KULLANICI ÇOĞALINCA PFSENSE ŞİŞİYOR
-
şu anda pingler yine iyi 5 -6 binlere falan çıkıyor resimleri yeniden gönderiyorum
-
lan ve floating resimleri
.jpg)
.jpg_thumb)
.jpg)
.jpg_thumb) -
demin bir başlık açmıştım orada eksik bıraktığım birşeyi de yazmak istedim sistemde
CPU usage sık sık yüzde 50 lerin üzerine çıkıp iniyor
 -
floatingdeki alttaki kuralı silin
floatingdeki üstteki kuralda gateway olarak loadbalancer seçin -
Zyxell vb. gibi klasik modemler belli bir kullanıcı sayısını aşınca şişme yapıyorlar. Bu da Modem üzerinde bulunan Router'in RAM miktarının düşük olması, dolayısı ile Sesion tablosunun yeterli gelmemesi. Bunu aşmak için modemi bridge moda alıp, işi tamamen pfsense'e devretmek gerekiyor.
Draytek gibi üst düzey modemlerin bile 15000 session sınırı var ve kullanıcının biri bile uTorrrent gibi p-p programı çalıştırdıklarında doluyor.
Sizin yapılandırmanızda WAN1'e bağlı modem bridge modda değil. Bütün bilgisayarlar büyük bir ihtimal dns sorgularını WAN1 üzerinden yapıyor. Tavsiyem bütün modemleri de bridge mode'a almanız. Zaten router modda çalışan modemin ardına pfsense bağlamak bence mantığına ters. Ardarda iki adet router çalıştırılmasına hiç gerek yok.
-
teşekkür ederim 2 modemi bridge yapmıştım üçünüde yapmamın sakıncası olmaz değilmi
-
sayın tuzsuz bey kardeşim floating yeni resmini ve en üstteki kural kısmını gönderiyorum sonrada 2. ve 3. yü ekleyecem şimdi olmuşmu bakarmısınız
-
floating 2ve 3. satır
-
Bir sakıncası olmaz.
-
3. modemide b ridge yaptım dur bakalım ne olacak
-
benim modemlerden sadece bir tanesi bridge modda 3 hat ve 80 client var dediğiniz gibi şişme olmuyor.
-
floating 2ve 3. satır
tuzsuzdeli 2. kuralı kaldırmanızı ve ilk kuralın gw loadbalance yapmanızı istemiş, 3. satır eklemeniz çok anlamlı olmamış sanki..
-
2.satır 443 https bankacılık sitelerine girebilmek için bi kural diye araştırmalarımda buldum ve yazdım
-
Merhaba arkadaşlar emekli öğretmenim pfsense ile tanışınca merak sardım cafemize kurdum herşey iyi güzel ama kullanıcı sayısı çoğalınca pfsense ağırlaşıyor hatlarda kopmalar başlıyor biri kopuyor gelince başkası kopuyor 3 hatta sağlıklı çalışmıyor squid i kaldırınca biraz iyileşiyor ama kullanıcı çoğalınca tam felaket cafe hakkında gerekli bilgileri vereyim pfsense görüntülerinide ekledim gözden kaçırdığımız bir şeymi var arkadaşlar lütfen bi yardımcı olun
Cafede toplam 75 pc var 2 tane 8mbps sınırsız ttnet adsl hattı
1 tane 8 mbps sınırsız smile adsl hattı
pfsense kurulu makina hp DC7800P e 6500 işlemcili 160 gb sata hdd 2 gb ddr2 ram
dc7800 makinanın onboard lan (1000Mbps)lan bacağı
DN-10130 Digitus 10/100/1000 Mbps Gigabit PCI Express Ethernet Kartı
DN-10110 Digitus 10/100/1000 Mbps Gigabit PCI Ethernet Kartı, 32-bit, Realtek RTL8169SC chip
ana makina sıfır tp link TP-SG1024D switc e bağlı sistem bu şekilde kurulu
ekran görüntülerinide ekliyorum yardımlarınızı çok acil bekliyorum saygılarAdmin'imizin paylaştığı bu konudaki adımlarıda uygulamanı tavsiye ederim
http://forum.pfsense.org/index.php/topic,22258.0.html