Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense 2.0.3 update sonrası zaman farkı sorunu

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    23 Posts 10 Posters 7.5k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      turker
      last edited by

Bana sorduysanız Avrupa/İstanbul seçili idi.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        teknisyen
        last edited by

İlginçtir sistemi yeniden kurduğum halde hala zaman farkı vardı sonra modemi switch leri sıfırladım ve ntp sunucusunu Asia/Istanbul seçtim ve şimdilik düzeldi,  versiyon 2.0.3 ile bu sorun oluştu diye düşünüyorum.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Kolay gelsin hayırlı çalışmalar.

• A
          abdurrahman
          last edited by

selamlar
          pfsense 2.0.3 sürümüne upgrade ettiğimde gördüm ki, timezone değerim Europe/Istanbul olduğu halde
          firewall,system ve diğer tüm loglarda zaman 3 saat geri görünüyor.Diyelim ki saat 10:00 ise,
          loglarda 3 saat geriden takip ediyor yani 07:00 görünüyor.
          pfsense web arabiriminde Status->Dashboard bakıldığında saat doğru görünüyor,
          ama pfSense sunucuya ssh ile bağlanıp , zamana baktığımda 3 saat geri görünüyor.
          Konuyu çok araştırdım bakmadığım forum köşesi kalmadı ama sanırım pfSense 2.0.3'ün bir bug'ı olabilir.
          O yüzden pfSense 2.0.2'ye dönmek zorunda kaldım.

Bu sorunla karşılaşan ve çözüm yolu bulan var mı?

• S
            sgtr
            last edited by

Selam,

Şöyle bir şeyi dener misiniz önce zaman dilimini farklı bir bölgeye alıp sonra tekrar Europe/Istanbul olarak değiştirir misiniz.

Sevgilerle,
            SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• A
              asbirim
              last edited by

sorunun sebebi yeni timezone list de europe/istanbul yok onun yerine Asia/istanbul secerseniz sorun duzelecektir.

@abdurrahman:

selamlar
              pfsense 2.0.3 sürümüne upgrade ettiğimde gördüm ki, timezone değerim Europe/Istanbul olduğu halde
              firewall,system ve diğer tüm loglarda zaman 3 saat geri görünüyor.Diyelim ki saat 10:00 ise,
              loglarda 3 saat geriden takip ediyor yani 07:00 görünüyor.
              pfsense web arabiriminde Status->Dashboard bakıldığında saat doğru görünüyor,
              ama pfSense sunucuya ssh ile bağlanıp , zamana baktığımda 3 saat geri görünüyor.
              Konuyu çok araştırdım bakmadığım forum köşesi kalmadı ama sanırım pfSense 2.0.3'ün bir bug'ı olabilir.
              O yüzden pfSense 2.0.2'ye dönmek zorunda kaldım.

Bu sorunla karşılaşan ve çözüm yolu bulan var mı?

• A
                abdurrahman
                last edited by

zaman dilimini Asia/Istanbul yapınca
                System, DHCP logları düzeldi fakat Firewall logları hala 3 saat geriden takip ediyor..
                Filter Reload yaptığım halde Firewall logları yine düzelmedi…
                Ne yapabilirim?

• A
                  abdurrahman
                  last edited by

pfSense reboot yapınca düzeldi…
                  yardımcı olan herkese teşekkür ederim

• A
                    abdurrahman
                    last edited by

Herkese selamlar
                    pfSense 2.0.3 açıldığında,
                    ntp time client…. kısmına geldiğine 2 dakika bekleyip, hostname nor servname not provided şeklinde hata veriyor.

Bir çözüm önerisi olan var mıdır?

• technicalT
                      technical
                      last edited by

bu sıralar kimse forumda açılan başlıklara dikkat etmeden başlık açmaya başladı.

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,61284.0.html

Forum kuralları

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,27028.0.html

Necati Selim GÜNER
                      IT Technician

• A
                        abdurrahman
                        last edited by

Asia/Istanbul yapınca zaman farkı düzeldi..
                        Ancak pfsense 2.0.3 açılınca hala aynı hatayı veriyor..ama açıldıktan sonra
                        problem yok…

Ancakproblem şudur..zaman farkı problemi düzelmiş olsa bile,
                        pfsense 2.0.3 açılışta bu hatayı hep veriyor.Hatta sıfırdan pfSense 2.0.3 kurmaya başlayın
                        Starting ntmp time client... kısmına gelince 2 dk. bekliyor ve "hostname nor servname not provided, or not known" hatası
                        almaya devam ediyoruz. Bu hata, pfsense açıldıktan sonra bir sıkıntı yaratmıyor ancak
                        açılışta neden böyle yaptığını sordum sadece...Bunun sebebi hakkında bir bilgisi olan var mıdır?

tekrar teşekkür ediyorum bu sorun için çözüm önerisi getirenlere... başlıklara dikkat ettim zaten.
                        Mesela sistemin açlışmasına engel teşkil etmese bile, ve zaman farkı düzeltilmiş olsa bile, pfsense açılışta
                        bu hatay hep veriyor... hatta sıfırdan yapılan pfSense 2.0.3 kurulumunda bile veriyor...

@technical:

bu sıralar kimse forumda açılan başlıklara dikkat etmeden başlık açmaya başladı.

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,61284.0.html

Forum kuralları

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,27028.0.html

• technicalT
                          technical
                          last edited by

2.0.3 ile ilgili captive portal ile yavaşlık sorunu felan da var diyorlar 2.0.1 hatta 2.0.2 kullanmanızda bir sakınca yoksa illa son sürüm kullanmak zorunda değiliz :)
                          sorun türkiyenin zaman-saat değişikliği ile ilgilidir diyeceğim ama 2.0.2 kullanıyorum bir sorun yok bence 2.0.3 te captiveportaldaki bağzı sorunları çözmek için yapılan zaman değişikliklerinden kaynaklanıyor olabilir.
                          sorunu ingilizce olarak içeren başka bir başlık göremedim gelişme olursa haberdar ederim.

Necati Selim GÜNER
                          IT Technician

• A
                            abdurrahman
                            last edited by

teşekkür ediyorum
                            kolay gelsin

@technical:

2.0.3 ile ilgili captive portal ile yavaşlık sorunu felan da var diyorlar 2.0.1 hatta 2.0.2 kullanmanızda bir sakınca yoksa illa son sürüm kullanmak zorunda değiliz :)
                            sorun türkiyenin zaman-saat değişikliği ile ilgilidir diyeceğim ama 2.0.2 kullanıyorum bir sorun yok bence 2.0.3 te captiveportaldaki bağzı sorunları çözmek için yapılan zaman değişikliklerinden kaynaklanıyor olabilir.
                            sorunu ingilizce olarak içeren başka bir başlık göremedim gelişme olursa haberdar ederim.

• M
                              mertt
                              last edited by

Arkadaşlar, aynı problem bende de vardı, Asia/Istanbul yaptığımda düzeldi. 2.0.3 versiyonunu kullanıyorum.
                              Teşekkürler.

• O
                                olriss
                                last edited by

Merhabalar

Aynı sorunu ben de yaşıyorum.Asia/Istanbul' çevirince düzeldi fakat 3 gün sonra ne olduysa yine saat sapıttı.Webguiden bakıyorsunuz hiçbir problem yok.Konsoldan saat 3 saat geride.
                                Normal firewall vs için kullansam çok dert etmeyeceğim ama freeradius ile birlikte kullandığım için kullanıcıların internet kullanım süreleri 0 seconds oluyor.
                                Bugün tekrar ilgili sayfada hiçbirşeyi değiştirmeden save ettim saat düzeldi.Bakalım nereye kadar.

Sene 2013 halen memleketin time®ion işleri böyle gidiyor.Yok gmt+3 yok gmt+2,Asia,Europe,Sun dead keys,Turkish Q vs vs..

http://www.linux-destek.com/

• C
                                  codered06
                                  last edited by

@olriss:

Merhabalar

Aynı sorunu ben de yaşıyorum.Asia/Istanbul' çevirince düzeldi fakat 3 gün sonra ne olduysa yine saat sapıttı.Webguiden bakıyorsunuz hiçbir problem yok.Konsoldan saat 3 saat geride.
                                  Normal firewall vs için kullansam çok dert etmeyeceğim ama freeradius ile birlikte kullandığım için kullanıcıların internet kullanım süreleri 0 seconds oluyor.
                                  Bugün tekrar ilgili sayfada hiçbirşeyi değiştirmeden save ettim saat düzeldi.Bakalım nereye kadar.

Sene 2013 halen memleketin time®ion işleri böyle gidiyor.Yok gmt+3 yok gmt+2,Asia,Europe,Sun dead keys,Turkish Q vs vs..

Bu sorunu ne zaman düzeltecekler çok merak ediyorum ? cp den userler düşmüyorlar çok hasta bir durum. >:(

• tuzsuzdeliT
                                    tuzsuzdeli
                                    last edited by

@codered06:

@olriss:

Merhabalar

Bu sorunu ne zaman düzeltecekler çok merak ediyorum ? cp den userler düşmüyorlar çok hasta bir durum. >:(

Developerlara hata bildirimi yaptınız mı?

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• C
                                      codered06
                                      last edited by

@tuzsuzdeli:

@codered06:

@olriss:

Merhabalar

Developerlara hata bildirimi yaptınız mı?

İngilizcem çok iyi değil. bildiri yapmak isterdim açıkcası ama yabancı forumlarda bu durum hakkında report yapılmış anladığım kadarı ile. hatta çözümüde var anlatım yapılmış.

• O
                                        olriss
                                        last edited by

Mesajımı yazdığım tarihten bu yana her gün ssh dan giriş yapıp tarihi kontrol ediyorum.
                                        O tarihten bu yana saat hiç bozulmadı.Asia/Istanbul seçimi sorunu çözmüş görünüyor.

http://www.linux-destek.com/

• First post
                                          Last post
                                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.