Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

TIB5651Tr yazılımı (Static-Dynamic-Elle girilen kayıt dışı IP Raporlama)

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    348 Posts 91 Posters 255.7k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      sametyilmaznet
      last edited by

Bir önceki yapıyla bir sonraki yapı hakkında herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Squid'in kurulu olduğundan emin olup geri dönermisiniz.

Samet YILMAZ
      Blog : http://www.sametyilmaz.com.tr
      Facebook Grup : https://www.facebook.com/groups/pfsenseturkey
      E-Posta : sametyilmaz[at]yandex[dot]com

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        mbunal
        last edited by

Onceki surumde calismisti. Gerekli tum paketler kurulu.

• S
          sametyilmaznet
          last edited by

@mbunal:

Squid aktif olarak çalışıyormu ve Proxy Server ayarlarını yapılandırdınız mı ? Artı olarak tar.gz dosyalarından birtanesini gönderebilirmisiniz.

Samet YILMAZ

• B
            bittigari
            last edited by

windows 7 de loglama için windowsbilgisayaradi yazan yere admin yetkili kullanıcı adınızı ve şifre yazan yere o kullanıcıya ait şifreyi girerseniz loglama yapabiliyorsunuz. ben server2008 üzerinde bile yaptım.

selamlar.

@aakdeniz:

@sametyilmaznet:

@aakdeniz:

Hocam,

Sadece sesli düşünüyorum. Active Directory ortamı olan kullanıcılar için örneğin pfsese isimli bir kullanıcı açılsa ve everyone yerine ayrıca admin şifresi yerine pfsense kullanıcısı kullanılsa nasıl olur? Ha aynı active directory e üye olmadığı için paylaşımda sorun çıkar mı acaba? Ya da pfsense kullanıcısına da admin yetkisi verilse?

Active Directory ile Entegre çalıştırabilirsin PFSense'yi ve modülü. Düşündüğün şekilde bir kullanıcı açıp ve o kullanıcı üzerinden sadece o dosyaya erişim sağlayabilirsin. Diğer kullanıcılar senin log dosyalarına böylecikle hiçbir şekilde erişemezler.

Peki bu durumda,

/usr/local/bin/smbclient \\xxx.xxx.xxx.xxx\TIB5651log_BKP -U windowsbilgisayaradi%"sifresi" -W  -N -c "prompt; put Tib5651LogAdmin-$tarih.tar.gz"

Ve

/usr/local/bin/smbclient \\ xxx.xxx.xxx.xxx\TIB5651log_TMP -U windowsbilgisayaradi%" sifresi " -W  -N -c "prompt; put Tib5651LogImza-$tarih.tar.gz"

Bu kısımda kullanıcı adı opsiyonu açmak gerekir mi?

• M
              mbunal
              last edited by

@sametyilmaznet:

@mbunal:

Squid aktif olarak çalışıyormu ve Proxy Server ayarlarını yapılandırdınız mı ? Artı olarak tar.gz dosyalarından birtanesini gönderebilirmisiniz.

şuan erişemiyorum ama gerekli bilgileri size ileteceğim.

• M
                mbunal
                last edited by

keşke sadece samba ile sorunum olsaydı benmde… benim kullandıklarımda kullanıcı adı ve şifre yok:

/usr/local/bin/smbclient \\xxx.xxx.xxx.xxx\TIB5651log_BKP -W  -N -c "prompt; put Tib5651LogAdmin-$tarih.tar.gz"

/usr/local/bin/smbclient \\ xxx.xxx.xxx.xxx\TIB5651log_TMP -W  -N -c "prompt; put Tib5651LogImza-$tarih.tar.gz"

samba ile hiçbir sorun yaşamadım.

@bittigari:

windows 7 de loglama için windowsbilgisayaradi yazan yere admin yetkili kullanıcı adınızı ve şifre yazan yere o kullanıcıya ait şifreyi girerseniz loglama yapabiliyorsunuz. ben server2008 üzerinde bile yaptım.

selamlar.

@aakdeniz:

@sametyilmaznet:

@aakdeniz:

Hocam,

Sadece sesli düşünüyorum. Active Directory ortamı olan kullanıcılar için örneğin pfsese isimli bir kullanıcı açılsa ve everyone yerine ayrıca admin şifresi yerine pfsense kullanıcısı kullanılsa nasıl olur? Ha aynı active directory e üye olmadığı için paylaşımda sorun çıkar mı acaba? Ya da pfsense kullanıcısına da admin yetkisi verilse?

Active Directory ile Entegre çalıştırabilirsin PFSense'yi ve modülü. Düşündüğün şekilde bir kullanıcı açıp ve o kullanıcı üzerinden sadece o dosyaya erişim sağlayabilirsin. Diğer kullanıcılar senin log dosyalarına böylecikle hiçbir şekilde erişemezler.

Peki bu durumda,

/usr/local/bin/smbclient \\xxx.xxx.xxx.xxx\TIB5651log_BKP -U windowsbilgisayaradi%"sifresi" -W  -N -c "prompt; put Tib5651LogAdmin-$tarih.tar.gz"

Ve

/usr/local/bin/smbclient \\ xxx.xxx.xxx.xxx\TIB5651log_TMP -U windowsbilgisayaradi%" sifresi " -W  -N -c "prompt; put Tib5651LogImza-$tarih.tar.gz"

Bu kısımda kullanıcı adı opsiyonu açmak gerekir mi?

• M
                  mbunal
                  last edited by

@sametyilmaznet:

@mbunal:

tekrar merhaba

sistemde yüklü olan paketler:

bsdinstaller-2.0.2012.1207 BSD Installer mega-package
                  cyrus-sasl-2.1.26_2 RFC 2222 SASL (Simple Authentication and Security Layer)
                  db41-4.1.25_4       The Berkeley DB package, revision 4.1
                  expat-2.0.1_2       XML 1.0 parser written in C
                  fontconfig-2.9.0,1  An XML-based font configuration API for X Windows
                  freetype2-2.4.11    A free and portable TrueType font rendering engine
                  gamin-0.1.10_4      A file and directory monitoring system
                  gd-2.0.35_8,1       A graphics library for fast creation of images
                  gettext-0.18.1.1    GNU gettext package
                  gio-fam-backend-2.28.8_1 FAM backend for GLib\'s GIO library
                  glib-2.28.8_4       Some useful routines of C programming (current stable versi
                  jpeg-8_4            IJG's jpeg compression utilities
                  libexecinfo-1.1_3   A library for inspecting program's backtrace
                  libiconv-1.14       A character set conversion library
                  libslang2-2.2.4_3   Routines for rapid alpha-numeric terminal applications deve
                  libwww-5.4.0_4      The W3C Reference Library
                  lightsquid-1.8_2    A light and fast web based squid proxy traffic analyser
                  mc-4.8.1.4_1        Midnight Commander, a free Norton Commander Clone
                  openldap-client-2.4.33_1 Open source LDAP client implementation
                  p5-Digest-HMAC-1.02 Perl5 interface to HMAC Message-Digest Algorithms
                  p5-Digest-SHA1-2.13 Perl interface to the SHA-1 Algorithm
                  p5-GD-2.46_1        A perl5 interface to Gd Graphics Library version2
                  p5-IO-Socket-SSL-1.33 Perl5 interface to SSL sockets
                  p5-Net-SMTP-TLS-0.12_1 An SMTP client supporting TLS and AUTH
                  p5-Net-SSLeay-1.36  Perl5 interface to SSL
                  p7zip-9.20.1        File archiver with high compression ratio
                  pcre-8.31           Perl Compatible Regular Expressions library
                  perl-5.10.1_1       Practical Extraction and Report Language
                  perl-5.14.2_2       Practical Extraction and Report Language
                  pkgconf-0.8.8       pkg-config compatible utility which does not depend on glib
                  pkgconf-0.8.9       Utility to help to configure compiler and linker flags
                  png-1.5.12          Library for manipulating PNG images
                  png-1.5.14          Library for manipulating PNG images
                  python27-2.7.3_3    An interpreted object-oriented programming language
                  samba36-smbclient-3.6.7 Samba "ftp-like" client
                  squid-2.7.9_3       HTTP Caching Proxy
                  squidGuard-1.4_4    A fast redirector for squid
                  squid_radius_auth-1.10 RADIUS authenticator for squid proxy 2.5 and later
                  talloc-2.0.7        Hierarchical pool based memory allocator
                  tdb-1.2.9,1         Trivial Database
                  zip-3.0             Create/update ZIP files compatible with pkzip

fazladan yüklü uygulamalar var! bağımlılıktan olsa gerek iki farklı sürüm perl yüklenmiş. sorun bu olabilir mi?

squid ayarlarım:

squidguard ayarlarım:

sametyilmaznet: sizede özelden tar.gz yolluyorum.

• S
                    sametyilmaznet
                    last edited by

Merhaba dosyayı bekliyorum.

1.Perl paketi squid ile yükleniyor. 2.ise Net SMTP paketi ile geliyor. Sorun bundan kaynaklanır mı diye sorarsanız versiyonu düşük olanı kaldırıp test edebilirsiniz. Ben daha önce mail gönderme'de sorun yaşamıstım perl paketlerinden birtanesi kaldırıp sorunu düzeltmiştim.

• Olarak pkgconf paketinizdende 2 tane var.

• Ama tıme yapısının bunlarla ilgili olması biraz saçma olacak ama bir deneyelim eğer olmazsa detaylı bir şekilde inceleyebiliriz.

TIB5651ANLrun.sh dosyasında yapacağınız değişikliklerde windows bilgisayar adı yazan bölüme zaten kullanıcı adı yazmanız gerekiyor. Eğer ortamda Active Directory varsa bir tane pfsense adında kullanıcı olusturup o kullanıcı üzerinden dosya aktarımı yapmanız daha saglıklı olacaktır.

Samet YILMAZ

• S
                      sametyilmaznet
                      last edited by

Access loglarınızda boş gözüküyor. Yüksek ihtimal'le squid veya squidguard'da sorun var gibi gözüküyor. İlgili paketleri kaldırıp tekrar kurulum yaparmısınız ?

İsterseniz sıfır'dan beraber'de kurulum yapabiliriz gereksiz paketleri kaldırıp.

Samet YILMAZ

• B
                        Bulo
                        last edited by

Merhaba arkadaşlar

Bir haftalık internetsiz bir yaşamdan sonra sonunda internetime kavuştum.
                        Geçen bu sürede Samet arkadaşımın formla ilgilenip arkaşlarımıza yardımcı olması beni son derece memnun etti. Kendisine teşekkür ederim.
                        Sonucunda amaç sorunları birlikte aşmak.

Hepinize tekrar merhaba.
                        Saygılarıma
                        Bülent ÖZKAN

• M
                          mbunal
                          last edited by

daha yeni 2.0.3 e yükseltmiştim. bu esnada tüm paketler reinstall olmuştu. bu yetmez ise ne yapmam lazım?

• B
                            Bulo
                            last edited by

Sevgili mbunal

Samet arkadaşımıza gönderdiğin rar dosyasını inceledim. Perl'in yeni versiyonu veya eski versiyonu ile ilgili bir sorun yok Mail için paketleri yüklerken perl 5'ide yüklüyor. Ancak yazılım perl 5 tede çalışalabiliyor olmasına rağmen FreeBSD nin default olan perl'ini kullanıyor. perl 5 i kullanmak komut dizisinde değişiklik yapılması gerekir. Gelelim soruna: Squid'in oluşturduğu lan taraflı (lan-opt gibi) local de kullanılan ethernetler için proxy yapılandırmasında ve filitrelemelerde squid default olarak /var/squid/logs disinde access.log isimli günlük dosya oluşturur lütfen bu dosyanı kontrol edermisin varsa uzunluğu 0(sıfır) değerinin üzerindemi. Çünkü oradan okunan bu access dosyası sende boş olarak gelmekte, dolayısı ile işlemler yarım kalıp saat değerleri dosya boş olduğundan sıfır olarak gözükmekte.

Saygılarımla.
                            Bülent ÖZKAN

• M
                              mbunal
                              last edited by

@Bulo:

Sevgili mbunal

Samet arkadaşımıza gönderdiğin rar dosyasını inceledim. Perl'in yeni versiyonu veya eski versiyonu ile ilgili bir sorun yok Mail için paketleri yüklerken perl 5'ide yüklüyor. Ancak yazılım perl 5 tede çalışalabiliyor olmasına rağmen FreeBSD nin default olan perl'ini kullanıyor. perl 5 i kullanmak komut dizisinde değişiklik yapılması gerekir. Gelelim soruna: Squid'in oluşturduğu lan taraflı (lan-opt gibi) local de kullanılan ethernetler için proxy yapılandırmasında ve filitrelemelerde squid default olarak /var/squid/logs disinde access.log isimli günlük dosya oluşturur lütfen bu dosyanı kontrol edermisin varsa uzunluğu 0(sıfır) değerinin üzerindemi. Çünkü oradan okunan bu access dosyası sende boş olarak gelmekte, dolayısı ile işlemler yarım kalıp saat değerleri dosya boş olduğundan sıfır olarak gözükmekte.

Saygılarımla.
                              Bülent ÖZKAN

ls -lah /var/squid/logs/access.log*
                              -rw-r-----  1 proxy  proxy   129B Apr 18 04:36 /var/squid/logs/access.log
                              -rw-r-----  1 proxy  proxy    17K Apr 17 16:11 /var/squid/logs/access.log.0
                              -rw-r-----  1 proxy  proxy     0B Apr 15 21:00 /var/squid/logs/access.log.1
                              -rw-r-----  1 proxy  proxy    66K Apr 15 07:49 /var/squid/logs/access.log.2
                              -rw-r-----  1 proxy  proxy     0B Apr 13 21:00 /var/squid/logs/access.log.3
                              -rw-r-----  1 proxy  proxy   788B Apr 13 11:58 /var/squid/logs/access.log.4

• M
                                mbunal
                                last edited by

ben hala çalıştıramadım. ne yapmam lazım? hali hazırdaki sistemde kayıtlı epey bir kullanıcı ve ayar mevcut. format atmadan bunu çalışırtramaz mıyım?

• A
                                  aydemir_07
                                  last edited by

Arkadaşlar ben de bir önceki versiyon sorunsuz çalışıyor. Açıkçası çalıştığı için değiştirmek de istemiyorum ama bir sorum var. Bu dosyaların boyutu her defasında biraz daha artıyor. Bu normal mi? Bir de ben bu dosyaları açıp kendim inceleyemez miyim? Ben açmaya kalktığımda notepad çok zorlanıyor. Bunun kolay bir yolu var mı?

![Ekran Al?nt?s?11.JPG](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?11.JPG)
                                  ![Ekran Al?nt?s?11.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?11.JPG_thumb)

• technicalT
                                    technical
                                    last edited by

@aydemir_07:

Arkadaşlar ben de bir önceki versiyon sorunsuz çalışıyor. Açıkçası çalıştığı için değiştirmek de istemiyorum ama bir sorum var. Bu dosyaların boyutu her defasında biraz daha artıyor. Bu normal mi? Bir de ben bu dosyaları açıp kendim inceleyemez miyim? Ben açmaya kalktığımda notepad çok zorlanıyor. Bunun kolay bir yolu var mı?

88 mb  :o kayıt dosyası bu büyüklükte olması iyi bi durum değil. ilerde hdd yi de doldurur  :o

Necati Selim GÜNER
                                    IT Technician

• M
                                      mbunal
                                      last edited by

Yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ederim. Hafta içi format atıp sıfırdan kuracağım. Umarım bu sefer çalışır. Sonucu bildireceğim.

• A
                                        aydemir_07
                                        last edited by

@technical:

@aydemir_07:

88 mb  :o kayıt dosyası bu büyüklükte olması iyi bi durum değil. ilerde hdd yi de doldurur  :o

Bence de iyi değil. Zaten o yüzden yazdım. Toplamda kullanıcı sayısı 70'i geçmez. Acaba herkeste böyle midiye sordum. :)

• B
                                          Bulo
                                          last edited by

Merhabalar

Mbunal dosyaları incelediğimizde raporların sizin ayarlarına göre doğru geldiği kanaatine varmıştık. Diğer sorunlarınız yani proxy filtere uğramadan geçen IP sorunlarınız mı hala devam ediyor.

Sevgili arkadaşlar bir önceki versiyon ile yeni versiyon arasındaki 2 ana fark var 1.fark son yazılımın daha detaylı ve stabil oluşu 2. farkı mail atması. Ben son yazılımı yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve en ufak bir hatası olmadı. Her gün maillerini de alıyorum. Elbetteki tercih sizin ilk yazılım işinizi görüyorsa tabiki kullanırsınız. Dosyaların boyutlarının artması kullanıcıların gün içerisindeki internet kullanımı ile ilgili. Örneğin bir gün (bende) 26Mb olurken diğer gün 38MB ertesi günde 16MB olabiliyor. Hele pazar günü 1.5Mb oluyor yani gün günü tutmuyor.Ancak belirttiğiniz gibi artılı eksili değil de devamlı artan bir değerle karşınıza geliyorsa sorun başka bir şeydir. Elbette tar (sıkıştırılmış) dosyayı açıp tamamını inceleyebilirsiniz. Ancak bunu windows notepad ile değil notepad plus (ücretsizdir) programını internetten download edip kurup incelemeniz daha doğru olacaktır.

Sorunu olan veya sorusu olan her arkadaşımla yazılımla ilgili her konuda elimden geldiğince yardımcı olurum. Önerileri varsa onları da dikkate alacağımı belirtirim

Selam ve sevgilerimle
                                          Bülent ÖZKAN

• M
                                            mbunal
                                            last edited by

@Bulo:

Mbunal dosyaları incelediğimizde raporların sizin ayarlarına göre doğru geldiği kanaatine varmıştık. Diğer sorunlarınız yani proxy filtere uğramadan geçen IP sorunlarınız mı hala devam ediyor.

evet. hafta içi format atıp tekrar denemeyi düşünüyorum. belki formattan önce sadece paketleri kaldırıp config.xml i temizleyerek deneyebilirim. format atmak zoruma gidiyor.

• First post
                                              Last post
                                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.