Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

5 Ethernetli Farklı Subnetli Sistem Kurulumu Yardım ( Resimli ) ÇÖZÜLDÜ

Turkish
    7
    34
    12.2k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      DJM
      last edited by

kurumda denemeleri yapar yarın dönerim çok teşekkür edrim yardımlarınız için.. iyi geceler

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        DJM
        last edited by

Selam ;

Dediğiniz herşeyi yaptım malesef hala nete çıkamıyorum ip alıyor gatewaylar doğru nerde yanlış yapıyorum yada eksik yapıyorum çözemedim?

• Z
          zack
          last edited by

Merhabalar,

Nat ayarlarını bir kontrol edin. Outbound Nat Ayarından manuel olarak seçip her subnet için gerekli nat kurallarını yazın.(normalde doğru yapılandırdıysanız otomatik olarak nat kuralları görünecektir.)

• D
            DJM
            last edited by

Selam;

Outbound Nat kısmında hiçbirşey gözükmüyor benim buraya ne yapmam lazım ? ve nasıl yapılıyor bu kadar karmaşık olduğunu tahmin etmemiştim..

• D
              DJM
              last edited by

başka ne yapabilirim acaba tıkandım kaldım iyice ..

• S
                sgtr
                last edited by

Selam tekrar,

Son ekran görüntülerini paylaşır mısınız?

Sevgilerle,
                SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• D
                  DJM
                  last edited by

Selam;

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,58209.0.html burda benim soruna benzer birşey var sanırım

• D
                    DJM
                    last edited by

Selam SGTR;

Yardımların ve zaman ayırdığın için teşekkürler sorun yardımlarınla çözüldü.

• S
                      sgtr
                      last edited by

Selam,

Rica ederim yardımcı olabildiysek ne mutlu bizlere.

Sevgilerle,
                      SGTR

• S
                        salihkurek
                        last edited by

Aynı sorun bende de var.
                        Yapı şöyle:

WAN: 192.168.0.71/23
                        LAN: 192.168.1.1/24
                        OPT1: 10.0.0.1/24

WAN ile LAN da bridge yaptım internete çıkıyorum(bridge yapmadan çıkamadım çünkü).

Gelelim OPT1 e. Yapılandırma şöyle:
                        1- OPT1 enable yaptım.
                        2- WAN ile OPT1 de bridge yaptım (yani bridge menüsünde ikitane brigde im oldu)
                        3- Firewall->Rules bölümünden OPT1 için aynı landaki gibi:
                              Source: OPT1 Subnet
                              Protocol: any
                              Destinatation: any
                        yaptım.
                        4- DHCP olarak:
                              Start: 10.0.0.2
                              End: 10.0.0.50
                              Gateway: 10.0.0.1
                        PC yi OPT1 bacağına takıyorum IP alıyorum ama internet yok(özellikle isim ile değilde IP ile sayfa açmayı deniyorum).

• S
                          sgtr
                          last edited by

@salihkurek:

WAN: 192.168.0.71/23
                          LAN: 192.168.1.1/24
                          OPT1: 10.0.0.1/24

Selam,

Wan yapılandırmanızı tekrar gözden geçirin derim öncelikle. Wan ve Lan aynı subnette oldugu için sorun yaşıyorsunuz görünüyor.

Sevgilerle,
                          SGTR

• S
                            savasbilgitek
                            last edited by

Merhaba değerli üstadlarım. henüz yeni pf sens ile uğraşmaya başladım. bir noktada takıldım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. benim cihazımda 4 adet ethernet kartı var. pfsense 2.0.1 release sürümünü kurdum.
                            lan1 10.0.0.1
                            lan2 10.10.0.1
                            wan1 192.168.3.1
                            wan2 192.168.1.1

istediğim lan1 wan1 den lan2 wan2 den çıksın. bütün rule ve ayarları yaptım. squid çalışıyor makinede aynı zamanda. squid transparancy mode tiki kaldırdığım zaman lan1 wan 1 den lan2 wan2 den internete çıkıyor transparancy mode seçtiğim zaman aşağıdaki gibi bir hata geliyor bir türlü çözemedim. yardım ederseniz çok memnun olurum. üstadlarımızdan yardım bekliyorum saygılarımla.

ERROR
                            The requested URL could not be retrieved

–------------------------------------------------------------------------------

While trying to retrieve the URL: http://www.google.com.tr/

The following error was encountered:

•Socket Failure
                            The system returned:

(49) Can't assign requested addressSquid is unable to create a TCP socket, presumably due to excessive load. Please retry your request.

Your cache administrator is admin@localhost.

Generated Thu, 25 Apr 2013 15:06:53 GMT by localhost (squid/2.7.STABLE9)

• T
                              turker
                              last edited by

@SGTR:

Selam tekrar,

Yapılacak adımlar,

PfSense donanımsal olarak hazır bir cihaza kurulur. 6 adet ethernet kartı tanımlanması yapılır. Her bir interface üzerinden kablo ile diğer binalardaki switch lere bağlantısı yapılır. Her bir interface üzerinde farklı ip blogu tanımlanır. Ör: Ana bina 192.168.100.0/24 (her zaman için LAN networkunuzu 192.168.0.0/24, 192.168.1.0/24 ya da 192.168.2.0/24 adreslerinden farklı yapmanız sizlere daha fazla rahatlık sağlayacaktır. Sebebine gelince dış kullanıcılarınız ileri ki bir zaman diliminde vpn ile bağlamaya kalktığınızda bu adresler genelde en çok sık kullanılan network adresleridir.) sonra sırasıyla 192.168.101.0/24, 192.168.102.0/24 ve diğer network ayarlarını da yaparsınız.

Kısaca yapınız

PfSense üzerinde şu şekilde olacaktır;

WAN metro oldugu için bu public bir ip blogu olacak isp tarafından verilen (hangisinden aldıysanız hizmeti)
                              LAN ip adresi : 192.168.101.x/24 (x sizin belirleyeceğiniz bir rakamdır)
                              LOKASYON2 ip adresi : 192.168.102.x/24 (x sizin belirleyeceğiniz bir rakamdır)
                              LOKASYON3 ip adresi : 192.168.103.x/24 (x sizin belirleyeceğiniz bir rakamdır)
                              LOKASYON4 ip adresi : 192.168.104.x/24 (x sizin belirleyeceğiniz bir rakamdır)
                              LOKASYON5 ip adresi : 192.168.105.x/24 (x sizin belirleyeceğiniz bir rakamdır)

sonrasında da Services > DHCP Server sekmesine gelip her interface için ayarları yapacaksınız önceki mesajımdaki gibi buna ek olarak eğer ki lokasyonunuzda dns server var ise ilgili kısma o ip bilgisini girersiniz. Yazıcılarınız ve diğer network cihazlarınızın isimlerinin çözümlenebilmesi için. Bir de eğer ki Active Directory varsa daha sağlıklı çalışır yapınız. Her ethernet için o ethernet için verdiğiniz x değerini burada gateway olarak yazacaksınız. Takıldığınız bir nokta olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Sevgilerle,
                              SGTR

Selamlar.
                              Bu konu ile alakalı değil ama OpenVPN ile ilgili sorun yaşıyordum. Şöyle ki;
                              lan:192.168.1.1 idi. VPN bağlantısı yaptığımda ağıma erişemiyordum. Dışarıda bağlandığım routerın verdiği ip aralığı benim lan aralığım olduğu zaman sorun oluyordu.
                              Bende Yukarıda bahsettiğiniz ip blokları gibi ağımı düzenleyince sorun düzeldi.

Bu yazıyı daha önce okumuştum ama bulamamıştım. Bugün gezerken tesadüfen buldum.

Teşekkürler.

• First post
                                Last post
                              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.