Ne yapmam gerekiyor…
-
Daha önce 10 yakın kafe ile çalıştım. Tecrübelerimden proxy kafelere bir süreden sonra faydasından çok zararı oluyor. Proxy yüklemeden güzel bir kasa tercih ederseniz multiwan ve bandwith te sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum . Trafik potansiyelinizi çok bilmiyorum ancak iyi bir qos sonrası bence 12 hat çok fazla.
-
Daha önce 10 yakın kafe ile çalıştım. Tecrübelerimden proxy kafelere bir süreden sonra faydasından çok zararı oluyor. Proxy yüklemeden güzel bir kasa tercih ederseniz multiwan ve bandwith te sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum . Trafik potansiyelinizi çok bilmiyorum ancak iyi bir qos sonrası bence 12 hat çok fazla.
hocam güzel kasa derken nasıl olması gerekiyor donanımı
-
proxy bence de çok gerekli değil artık.
8*12 toplamda 96 megabit trafiğiniz olacak.
1ghz civarı bir işlemci 1gb Ram olan herhangi bir makine işinizi görür.yeter ki 2 tane kaliteli ethernet kartınız olsun
ben olsam intelin gigabit ethernet kartlarını seçerdim. -
Arkadaşların fikride olacaktır. Şahsi fikrim Proxy aktif kullanılmayacaksa, Max 100 mbit trafiğiniz olacak. core2duo işlemcili 3-4 Gb ramli bir stabil çalışan bir makine fazlasıyla ihtiyaç görecektir. Vlan yapısı kullanacaksanız ethertnet kartlarını kaliteli seçmenizi öneririm.
Profosyonel düşünen arkadaşlara ethernet kartı konusunda intelin ve broadcamin ürünlerini öneriyorum
-
proxy bence de çok gerekli değil artık.
8*12 toplamda 96 megabit trafiğiniz olacak.
1ghz civarı bir işlemci 1gb Ram olan herhangi bir makine işinizi görür.yeter ki 2 tane kaliteli ethernet kartınız olsun
ben olsam intelin gigabit ethernet kartlarını seçerdim.hocam peki yönetilebilir switch i pfsense ye göstermek için hangi konulara bakmam gerekiyor ?
-
arkadaşlar araştırdığım kadarıyla vlan trunk ile yapılabiliyormuş ama benim işime yarıyacak bir konu bulamadım
-
vlan olayını farklı forumlardada araştırabilirsiniz. hangi switchi almaya karar verdiniz ?
-
Selam tekrar,
Aşağıdaki yazıdan yardım alabilirsiniz.
http://forum.pfsense.org/index.php/topic,51791.0.html
Sevgilerle,
SGTR -
yokmu bilgi verebilecek bi arkadaş
-
Gönderdiğim linkteki bilgileri bakmadınız mı?
-
arkadaşım link-sys rv016 olması lazım 8 adsl bağlanan bi cihaz var onu al kullan buradan yardım alarak olmuyor ben 2 hattı baplayamadım tabi herkesin işi gücü var yardımcı olmaya çalışıyorlar ama onların boş zamanı senin boş zamanın olmuyor v.s
dediğim cihazı al bağlan sorun yaşamazsın