Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

PFSense Internet Problemi

Turkish
    6
    19
    10.1k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      drj
      last edited by

Selamlar,

Yapınızı anlatan topology'i net bir şekilde çıkartırmısınız? Ayrıca aşağıdaki linki okuyabilirmisiniz

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,27028.0.html

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • O
        OGUZ
        last edited by

Wan bacağınızı DHCP olarak Seçin. Daha sonra System -> Setup Wizard a girin ve dns adreslerini boş geçin. internete çıkış sağlayacaksınızdır.
        Ayrıca LAN bacağınızıda DHCP olarak ayarlayın. Dikkat edilmesi gereken konu. Wan bacağınızın ve LAN bacağınızın Aynı ip Grubunda olmaması gerekiyor.

Örnek :

WAN : 192.168.10.2 DHCP'den alacaktır.
        LAN  : 10.0.1.1

Oğuz BAYBAHAN | Computer Engineer

Vodafone IT Manager

• S
          sgtr
          last edited by

Selam,

Bir de System > General Setup menüsüne girip orada open dns ya da google dns leri girip yan tarafında da hangi interface üzerinden çıkacagını seçip tekrar deneyebilir misiniz?

Sevgilerle,
          SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• S
            salihkurek
            last edited by

Sorunu çözdüm.
            Hiçbirinden kaynaklanmıyormuş sadece PFSense' i kurduktan sonra hangi versiyonu olursa olsun WAN ile LAN ı bridge yapmak gerekiyormuş.
            Örnek olarak 2.0.2-RELEASE versiyonunda:
            Interfaces->(assign)->Brigdes bölümüne gelip "Yeni" diyerek WAN ile LAN ı beraber seçtikten sonra isim verip kaydetmek gerekiyor. Bundan sonra internete çıkabiliyorsunuz.
            1.2.3-RELEASE versiyonunda ise:
            Interfaces->LAN bölümünde en üstte "Bridge" yazan yeri seçmek sonra da yanındaki açılır listeden WAN ı seçmek gerekiyor.

Bu işlemi yapmadan internete bir türlü çıkmıyor. Nedense bütün PFSense anlatımlarında bundan hiç bahsetmemişler anlatımlara bakarsak kurulduğu anda interete çıkabiliyoruz güya.

• technicalT
              technical
              last edited by

@salihkurek:

Sorunu çözdüm.
              Hiçbirinden kaynaklanmıyormuş sadece PFSense' i kurduktan sonra hangi versiyonu olursa olsun WAN ile LAN ı bridge yapmak gerekiyormuş.
              Örnek olarak 2.0.2-RELEASE versiyonunda:
              Interfaces->(assign)->Brigdes bölümüne gelip "Yeni" diyerek WAN ile LAN ı beraber seçtikten sonra isim verip kaydetmek gerekiyor. Bundan sonra internete çıkabiliyorsunuz.
              1.2.3-RELEASE versiyonunda ise:
              Interfaces->LAN bölümünde en üstte "Bridge" yazan yeri seçmek sonra da yanındaki açılır listeden WAN ı seçmek gerekiyor.

Bu işlemi yapmadan internete bir türlü çıkmıyor. Nedense bütün PFSense anlatımlarında bundan hiç bahsetmemişler anlatımlara bakarsak kurulduğu anda interete çıkabiliyoruz güya.

yaptığınız çözüm biraz garip geldi WAN ile LAN köprüsü değil de LAN ile OPT yi köprü yapıyor olabilirmisiniz ?

Necati Selim GÜNER
              IT Technician

• S
                salihkurek
                last edited by

Hayır, dediğim dibi WAN ile LAN ekran görüntüsü aşağıda.

Bunu yapmadan internete çıkamadım. Normalde internete çıkmak için buna ihtiyaç yok mu?

• S
                  sgtr
                  last edited by

Selamlar,

Burada sanırım kavram karışıklığı var. PfSense ilk kurdugunuzda WAN ve LAN ayrımlarını ve standart ayarları (wan dhcp den ip aldırırsınız yada elle girersiniz bu bilgileri, sonrasında da lan ip adresini girerek) yaptıktan sonra herhangi birşey yapmadan bir cihaz ile internete bağlanabilirsiniz. Tabi ki dikkat etmeniz gereken noktalar muhakkak ki var bu WAN ile LAN bridge yapmak değil.

Sevgilerle,
                  SGTR

• technicalT
                    technical
                    last edited by

@SGTR:

Selamlar,

Burada sanırım kavram karışıklığı var. PfSense ilk kurdugunuzda WAN ve LAN ayrımlarını ve standart ayarları (wan dhcp den ip aldırırsınız yada elle girersiniz bu bilgileri, sonrasında da lan ip adresini girerek) yaptıktan sonra herhangi birşey yapmadan bir cihaz ile internete bağlanabilirsiniz. Tabi ki dikkat etmeniz gereken noktalar muhakkak ki var bu WAN ile LAN bridge yapmak değil.

Sevgilerle,
                    SGTR

SGTR ye katılıyorum bridge yapmamalısınız.

Necati Selim GÜNER
                    IT Technician

• S
                      salihkurek
                      last edited by

Tamamdır. Bridge i iptal ettim birşeyler deniyorum ama şöyle bir durum var:
                      LAN bacağına bağlı PC den Google' ın ip(173.194.69.94)sine ping atıyorum cevap yok fakat Firewall loglarında geçirdiğini gösteriyor.

Feb 28 11:14:16 LAN 192.168.1.105 173.194.69.94 ICMP

• S
                        salihkurek
                        last edited by

Ayrıca yaptığım kurulum ile ilgili bilgi vermek istedim.

Makinamda 2 adet RTL8169 chipsetli ethernet kartı var. Biri ADSL modeme gidiyor, diğeri de 8 li switch üzerinden pc ye gidiyor. Kablolar bağlı iken kurulumu başlatıyorum:

• Makinayı PFSense 2.0.2-RELEASE cd sinden boot ettim INSTALL modunda Quick/Easy install yaptım.
                        • Sistem açıldı VLAN için no dedim ve WAN(re0) ve LAN(re1) bacakları için isimleri yazdım optional boş bıraktımve "y" ile proced ladım.
                          Sonra da ekrana WAN için DHCP den aldığı ip yazdı: 192.168.0.71
                          LAN için de 192.168.1.1 vermiş.

Bu hali ile hiçbirşeyine dokunmadan internete çıkamıyorum.

Ben de LAN dan WAN a gideceğini belirtmek gerekir herhalde diyerekten bridge yaptım.

• S
                          sgtr
                          last edited by

Tek yapmaniz gereken lan ip blogunu degistiremiyorsaniz wan ip blogunu degistirip dener misiniz.

Sevgilerle
                          SGTR

• S
                            salihkurek
                            last edited by

PFSense deneme sürecinde modemin yapılandırmasını değiştirmemiştim deneme bittiğinde bridge e alacaktım. PFSense' i yeniden kurdum hiçbirşey yapmadan(dediğiniz gibi) modemi bridge moda aldım hiçbir sıkıntım kalmadı LAN dan internete girebiliyorum. OPT1 için de rules yazarak oradan da interete çıktım.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

• S
                              salihkurek
                              last edited by

PFSense deneme sürecinde modemin yapılandırmasını değiştirmemiştim deneme bittiğinde bridge e alacaktım. PFSense' i yeniden kurdum hiçbirşey yapmadan(dediğiniz gibi) modemi bridge moda aldım hiçbir sıkıntım kalmadı LAN dan internete girebiliyorum. OPT1 için de rules yazarak oradan da interete çıktım.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

• S
                                sgtr
                                last edited by

Yardımcı olabildiysek ne mutlu bizlere.

Sevgilerle,
                                SGTR

• First post
                                  Last post
                                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.