Blacklist sorunu
-
http://urlblacklist.com/cgi-bin/commercialdownload.pl?type=information&file=bigblacklist burdaki liste daha kapsamlı geldi bana Bunu yüklemek istediğimde hemen bitiyor dosya 19 mb tamamı yüklenmiyor. Yüklendiğinde de çok az yasaklama seçeneği geliyor.
-
Burda commercial diye bir kelime var, ücretli olmadığına emin misiniz?
http://urlblacklist.com/cgi-bin/commercialdownload.pl?type=information&file=bigblacklist
ayrıca verdiğiniz url "information" yani bilgi amaçlı gibi görünüyor, siteyi incelerseniz download için hemen bu linkin üstünde farklı bir link daha olduğunu göreceksiniz:
http://urlblacklist.com/cgi-bin/commercialdownload.pl?type=download&file=bigblacklistSaygılarımla..
-
ikisinide denedim normal windows bilgisayara paketler iniyor ama pfsense içinden indirmek istediğimde inmiyor yada çok az bölümü gözüküyor windowsa indirip rarlı doyadan çıkarıp winscp ile pfsense içine attım ama yinde gözükmedi.
-
merhabalar
bildiğim kadarı ile bu link aynı ip adresinden bağlantı yapıldığında 24 saatte sadece bir defa indirmeye müsaade ediyor.eğer windowstan bilgisayarınıza indirdiyseniz
winscp ile /root klasörüne yükleyin.
daha sonra squidguard 'dan aktif etmek için blacklist url adresine de /root/biglacklist.tar.gz yazarak yerel kaynağınızdan yüklemeyi başarabilirsiniz.
saygılarımla
-
dediğiniz gibi /root/ dizinine attım ama olmadı ordan yüklemiyor neyse artık başka bi yerden başka paket bakıyım ilginiz için teşekür ederim
-
-
squidguard ile oluşturduğum yasaklı listelere yeni siteler eklemek istiyorum. İntenrnetten indirdiğim liste word dosyası ve sitleler alt alta yazılmış ve binlerce yerli yabancı site var ben bunları winscp ile bağlanıp oluşturduğum listeye eklemek istiyorum kaydet diyorum ama olmuyor tekrar squidguard arayüzünden girdiğim haline dönüyor. liste alt alta yazıldığı için squidguard arayüzünden ekliyemedim izin vermedi. Bunu nasıl düzeltebilirim. Saygılar.
-
Merhaba, öncelikle @Blasterreal arkadaşın dediğini denemeniz de fayda var.
squidguard ile oluşturduğum yasaklı listelere yeni siteler eklemek istiyorum. İntenrnetten indirdiğim liste word dosyası ve sitleler alt alta yazılmış ve binlerce yerli yabancı site var ben bunları winscp ile bağlanıp oluşturduğum listeye eklemek istiyorum kaydet diyorum ama olmuyor tekrar squidguard arayüzünden girdiğim haline dönüyor. liste alt alta yazıldığı için squidguard arayüzünden ekliyemedim izin vermedi. Bunu nasıl düzeltebilirim. Saygılar.
-
@MuratRaci:
merhabalar
bildiğim kadarı ile bu link aynı ip adresinden bağlantı yapıldığında 24 saatte sadece bir defa indirmeye müsaade ediyor.eğer windowstan bilgisayarınıza indirdiyseniz
daha sonra squidguard 'dan aktif etmek için blacklist url adresine de /root/biglacklist.tar.gz yazarak yerel kaynağınızdan yüklemeyi başarabilirsiniz.
saygılarımla
Arkadaşlar merhaba,
bende uzun zamandan beri blacklisturl sitesinden yükleme yapamıyordum. Ancak arkadaşımızın dediklerini deneyerek problemi çözdüm.
Ancak arkadaşımızın anlatımında birkaç eksik nokta var onları düzelteyim istedim.
1. winscp ile /root klasörüne "bigblacklist.tar.gz" dosyasını zip halinde yükleyin.
2. Update yaptığınız bölümde de /root/bigblacklist.tar.gz değil "/bigblacklist.tar.gz" yazın. Download başladı bile :)))
-
@MuratRaci:
merhabalar
saygılarımla
Arkadaşlar merhaba,
bende uzun zamandan beri blacklisturl sitesinden yükleme yapamıyordum. Ancak arkadaşımızın dediklerini deneyerek problemi çözdüm.
Ancak arkadaşımızın anlatımında birkaç eksik nokta var onları düzelteyim istedim.
1. winscp ile /root klasörüne "bigblacklist.tar.gz" dosyasını zip halinde yükleyin.
2. Update yaptığınız bölümde de /root/bigblacklist.tar.gz değil "/bigblacklist.tar.gz" yazın. Download başladı bile :)))teşekür ederim dediğiniz şekilde oldu. bide benim yapmak istediğim ben bu yasaklı listesine site eklemek istiyorum internetten indirdiğim word dosyasında binlerce yerli yabancı site var bunları tek tek pfsense web arayüznde girmek çok zor liste alt alta yazılmış bunları eklemenin daha kolay bi yolu varmı
-
teşekür ederim dediğiniz şekilde oldu. bide benim yapmak istediğim ben bu yasaklı listesine site eklemek istiyorum internetten indirdiğim word dosyasında binlerce yerli yabancı site var bunları tek tek pfsense web arayüznde girmek çok zor liste alt alta yazılmış bunları eklemenin daha kolay bi yolu varmı
rica ederim. bende çok isterdim böyle bir şeyi ama maalesef beceremedim.
Proxy filter SquidGuard: Target categories kısmından editleyip yaptım. siteleri kontrol ediyorum. ekleye ekleye baya bişeyler oluşuyor.
istersen sende öyle dene. ama ara sıra backup almayı unutmaki, eklediklerini tekrar oluşturmak zorunda kalma :) Aşadıda ekledim. buna benze bişi yapabilirsiniz..
-
teşekür ederim dediğiniz şekilde oldu. bide benim yapmak istediğim ben bu yasaklı listesine site eklemek istiyorum internetten indirdiğim word dosyasında binlerce yerli yabancı site var bunları tek tek pfsense web arayüznde girmek çok zor liste alt alta yazılmış bunları eklemenin daha kolay bi yolu varmı
rica ederim. bende çok isterdim böyle bir şeyi ama maalesef beceremedim.
Proxy filter SquidGuard: Target categories kısmından editleyip yaptım. siteleri kontrol ediyorum. ekleye ekleye baya bişeyler oluşuyor.
istersen sende öyle dene. ama ara sıra backup almayı unutmaki, eklediklerini tekrar oluşturmak zorunda kalma :) Aşadıda ekledim. buna benze bişi yapabilirsiniz..bende böyle birçok oluşturdum ama elimdeki listede 1.200.00 tane site var ama alt alta yazılmış bunu target kımına yapıştırdğımda alt alta oludğu için hata veriyor. Tek tek eklemekte uzun iş sanırım yapacak biişide yok
-
Arkadaşlar tüm dediklerinizi denedim ancak bende download başlamıyor bir türlü. Nedeni ne olabilir bilen var mı? Teşekkürler.
-
Arkadasim birde eger internet explorer ile aciyorsun web gui birde chrome yada mozilla ile acip denermisin muhtemelen indirmeye basliyacaktik. eger yok ise netin oldugundan emin olmaniz gerekiyor.
-
İkiside çalışıyor ben denedim şuanda bir problem görünmüyor…
-
@dawit:
Arkadasim birde eger internet explorer ile aciyorsun web gui birde chrome yada mozilla ile acip denermisin muhtemelen indirmeye basliyacaktik. eger yok ise netin oldugundan emin olmaniz gerekiyor.
Çok teşekkürler. Mozilla ile denedim ve /root/bigblacklist.tar.gz adresini yazınca indirmeye başladı. ;)