Pfsense 2.0.3 yayında
-
Pfsense 2.0.3 yayında,
2.0.1 ve 2.0.2 üzerindeki bug'ların giderildiği belirtiliyor.Gelişmeler ve Değişenler için,
http://doc.pfsense.org/index.php/2.0.3_New_Features_and_Changesimage dosyaları için,
-
yükseltme yaptım hiç bir sıkıntı çıkmadı. ve baya stabil çalışıyor eskiye dönük olarak. birde gözlemlediğim bir durum söz konusu açılış baya hızlanmış. ;)
sistem.
yüklü paketler
os bilgisi
-
prerelease daha release olmamış gibi görünüyor.
-
Selamlar,
Henüz anons/duyuru yapılmadı.
Sevgilerle,
SGTR -
**Merhaba,
VMware üzerinde denemek amaçlı kurdugumda kurulumu sorunsuz geçti. Ethernet ayarlarıda sorunsuz ayarlandıktan sonra ilk ara yüze ulaşamadım. Client makinaya elle ip atadıktan sonra dhcp servisin çalışmamdıgını gördüm ( ip aralıgı 192.168.1.1-254). daha sonra web arayüzünden dhcp ayarlarını değiştirmeye kalktıgımda hata veriyordu. consol dan lan bacagının ip adresini değiştirdimgimde sorunsuz bir şekilde dhcp çalışır bir duruma geldi ve ip dagıtmaya başladı.
2. olarak web arayaüzünde trafic grafiginde lan kısmını göster dedigimde o şekilde kaydetmiyor lan kısmı devamlı kapanıyor..
3. paketlerden ilk kurdugum squid oldu transparan ayarlarını filan yaptıktan sonra clientteki makina internete girmiyor squid hatası verip içerik göstermiyordu..İlk 5 Dk da karşılaştıklarım sorunlar bunlar şimdilik. daha fazlada kurcalamadım kurcalayamadım işlerden dolayı kapatmak zorunda kaldım.**
-
realese tarihi bellimi acaba ?
-
realese sürümü beklesek mi bir sıkıntı yaşarmıyız acaba?
-
realese sürümü beklesek mi bir sıkıntı yaşarmıyız acaba?
Selam,
Bu noktada size tavsiyem stabil çalışan bir sisteminiz varsa her zaman için official updateleri yapmak daha sorunsuz olur düşüncesindeyim çoğu arkadaşım gibi. Eğer ki ciddi anlamda (özellikle 2.0.2 de webgui) sorun yaşıyorsanız o zaman tavsiye edebilirim.
Sevgilerle,
SGTR -
ozman ben bunu bi denemeliyim çünkü webgui sorunu yaşıyorum :(
-
Şuan güncelledim makinayi herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım bakalım bundan sonra nasıl olacak makina….
web üzerindeki bazı sorunlar şuan yok .... mesela işlemci kullanımı göstermiyordu şimdi sorun ortadan kalkmış...