Pfsense mi Modem mi Çözemedim – Yardım?? **çözüldü**
-
Ağda 40 adet pc mevcut,
zyxel modem bridge modda çalışıyor,
Pfsense 1.2.3 Kurulu kasa var.
Herşey rahat güzel ama neredeyse hergün günde 3-4 kez internet kesiliyor.
İlk olarak kasayı resetliyorduk, daha sonra modemi kapatıp açınca düzeldiğini gördük. Modemi kapatıp açınca düzeldiğinden dolayı modemi değiştirip başka bir zyxel modem taktım 3-5 gün sorunsuz çalıştı fakat sorun tekrar başladı sizce nasıl bir sorun olabilir neler yapmalıyım. -
merhaba,
- hizmet aldığınız hat, hem internet hem ses transferi için kullanılıyor ise, arada splitter kullanmanız gerekebilir.
- modem'i değiştiridiğiniz halde sorununuzun devam etmesi, yukarıda belirttiğim sebepten kaynaklanmıyor ise, modem tarafına bakan ağ kartınızı değiştirerek tekrar kontrol etmeniz, çözüm olabilir.
keyifli çalışmalar
-
zyxel modemi airties modem ile değiştirip benzeri bir sorunumuzu çözdük. mümkünse modemi değiştirip deneyin.
zyxel modem, sık sık hattan düşüyordu.
zaman zaman da ip almasına rağmen, internet trafiği olmuyordu.
yine, zyxel modemde ilginç bir şekilde, clientlardan biri torrent açtığında, çok fazla conneciton açıldığından, modemin işlemci yükü artıyor ve bir süre sonra modem reboot oluyordu. (ki zyxel modem üzerinde hiç bir firewall kuralı da işletilmediğinden, bu CPU yükündeki çılgın artışa hiç anlam veremedim).ancak zyxel, kalitesi ile ilgili iyi olduğunu bildiğimizi bir marka o yüzden pek kötülemek de istemem. belki de bizim modemlerde istisnai hatalar vardı.
-
Hat hem faks hem internet bağlantısı olarak kullanılıyor. Splitteri bi deneyeyim olmazsa ethernet kartını değiştireyim oda çözüm olmazsa farklı bir modem çok teşekkür ederim yardımlarınız için haber vericem denemeler sonucunda.
-
gelen hat direk splitter a girmeden paralel olarak hem modeme hem faks a gidiyorsa zaten problem var demektir. Sliptter kullanmanız gerekmekte.
-
gelen hat direk splitter a girmeden paralel olarak hem modeme hem faks a gidiyorsa zaten problem var demektir. Sliptter kullanmanız gerekmekte.
Hat direk dijital santralden çıkıyor o yüzden oranın tam detayını bilmiyorum pazartesi günü ilk olarak onu araştırıcam inşallah öledirde problemi çözerim her orada olmadığımdan hergün kilitleniyor ya modemi resetliyolar yada kasayı çok sıkıntı vermeye başladı. bi kaç kişi 40 makine pfsense kaldırmıyor başka bişeyler kullan dedi ama forumda 200 makine bağladığını söyleyen arkadaşlar var. bende yeniyim daha cok detaylı bilgim yok bu konuda sizlerin sayesinde çözmeye çalışıcam problemimi.
-
arkadaşlar sorunumu hiçbiri çözmedi. hepinize teşekkür ederim. Daha önce internet hızı 8'e çıkarılmış santral desteklemediğinden dolayı sıkıntı varmış. onu hiç hesaplamamıştım. 4'e düşürdüm su anda 5. gün sıkıntı yok bu haftada bakıcam duruma göre. Superonline fiber düşünüyorum artık.