Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Squid 3 ve multiwan

Turkish
    4
    13
    4.8k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      selcukcaliskan
      last edited by

arkadaşlar daha öncede burdan sormuştum ama deneme şansım olmamıştı ve aldığım cevaplarıda ben uyguladım ama başaramamıştım şimdi denedim squid3 kurdum sisteme ve interface olayını loopback seçtim daha sonra rules lan sekmesi altından istediğim ipleri istediğim gatewaye yöndirerek çıkışlarını sağladım ve kontrolde ettim sistem sorunsuz çalışıyor tek sorun squid3 ile squidguard çalıştıramadım bu yüzden dansguardian kurdum gerçi dansguardianda çok güzel çalışıyor ayrıca loadbalance yada failover yaparkende artık sadece group tanımlayıp gatewaye onu seçmek yeterli oluyor…

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

squid3 yerine squid ile denediniz mi ?

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• S
          selcukcaliskan
          last edited by

squid ile yapamıyorum default wandan çıkıyor gerçi sitede bazı ayarlamalar var onları denedim oluyor o şekilde ama bu seferde istediğim ip gruplarını istediğim wana yönlendiremiyorum http://forum.pfsense.org/index.php/topic,35959.0.html bu linktedi sistem çalışıyor ancak burada dediğim gibi rules lan tabından yaptığım ayarlar geçerli olmuyor

• H
            hoscakal
            last edited by

squid 3 de default wan ı kullanmadığını söylemiş oluyorsun bu msj ında doğru mu bu ?

istediğim wandan ya da kendi oluşturduğum multi-wandan çıkış yaptırabiliyormuyum
            msj ından anlaşılan bu ?

• S
              selcukcaliskan
              last edited by

evet interfaceden loopback seçince sistem default wandan çıkmıyor sen rulestan ne seçersen ondan çıkıyor ister failover istersen loadbalance farketmez istediğin özelleştirmeyi yapıyorsun ama bugünki testlerim neticesinde loopback seçtiğin için squidguard filtrelemiyor squid de kursan squid3 te kursan çalışmıyor squidguard ama dansguardian ayarlarında 127.0.0.1 seçme şansın olduğu için çalışıyor bilgin olsun

• S
                selcukcaliskan
                last edited by

arkadaşlar multiwan+squid/squid3+squidguard sorunsuz çalıştırdım testlerimde çok güzel herhangi bir sorun şuanda havpav yide dahil etmeye çalışıyorum daha başarılı olamadım :D

• H
                  hoscakal
                  last edited by

multiwan + squid 3 + squidguard

ve

multiwan + squid 3 + dansguardian

bunların aynı anda kullanımıyla ilgili resimli görsel bir şey hazırlarsan herkesi rahatlatırsın :)

• technicalT
                    technical
                    last edited by

squid3 de https filtresini çalıştırabildiniz mi ?

Necati Selim GÜNER
                    IT Technician

• tuzsuzdeliT
                      tuzsuzdeli
                      last edited by

ben squid3'ü reverse proxy diye biliyordum.
                      squid ile squid3 arasında ne fark var ?

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• technicalT
                        technical
                        last edited by

squid3 ile https de filtre edilebilinecek diye biliyorum ama en son denemelerimde başaramadım.

Necati Selim GÜNER
                        IT Technician

• S
                          selcukcaliskan
                          last edited by

squid3 te deniyorum https olayını ama başaramadım squid3 bence squid e göre daha iyi neden diyeceksiniz turkcellin maya projesi diye birşey var online işlemler yapılıyor timlerde squid kuruluyken login olmada ve bazı işlemlerde hataya düşüyor sebebi squid miş yazılımcının bazı düzenlemeler yapması gerekiyormuş ama yapmadıkarı için sorun çıktı denemek için kurdum squid3 ü ve sorun çözüldü ve ayarlarında direk windows update vb. cache ayarlarmaları var bence squide göre squid3 daha geliştirilmiş bir versiyon

• S
                            selcukcaliskan
                            last edited by

yakın zamanda bir görüntülü kurulum hazırlıycam squid3 ve multiwan ile ilgili kafamdaki sistemi oturtmaya çalışıyorum ve test ettiğim bazı şeyler var ama en kısa zamanda bitiricem

• technicalT
                              technical
                              last edited by

squid3 yeni proje olduğu için beklenmedik hatalarla da karşılaşabilirsiniz, ayrıca https de gelişme olursa lütfen haber edin bende sistemi squid3 e geçircem.

Necati Selim GÜNER
                              IT Technician

• First post
                                Last post
                              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.