Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

[Yardım] OpenVPN de Local Host Adlarını Çözümleme (Çözüldü)

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    10 Posts 3 Posters 4.3k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • technicalT
      technical
      last edited by

Arkadaşlar Openvpn Kurulumunu ve konfigrasyonunu yaptım local network e giriş yapılıyor fakat bilgisayar isimlerini çözümlemiyor \server yazınca ping timeout \10.0.0.2 yazınca server e ulaşıyorum.
      ayrıca \10.0.0.3 de Ubuntu server 12.10 da kurulu bunları direk isim olarak çözümletmem gerekiyor ne yapabilirim ?

Necati Selim GÜNER
      IT Technician

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • O
        OGUZ
        last edited by

@technical:

Arkadaşlar Openvpn Kurulumunu ve konfigrasyonunu yaptım local network e giriş yapılıyor fakat bilgisayar isimlerini çözümlemiyor \server yazınca ping timeout \10.0.0.2 yazınca server e ulaşıyorum.
        ayrıca \10.0.0.3 de Ubuntu server 12.10 da kurulu bunları direk isim olarak çözümletmem gerekiyor ne yapabilirim ?

ca.crt isimli dosyayı C:\ornek\OpenVPN\config dizinine kopyalıdınızmı ?

Oğuz BAYBAHAN | Computer Engineer

Vodafone IT Manager

• O
          OGUZ
          last edited by

http://www.turkcenet.org/el-dosyalar-mainmenu-38/openvpn-kurulumu-mainmenu-72.html?start=4

detaylı bilgi ve eksikleriniz var ise görmek adına buradan destek alabilirsiniz..

Vodafone IT Manager

• technicalT
            technical
            last edited by

hmm yalnız ben openvpn config dosyasını tamamen pfsense üzerinden kurulum haline getirerek hazırladım bu şekilde değil
            verdiğiniz siteyi inceleyim belki el ile düzenleme yapabilirim.

Necati Selim GÜNER
            IT Technician

• O
              OGUZ
              last edited by

pfsensede hostname kısmına yanlışlıkla sadece ip girmiş olabilirsiniz. kontrol edersiniz. Belki eksik kalan bir kısım olmuştur. yardımcı olmak adına paylaştım

Vodafone IT Manager

• technicalT
                technical
                last edited by

@OGUZ:

pfsensede hostname kısmına yanlışlıkla sadece ip girmiş olabilirsiniz. kontrol edersiniz. Belki eksik kalan bir kısım olmuştur. yardımcı olmak adına paylaştım

pfsense de hostname olarak tanımlanacak bir yer yok galiba ca sertifikasını pfsense üzerinden oluşturuyorum o yüzden dolayı da pfsensede hostname eklenecek bir böge bulamadım.

Necati Selim GÜNER
                IT Technician

• O
                  OGUZ
                  last edited by

makaleyi okusanız sertifika oluşturduktan sonra belli başlı komutlar var hostname tanımlamak için. ayrıca http://www.turkcenet.org/el-dosyalar-mainmenu-38/openvpn-kurulumu-mainmenu-72.html?start=5 buda sayfanın devamı

Vodafone IT Manager

• technicalT
                    technical
                    last edited by

Evet sorunu OGUZ arkadaşın verdiği linklerden kendimize uyarlama ile çözdüm ve paylaşıyorum.

1- Öncelikle OpenVPN de Server a oluşturduğumuz server e "Edit" e tıklayarak "Advanced configuration" kısmına şu verileri giriyoruz bakınız resim1
                    push "route 192.xxx.x.x 255.255.255.0";push "dhcp-option WINS 192.xxx.x.x";push "dhcp-option DNS 192.xxx.x.x";push "dhcp-option DOMAIN (domainadı).com"
                    Not: Altı çizili yerleri kendi yapılandırmanıza göre düzenlemeniz gerekmekte.
                    Not2 : Kendi yapılandırmanızdaki "PFSENSE" ip sini belirtiniz çünki hostnameleri pfsense den çözümleyecek, domain adı kısmını eğer haricen domaine sahipseniz girebilirsiniz 2. adımda tanımlanan kısma domain olarak ta bilgi eklemeniz gerekmektedir.

2- Daha sonra "Services" ten "DNS forwarder" a tıklayarak "Host Overrides" kısmına host isimlerini yönlendireceğimiz ip leri giriyoruz Bakınız resim2

daha sonrasında OpenVPN ile oluşturduğumuz kullanıcılarımız hostname olarak \server gibi sorgulara erişebilirler.

Umarım Faydalı olmuştur.

![Openvpn Advanced.jpg](/public/imported_attachments/1/Openvpn Advanced.jpg)
                    ![Openvpn Advanced.jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/Openvpn Advanced.jpg_thumb)
                    ![dns forward.jpg](/public/imported_attachments/1/dns forward.jpg)
                    ![dns forward.jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/dns forward.jpg_thumb)

Necati Selim GÜNER
                    IT Technician

• O
                      OGUZ
                      last edited by

Tebrikler. Aslına bakarsanız buradaki mantık şu. siz dışarıdan erişebiliyordunuz networke çünkü buna openVPN izin veriyordu. ancak hostname çözümlemesi yapabilmeniz, için aynı subnet te olmanız gerekiyordu. Geri dönüşüm yaptığınız için teşekkür ederim. bir nebze faydam dokundu ise ne mutlu.

Vodafone IT Manager

• T
                        turker
                        last edited by

Selamlar.
                        Aynı sorunla karşı karşıyayım. Resimlerdeki gibi yapmaya çalıştım ama olmadı.
                        Yardımcı olabilir misiniz?

• First post
                          Last post
                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.