Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Squidguard kendi kendine devre dışı kalıyor

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    11 Posts 5 Posters 3.6k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      midasss
      last edited by

iyi gunler arkadaslar benim kullanıdıgım pfsense proxy server ara ara devre dısı kalıyor tüm kullanıcılara neti acıyor neden kaynaklana bilir ?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • technicalT
        technical
        last edited by

sorununuzu log dosyalarından incelediniz mi squid hata verirse verdiği hatayı ve hata kodunu rapor dosyasına işlemiştir.

Necati Selim GÜNER
        IT Technician

• M
          midasss
          last edited by

log dosyalarına nasıl ulasabilirim ?

• technicalT
            technical
            last edited by

armut biş ağzıma düş ne güzel biraz araştır…

yinede söyleyim Status sekmesinde System logs olarak bulabilirsin.

bundan sonra biraz kurcala ki sistemi tanıyıp öğrenesin.

Necati Selim GÜNER
            IT Technician

• M
              midasss
              last edited by

bu kadar sert cıkmanı gerektirecek bisi yok o bahsettigin yerede zaten bakmıstım ama farklı bisiler varmı diye sordum zaten bende orda herhangibi bi sorun gormedigim icin bu baslıgı actım acaba baska kimsede boyle bi olayla karsılastımı diye sordum

• technicalT
                technical
                last edited by

o baktığın yerde log dosyası limitli olarak geliyor olabilir sistem içinden log dosyasına bakmayı dene onun nasıl yapılacağını açıklayım.
                Önce bilgisayarına Winscp adlı programı indir.
                sonra pfsense özerinde System-Advanced kısmında aşşağıda Secure Shell Server Enable Secure Shell işaretle kaydet.
                sonra winscp programı ile pfsense ip adresine bağlantı kur (bağlantı kurarken kullanıcı adı kısmına "root" olarak giriş yap) admin diye giremezsin.
                program karşına ssh key güncellemesi ile ilgili uyarı çıkaracaktır "Yes" de
                sonra /var/log/system.log dosyası adı altında squid ile ilgili olası yerleri kontrol et hata kodu ile bir hata görürsen burada paylaş yardımcı olmaya çalışalım.

Necati Selim GÜNER
                IT Technician

• tuzsuzdeliT
                  tuzsuzdeli
                  last edited by

@midasss:

bu kadar sert cıkmanı gerektirecek bisi yok o bahsettigin yerede zaten bakmıstım ama farklı bisiler varmı diye sordum zaten bende orda herhangibi bi sorun gormedigim icin bu baslıgı actım acaba baska kimsede boyle bi olayla karsılastımı diye sordum

Sadece iki satır yazarak probleminizi tarif ederseniz (ki mesaj başlığını bile ben düzelttim), çözüm yolunda herhangi bir ilerleme kaydedememeniz gayet normal.

1- Forumda nasıl soru sorulacağına dair sabit başlığı okuyun
                  2- Dilbilgisi kurallarına uygun, düzgün bir Türkçe ile mesaj yazın. Büyük harf, noktalama işaretlerini de kullanmaya çalışın ki yazdıklarınız rahat okunsun.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• Y
                    ynscan
                    last edited by

selam,
                    aynı sorun bende de var bendekı hatalar su sekılde;
                    Mar 31 18:03:01 pfsense php: : SQUID is installed but not started.  Not installing "nat" rules.
                    Mar 31 18:03:01 pfsense php: : SQUID is installed but not started.  Not installing "pfearly" rules.
                    Mar 31 18:03:01 pfsense php: : SQUID is installed but not started.  Not installing "filter" rules.

• A
                      alcan01
                      last edited by

@ynscan:

selam,
                      Mar 31 18:03:01 pfsense php: : SQUID is installed but not started.  Not installing "nat" rules.
                      Mar 31 18:03:01 pfsense php: : SQUID is installed but not started.  Not installing "pfearly" rules.
                      Mar 31 18:03:01 pfsense php: : SQUID is installed but not started.  Not installing "filter" rules.

Hangi sürüm kullanıyorsunuz arkadaşlar ? Beta mı ?

• technicalT
                        technical
                        last edited by

@ynscan:

selam,

forumda yazdığınız diğer başlıktan cevap gönderdim.

Necati Selim GÜNER
                        IT Technician

• Y
                          ynscan
                          last edited by

@alcan01:

@ynscan:

selam,

Hangi sürüm kullanıyorsunuz arkadaşlar ? Beta mı ?

Beta surumune guncelleme yaptım ne olduysa ondan sonra oldu. Bu arada Forumda yenı baslık altında sorunumu dıle getırdım.

• First post
                            Last post
                          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.