Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense için uygun olduğunu düşündüğüm Mini ITX Pc

Turkish
    8
    36
    16.5k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      geniusphp
      last edited by

şuanki pfsense altındaki  freebsd sürümü  genelde yeni nesil pcı-e  realtekleri tanımıyor.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sgtr
        last edited by

Selam,

Bu anakarttaki ethernetleri 2.0.2 ve 2.0.3 versiyonları ile manuel olarak tanıtmalısınız. Bu anakarttaki ethernet kartları realtek 8111 chipsetli bunu 2.1 versiyonu (x86 ve x64) herhangi bir işlem yapmadan tanıtabilirsiniz. Bir diğer noktada vesa enclosure içerine harici bir kart takmanız zor gibi görünüyor. Pci slotun dışarı monte yerş yok diye biliyorum enclosure içerisinde. Bunu bir daha düşünün.

Sevgilerle,
        SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• K
          kankabir
          last edited by

Hiç manuel tanıttınızmı ?

Ben bu şekilde realtek chipseti bir türlü tanıtamamıştım.

• A
            alcan01
            last edited by

@aakdeniz:

Arkadaşlar Merhaba,

Aşağıdaki özelliklerde bir mini ITX kasa bilgisayar hazırlamayı düşünüyorum. Düşük enerji tüketimi var. Anakartın üzerinde 2 adet ethernet var. Siz de inceleyebilir misiniz bu özellikleri?

Model : GIGABYTE C847N DDR3 1333 (Hdmi,Seri,E-Sata) 2xGLan
            Yonga seti : Intel® NM70 Chipset
            İşlemci Desteği : Tümleşik Intel® Dual-core Celeron® 847 processor (1.1 GHz)
            Tümleşik Ağ : 2 x Realtek GbE LAN chips (10/100/1000 Mbit) (Realtek konusunda destek sorunu var mı acaba pfs nin?)

Kasa: Dark miniVESA 90W Güç Kaynaklı Mini-ITX
            3. Ethernet:Tp-Link TG-3269 10/100/1000M Gigabit Ethernet
            2.5" 320 gb disk

Bu tip pc lere en uygun fiyatla nereden ulaşabiliriz.Link verirseniz tüm arkadaşlarımız inceler ve alma şansı olur belki.Teşekkürler.

• A
              aakdeniz
              last edited by

Merhaba,
              Bu hafta sonu ürünün bütün parçaları gelir de toplayıp test etme imkanım olursa ve başarılı sonuç elde edersem bütün detayları fotoğrafları ile birlikte paylaşırım burada.

• A
                aakdeniz
                last edited by

Arkadaşlar,
                Cihazı topladım. Tahmin ettiğimden de küçük ebatlarda oldu. Piyasadaki donanımsal firewallar büyüklüğünde nerdeyse.

Ancak kurulumu yapamıyorum bir türlü. Ekteki resimde görülen adıma geldiğinde kurulum duruyor ve ilerlemiyor. Ne yaptımsa çözemedim. Kurulumu USB porttan bağlanan harici dvd rom ile yapıyorum.

Bu arada anakartın üzerinde 2 adet 1 gbps destekli ethernet kartı var chip seti RTL8111F (PFS destekler mi emin değilim. Kurulumu yapabilsem emin olacağım :))

Aynı pc ye win7 pro sorunsuz olarak kuruldu.

20130407_211741_k1.jpg
                20130407_211741_k1.jpg_thumb

• A
                  alcan01
                  last edited by

@aakdeniz:

Arkadaşlar,
                  Cihazı topladım. Tahmin ettiğimden de küçük ebatlarda oldu. Piyasadaki donanımsal firewallar büyüklüğünde nerdeyse.

Ancak kurulumu yapamıyorum bir türlü. Ekteki resimde görülen adıma geldiğinde kurulum duruyor ve ilerlemiyor. Ne yaptımsa çözemedim. Kurulumu USB porttan bağlanan harici dvd rom ile yapıyorum.

Bu arada anakartın üzerinde 2 adet 1 gbps destekli ethernet kartı var chip seti RTL8111F (PFS destekler mi emin değilim. Kurulumu yapabilsem emin olacağım :))

Aynı pc ye win7 pro sorunsuz olarak kuruldu.

usta cihaz kaça mal oldu.
                  64 bit kurmaya çalışıyorsan  olur. birde pfsense cd de açıp kendi ana ekranında cd ileyken 99 ile yükleme yapıtğında oldu bende.Ama açılışta (I) ınstallation ile yaptım o donup kalma sorunu geçti
                  diğer yandan işlemci ve ramden yapabilir bence
                  fiyat olarak ve temin yeri olarak bilgi verirseniz herkese yardımcı oluruz.sevgiler

• A
                    aakdeniz
                    last edited by

Sistem çalışırsa bütün detayları belirteceğim. Çalışmadan kimseyi yanlış yönlendirmek istemiyorum.

• S
                      sgtr
                      last edited by

@SGTR:

Selam,

Bu anakarttaki ethernetleri 2.0.2 ve 2.0.3 versiyonları ile manuel olarak tanıtmalısınız. Bu anakarttaki ethernet kartları realtek 8111 chipsetli bunu 2.1 versiyonu (x86 ve x64) herhangi bir işlem yapmadan tanıtabilirsiniz. Bir diğer noktada vesa enclosure içerine harici bir kart takmanız zor gibi görünüyor. Pci slotun dışarı monte yerş yok diye biliyorum enclosure içerisinde. Bunu bir daha düşünün.

Sevgilerle,
                      SGTR

Selam,

Yukarıda da belirttiğim gibi 2.1 versiyonunu bu sürüme sorunsuz bir şekilde kurabilirsiniz.

İzlenilmesi gereken yol;

• İlk önce snapshots.pfsense.com adresinden 3 gb üzeri olmayacaksa 32 bit 3 gb üzeri olacaksa da 64bit versiyonu live CD olarak indrilir,

• İndirilien sıkıştılmış dosya uygun bir konuma genişletilir içindeki iso dosyası aartık cd ye yazdırılması için hazırdır,

• Çıkarılan bu iso imaj dosyası bir cd ye yazdırılır, (tercihen boş olması gerekli aksi durumda boot özelliği olmaz)

• Anakarta SATA cd sürücüsü takılır,

• Anakart üzerindeki SATA portlarından birisi SATA3 destekli harddiskinizi bu porta takmanızı tavsiye ederim, kurulumdan sonra port değiştirirseniz sorun yaşarsanız (tecrübe)

• Anakartın üzerinden cd den boot etmesi için boot order dan birinci sıraya cd sürücüsü tanımlanır,

• Anakartın kasa bağlantıları tekrar kontrol edilir (power sw, power led vs),

• Standart kurulum aşamasına şu anda fiili olarak hazırızdır. Tek yapmamız gereken artık ekrandaki adımları takip etmek.

Sana fikir vermesi için ekteki resmi gönderiyorum.

Sevgilerle,
                      SGTR

![Pf Haydi Akin.jpg](/public/imported_attachments/1/Pf Haydi Akin.jpg)
                      ![Pf Haydi Akin.jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/Pf Haydi Akin.jpg_thumb)

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• tuzsuzdeliT
                        tuzsuzdeli
                        last edited by

Kasanın birkaç fotoğrafını paylaşabilir misiniz ?
                        Zahmet olmaz ise yanına cetvel, su bardağı filan koyarsanız, boyutu konusunda fikrimiz olsun :)

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• A
                          aakdeniz
                          last edited by

Arkadaşlar merhaba,

Cihazla ilgili birkaç resim yüklemeye çalıştım.

Cihaz kara bir cihaz ve kenar uzunlukları 21.5 cm
                          Yüksekliği 6 cm
                          DC 12V 5A güç kaynağı ile çalışıyor.
                          Ben içine 320 gb 2.5 disk taktım. (tabiki içine 2.5" SSD diskte takılabilir) Zatan 2.5 " ten büyük bir disk takma imkanınız yok. İşlemcisi anakart içinde geldiği için ekstra bir işlemci almaya gerek yok. Anakartın markası gigabyte ve üzerinde 2 adet 1 gbps ethernet kartı mevcut. Unutmadan anakartın üzerinde 1 adette PCI slot var. Kasanın metal aksamı kesilerek ve ethernet kartını kasaya tutturan aparat çıkarılarak 1 adet daha ethernet sığabilir gibi görünüyor. Eğer kurulumu yapabilirsem bu işlemi de yapıp uygulayarak fotolarını gösterebilirim. Gürültü neredeyse sıfır.
                          Cihaz yaklaşık 450 TL maloldu.

Yalnız şunu özellikle belirtmek isterim haftasonu tüm uğraşlarıma rağmen henüz PFSense kurulumunu gerçekleştiremedim.

20130408_100109.jpg
                          20130408_100109.jpg_thumb
                          20130408_100045.jpg
                          20130408_100045.jpg_thumb

• technicalT
                            technical
                            last edited by

neredeyse benim alix 2d13 ile kurudğum sistem boyutlarında çok güzel tabi alix e göre çok daha performanslıdır :)

Necati Selim GÜNER
                            IT Technician

• A
                              aakdeniz
                              last edited by

Kasanın detaylı özellikleri.

Tip PC
                              Boyutlar (G x D x Y) 60 x 205 x 230 mm
                              Malzeme SECC
                              Yükseklik 230 mm
                              Genişlik 60 mm
                              Derinlik 205 mm
                              Uzaktan kumanda N
                              Ürün rengi Siyah
                              Ses konektörleri Evet
                              Ses çıktısı Evet
                              Kablolar içinde AC
                              USB 2.0 bağlantı noktası sayısı 2
                              Entegre kart okuyucu N
                              Desteklenen ana kart formları mini-ITX
                              Supported hard disk drive sizes 63.5 mm (2.5 ")
                              Transport wheels N
                              Power supply included N
                              Side window N
                              Number of expansion slots 1

20130408_092918.jpg
                              20130408_092918.jpg_thumb

• A
                                aakdeniz
                                last edited by

Arkadaşlar SGTR arkadaşımızın dediği gibi ethernet kartlarını tanıdı. Şimdi olayı biraz daha geliştiriyorum. Anakartın üzerinde 1 tane PCI slotu var. Kasada küçük bir modifikasyon yapıyorum. :)) İnşaallah elimde kalmaz. Yaptıktan sonra oraya 1 PCI ethernet kartı takıp toplamda 3 tane interface elde etmeye çalışacağım. Bakalım sonucu göreceğiz hep birlikte.

• A
                                  aakdeniz
                                  last edited by

Bu arada içine taktığım hard diski çıkarmaya karar verdim. 8 GB lik bir flash bellek üzerine kurmayı düşündüm. Dolayısıyla maliyet oldukça düşüyor. Bu arada ne dersiniz 8GB flash bellek yeterli olur mu?

• technicalT
                                    technical
                                    last edited by

@aakdeniz:

Bu arada içine taktığım hard diski çıkarmaya karar verdim. 8 GB lik bir flash bellek üzerine kurmayı düşündüm. Dolayısıyla maliyet oldukça düşüyor. Bu arada ne dersiniz 8GB flash bellek yeterli olur mu?

kesinlikle tavsiye etmiyorum 8 gb flashdisk okuma/yazma performansı vermeyeceği için çok yavaş çalışan bir sistemle karşı karşıya kalırsın.
                                    alix 2d13 de 4g nanobsd kullanıyorum CF kart üzerinde kurulu Cf kart 233x olmasına ramen yavaş.

Necati Selim GÜNER
                                    IT Technician

• tuzsuzdeliT
                                      tuzsuzdeli
                                      last edited by

sadece router/firewall olarak kullanacaksanız sıkıntı yok.
                                      ama proxy olarak kullanacaksanız ya da benzeri paketleri kuracaksanız, mantıklı deği

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• A
                                        aakdeniz
                                        last edited by

Evet arkadaşlar yorumlayabilir misiniz nasıl olmuş? Çok profesyonel birşey olmadı ama yine de oldu be :))

3. etherneti kasaya sığması için ince seçmek zoundaydım. Tp-Link TF-3200 işimi gördü.

20130408_155728.jpg
                                        20130408_155728.jpg_thumb
                                        20130408_160051.jpg
                                        20130408_160051.jpg_thumb

• A
                                          aakdeniz
                                          last edited by

Önerileriniz üzerine proxy olarakta kullanılacağı için hard disk takıp kurulumu disk üzerine gerçekleştirdim.

• A
                                            aakdeniz
                                            last edited by

@alcan01:

@aakdeniz:

Arkadaşlar Merhaba,

Aşağıdaki özelliklerde bir mini ITX kasa bilgisayar hazırlamayı düşünüyorum. Düşük enerji tüketimi var. Anakartın üzerinde 2 adet ethernet var. Siz de inceleyebilir misiniz bu özellikleri?

Model : GIGABYTE C847N DDR3 1333 (Hdmi,Seri,E-Sata) 2xGLan
                                            Yonga seti : Intel® NM70 Chipset
                                            İşlemci Desteği : Tümleşik Intel® Dual-core Celeron® 847 processor (1.1 GHz)
                                            Tümleşik Ağ : 2 x Realtek GbE LAN chips (10/100/1000 Mbit) (Realtek konusunda destek sorunu var mı acaba pfs nin?)

Kasa: Dark miniVESA 90W Güç Kaynaklı Mini-ITX
                                            3. Ethernet:Tp-Link TG-3269 10/100/1000M Gigabit Ethernet
                                            2.5" 320 gb disk

Bu tip pc lere en uygun fiyatla nereden ulaşabiliriz.Link verirseniz tüm arkadaşlarımız inceler ve alma şansı olur belki.Teşekkürler.

Merhaba,

Ürünleri kendim tespit ettim ve topladım. Toplu halde satılıyor mu bilmiyorum. Ama eğer reklama girmeyecekse Aydın'da bulunan bir firmadan temin konusunda yardımcı olabilirim.

• First post
                                              Last post
                                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.