, o mac id'lere ip sabitleyip, onların hızını daha da düşürseniz olmaz mı ?
pfsense de henüz yeniyim pek bilgim yok dediğiniz gibi daha sağlıklı olacaksa o şekilde yaparım.
-
Layer7 Traffic Shaper ile torentleri engelleyebilirsiniz. ekran görüntüsü paylaştım inceleyin…
ayrıca hotspot shield in giriini proxy filterden engellemeyi unutmayın.hocam teşekkürler daha önce layer 7 üzerinden gösterdiğiniz şekilde yaptım ama bizim canavarlara pek etki etmedi. yanıma gelip abi biz yine torrent kullanıyor diyenler bile oluyor.
-
ayrıca hotspot shield in giriini proxy filterden engellemeyi unutmayın.Pfsense layer7 ile pek çok konuda başarı sağlamasına rağmen, torrent trafiğini ayırd edemiyor.
-
Size tavsiyem Captive Portal'ı kullanmanız. Bütün pclere sabit ip verip pass-through Mac kısmından bütün kullanıcıları ekleyip hız sınırını da belirlerseniz torrent belirlediğiniz hız limitini geçmiyor.