"kernel: calcru: runtime went backwards" Hatası **ÇÖZÜLDÜ**
-
Bu durum sistem saati ile ilgili tutarsızlıklarda ortaya çıkar.
İşlemci, harddisk çok ısınıyor olabilir
Ram'leriniz eş değilse, birbirinden farklı ise olabilir.
Sistem zamanını tutarsız bir NTP sunucusu ile eşleştiriyor olabilirsiniz.Bir de şu sayfadaki BIOS saatlerinden doğru olanı seçme ile ilgili kısmı bir kurcalayın derim.
http://www.freebsd.org/doc/en_US.ISO8859-1/books/faq/troubleshoot.html#CALCRU-NEGATIVE-RUNTIME
-
Selam;
Dediğiniz gibi ramlar eş değil benim bide bios pili bitmiş sanırım dediklerinizi akşam deneyip sonucu paylaşırım.Bide sormak istediğim birşey var o son eklettiğiniz kod ne işe yarıyor ? Yardımlarınız için teşekkür ederim.
-
Yanlış hatırlamıyorsam
service timer'ının interrupt üreticisinin saniyede kaç interrupt üreteceğinin parametresi.
Freebsd 8 ile beraber bu değerin default'u 1000'e çıkarıldı.Sizin durumunuzda tekrar 100'e indirmek bazı kişilerin problemini çözmüş.
Bu arada, pfsense'i sanal çalıştıranların da, bu değeri 100'de tutması tavsiye edilir.
Cpu'nun boşta çalışma yükünü 15%lerden 5%lere düşürmüşlüğü vardır. -
Selam;
"kern.hz="100" " bu kod mükemmel işe yaradı diğer işlerde ram cpu kullanım miktarı düştü farkedilir bi şekilde.. Harddiskim SSD ısınma olcağını sanmıyorum Ram'lerim eş değildi, birbirinden farklıydı onu düzelttim.Sistem saatini biostan kontrol ettim doğru ne olur ne olmaz diye bios pilini sıfır taktım.İşlemci gayet temiz toz yok termal macununuda değiştirdim.NTP sunucumda şu "time.ume.tubitak.gov.tr".. Hatam hala devam ediyor ama hala çözülmedi..
-
Selam,
Time server olarak pfSense in default time server bilgilerini girip denediniz mi?
Sevgilerle,
SGTR -
Selam;
Onu denemedim şuanda kurumdayım evde kurduğum makinada o sorun var . Yalnız aklıma takılan 2 kurumda kullandığım sistemdede tubitak tanımlı ama o sorunla hiç karşılaşmadım. Akşam bide onu deneyip sonucu paylaşırım yardımlarınız için teşekkürler.
-
Selam;
0.pfsense.pool.ntp.org sunucusunuda denedim bundada aynı ne yapabilirim başka ?
-
Selam,
Bios menusunden ACPI özelliğini disable edip tekrar dener misiniz.
Sevgilerle,
SGTR -
Selam;
Akşam deneyip mutlaka dönerim teşekkürler :)
-
Selam;
ACPI Suspend Type menüsü S1(POS) seçeneği seçili off seçeneği yok diğer seçeneğide denedim olmadı yine aynı.. Yalnız dikkatimi şimdi çekti bios saatini 19.41 çekiyorum yeniden başladıktan sonra tekrar 2 saat geri gidiyor 17.41 oluyor. Bunun sebebi nedir ? muhtemelende sorun bundan kaynaklanıyor.
-
Selam;
Sorun bios saatinin geri kalması :) biosu güncelleyince sorun gitti yardımlarınız için teşekkürler ;)