Pfsense makinesi
-
Selamlar tekrar,
PfSense 2.0.2 sürümü kullanıp WebGUI bağlantı (bağlanamama) sorunu yaşayanlar için çok yakın bir zaman içerisinde 2.0.3 versiyonu anons edilecek o sürümde bu ve buna benzer düzeltmeler yapılmış olacak.
Sevgilerle,
SGTR -
Sanırım gelmişte 2.0.3 bakalım neler var inşallah bu sorunlar düzeltilmiştir…. Çok saolun cvplar için
-
ramin o kadar yüksek olması lazım mı?
-
ramin o kadar yüksek olması lazım mı?
Selam,
Bu tamamen kuracagınız(yapmak istediğiniz) uygulamalarla alakalı olarak değişkenlik gösterir. Siz neler yapmak istiyorsunuz?
Sevgilerle,
SGTR -
25-30 pclik 2 tane cafemiz var oyun cache ağırlıklı olmasını planlıyorduk.
-
İşin içine oyun ve cache edilmesi girince daha önceki forumlarda arkadaşlar low profile cihazlarla sorunlar(oyunlarda) yaşadıklarını paylaştılar. Genelde (kafe işleten arkadaşların tecrübelerinden yola çıkarak) tavsiye edilen ram miktarı olarak 2gb ortak bir görüş olmakla birlikte işin içine squid ve cache girdiğinde bu birazda servisten çok donanım performansına dönüşüyor.
Sevgilerle,
SGTR -
bunu öğrendiğim iyi oldu ben 512mb ram takmayı dusunuyordum :) biraz kötü bir düşünce olmuş sanırım..
-
bunu öğrendiğim iyi oldu ben 512mb ram takmayı dusunuyordum :) biraz kötü bir düşünce olmuş sanırım..
30pc var ise, bağlantı hızlarınız da çok yüksek değilse 512'de işinizi görür. Denemenizi öneririm.
Seneler boyu Pentium 350MHZ işlemci ve 512mb ram ile,
3*8mbit adsl hat ile 50 bilgisayarlı yerde, ve üzerinde squid+squidguard ile kullandım.
Ne zamanki vpn kullanma ihtiyacı doğdu, işlemciyi yükseltmem gerekti.
Pentium 2.80Ghz işlemci ve 2GB Ram'e geçtim.
Kullanıcı tarafında hissedilir bir fark olmadığını gayet net söyleyebilirim. -
elimde pentium d 2,8 işlemci var 512 rami değiştirdim 1gb yaptım 80 gb hdd var yeterlidir sanırım. ağıda cat6 yapıp switcleride değiştirmeyi düşünüyorum yararı olur değil mi?
-
elimde pentium d 2,8 işlemci var 512 rami değiştirdim 1gb yaptım 80 gb hdd var yeterlidir sanırım. ağıda cat6 yapıp switcleride değiştirmeyi düşünüyorum yararı olur değil mi?
Selam,
Bu donanımla yapmak istediklerinizi yerine getirebilirsiniz. Ayrıca cat6 çekmeniz lokal networkunuz arasındaki trafikte (dosya transferinde) yardımcı olacaktır tabi ki bu noktada switchlerin önemi de ön plana çıkıyor.
Sevgilerle,
SGTR