Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense 2.1-BETA1 Guncelleme Sonrası Sorunlar

Turkish
    4
    15
    6.0k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Y
      ynscan
      last edited by

@tuzsuzdeli:

İş ortamında kullanılan pfsense'de ben de Beta kullanılmasını mantıklı bulmuyorum.
      Hatta ara versiyonlarda bile, yeni güncellemenin içeriğinde ne olduğu dikkatlice incelenmeli ve ihtiyaç var ise güncelleme yapılmalı bence.

Evet yapmamam gereklıydı bır kere bu hatayı yaptım. Servisler calısmıyor butun kısıtlamalar butun hersey calısmaz oldu. Ama bu bana ıyı ders oldu ıncelemeden guncelleme yapmayacagım.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • technicalT
        technical
        last edited by

squid ve squidguard ı kaldırdıktan sonra winscp ile sisteme bağlanıp tüm squid ve squid e ait tüm dosyaları silmeyi denediniz mi ?

Necati Selim GÜNER
        IT Technician

• Y
          ynscan
          last edited by

@technical:

squid ve squidguard ı kaldırdıktan sonra winscp ile sisteme bağlanıp tüm squid ve squid e ait tüm dosyaları silmeyi denediniz mi ?

evet denedım hepsini sildim ssh uzerindende sildim tekrar kurdum ama yıne calısmadı :(

• technicalT
            technical
            last edited by

squid3 kurmayı denediniz mi ?

eğer squid3 de olmazsa mecbur geriye dönüş yapmanız gerekecek.

Necati Selim GÜNER
            IT Technician

• Y
              ynscan
              last edited by

@technical:

squid3 kurmayı denediniz mi ?

eğer squid3 de olmazsa mecbur geriye dönüş yapmanız gerekecek.

Ben gerıye donus yapmak ıstıyorum bunun ıcın ızlemem gereken yol nedır acaba ?

• technicalT
                technical
                last edited by

güncelleme yapmadan önce backup/restore den tüm ayarları yedeklediyseniz mümkündür.

şu anki konfigrasyon dosyalarınızın 2.02 yada 2.01 versiyonuna uygun olup olmadığını bilmiyorum eğer imkanınız varsa sisteme başka bir hdd ile pfsense kurup şu anki konfigrasyon dosyanızı onda tekrar çağırmayı deneyebilirsiniz inşallah sorunsuz çalışır bilemeyecem,

bir diğer yol ise elinizdeki 2.1 versiyonunda bulunan aliases rules gibi işin zor olan kısımlarını ekran görüntüsü vs çekerek bir yere yedekleyin. 2.01 yada 2.02 de tekrar el ile ayarlarsınız kurallarınızı (uzun bir süreç)
                kolay gelsin ben cumaya gidim.

Necati Selim GÜNER
                IT Technician

• Y
                  ynscan
                  last edited by

@technical:

güncelleme yapmadan önce backup/restore den tüm ayarları yedeklediyseniz mümkündür.

şu anki konfigrasyon dosyalarınızın 2.02 yada 2.01 versiyonuna uygun olup olmadığını bilmiyorum eğer imkanınız varsa sisteme başka bir hdd ile pfsense kurup şu anki konfigrasyon dosyanızı onda tekrar çağırmayı deneyebilirsiniz inşallah sorunsuz çalışır bilemeyecem,

bir diğer yol ise elinizdeki 2.1 versiyonunda bulunan aliases rules gibi işin zor olan kısımlarını ekran görüntüsü vs çekerek bir yere yedekleyin. 2.01 yada 2.02 de tekrar el ile ayarlarsınız kurallarınızı (uzun bir süreç)
                  kolay gelsin ben cumaya gidim.

sizce hangı versıyonu yuklemelıyım?

• technicalT
                    technical
                    last edited by

2.02 kullanıyorum sistem de squid+squidguard+snort+sarg+freeradius2+nmap+mailreport paketleri bulunmakta sorunsuz çalışıyor.
                    çoğu kişi 2.01 den de memnun siz bilirsiniz hangi versiyon isterseniz kurun arasında fazla bir fark yok.

Necati Selim GÜNER
                    IT Technician

• Y
                      ynscan
                      last edited by

@technical:

2.02 kullanıyorum sistem de squid+squidguard+snort+sarg+freeradius2+nmap+mailreport paketleri bulunmakta sorunsuz çalışıyor.
                      çoğu kişi 2.01 den de memnun siz bilirsiniz hangi versiyon isterseniz kurun arasında fazla bir fark yok.

peki birsey daha sorcam ben snort ve cron kurdum yanlız snort calısmadı nedense acaba bunların etkısı olurmu squid calısmamasında?

• technicalT
                        technical
                        last edited by

snort cron gibi yazılımların squid e etkisi yok.
                        havp gibi bağzı paketlerde dahili proxy server var onların etkisi oluyor.

Necati Selim GÜNER
                        IT Technician

• Y
                          ynscan
                          last edited by

@technical:

snort cron gibi yazılımların squid e etkisi yok.
                          havp gibi bağzı paketlerde dahili proxy server var onların etkisi oluyor.

tsk ederım yardımların ıcın

• First post
                            Last post
                          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.