Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Trafic Shaper ile Download/Upload a koyulan limit Squid Cacheyede uygulanıyor

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    42 Posts 14 Posters 16.3k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • _
      ___hkn____
      last edited by

@Liderweb:

Konu hortlatmak gibi olacak ama ilk başta bende aynı durumu uyguladım aynı sorunu yaşadım. Clientlere 1mbit down hakkı verince proxy cachedende oyunları o hızda alıyordu. Bende Firewall->Rules->Lan a 3. kural olarak ekledim. Şuan çalışıyor gözüküyor. Proxy cacheden oyunları switch hızında alıyor, downloadlarıda verdiğim hızda. Tam olark test edemedim ama çalışıyor gözükmekte.

Selamlar Bende bir internet kafeci olarak yeni kullanmaya başladım ve tam acemiyim. Yardımcı olursanız memnun olurum.  Firewall->Rules->Lan'a nasıl ve nereden giriyorsunuz?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        maali
        last edited by

sorun güncel. rules>lan a eklenen kural doğal olarak lan'a uygulandığından hem proxy cache hemde internetten çekilen verilere limit koymakta.
        kuralı wan a uyguladığımızda ise hiç bir etkisi olmamakta özellikle SGTR ve tuzsuzdeli ustalardan bu soruna bi çözüm üretmelerini bekliyoruz.

• C
          codered06
          last edited by

@maali:

sorun güncel. rules>lan a eklenen kural doğal olarak lan'a uygulandığından hem proxy cache hemde internetten çekilen verilere limit koymakta.
          kuralı wan a uyguladığımızda ise hiç bir etkisi olmamakta özellikle SGTR ve tuzsuzdeli ustalardan bu soruna bi çözüm üretmelerini bekliyoruz.

aynı fikirdeyim bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyoruz.

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

Açıkçası bilgim olan bir konu değil.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• L
              Liderweb
              last edited by

Daha önce olduğunu söylemiştim ama tekrar incelemem sonucu ruleslerin karıştığını farkettim. Download limiti aktif olunca bu kez iç ağdaki cache limitide download limiti ile aynı oluyor. Bunu çözmek için clientlere interneti limitlerken server proxy cacheden clientlere çıkışı limitsiz yapmak gerekecek. Proxy cachenin kendine özel portu varmı var ise bu portlar download limitinden istisna olarak ayarlanabilirmi. Ustaları bu konuda biraz terletmemiz gerekecek.

• M
                memo535
                last edited by

hala bir çözüm bulunamadı bari konuyu güncel tutalım çözen birinin gözüne çarparda bizede yardımcı olmus olur

• M
                  maali
                  last edited by

sorun güncel…

• L
                    Liderweb
                    last edited by

Evet sorunumuz hala devam ederken bu mesajın başlığını moderatörlerimiz değiştirirse çok daha iyi olacak. Başlığı Trafic Shaper ile Download/Upload a koyulan limit Squid Cacheyede uygulanıyor olmalı. Şayet sorunumuz o. Trafic Shaper ile koyduğumuz limit Squid cacheyede koyulmuş oluyor.

• C
                      codered06
                      last edited by

@codered06:

@Liderweb:

Konu hortlatmak gibi olacak ama ilk başta bende aynı durumu uyguladım aynı sorunu yaşadım. Clientlere 1mbit down hakkı verince proxy cachedende oyunları o hızda alıyordu. Bende Firewall->Rules->Lan a 3. kural olarak ekledim. Şuan çalışıyor gözüküyor. Proxy cacheden oyunları switch hızında alıyor, downloadlarıda verdiğim hızda. Tam olark test edemedim ama çalışıyor gözükmekte.

mrb acaba nasıl yaptınız bizede burada açıklarmısınız en büyük sıkıntılardan biride bu durum ? forumda cp bölümünde bu konuyu sormuşlar cevabıda verilmiş ama pack yapılması gerekiyormuş ingilizcemiz az olduğu için cözemedik malesef. konu linki aşşağıda.

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,60154.0.html

Daha önceden yazmıştım yukarıdaki linkte bu işin çözümünü anlatmışlar benim ingilizcem pek fazla yok o yüzden çözemedim durumu ingilizcesi iyi olan birisi bunu anlatırsa minnettar kalacağız…

• L
                        Liderweb
                        last edited by

Verdiğin linkteki captiva portal için sanırım. Bizimki direk Trafic Shaper ile :)

• C
                          codered06
                          last edited by

@Liderweb:

Verdiğin linkteki captiva portal için sanırım. Bizimki direk Trafic Shaper ile :)

Trafic Shaper kullanmayan için 2 si bir arada olsa güzel olurdu tek bir konuda umarım çözümü bulunur.  :-\

• L
                            Liderweb
                            last edited by

Hala bu sorun için kafa yoruyorum bende. Ana makinadan clientlere dosya gönderirken Trafic Shaper işlemiyor. Normal port hızında gidiyor. Bu yönden bakınca ana masadan dosya çekerkende limit olmaması gerekir. Bu sorunu Proxy Cache nin clientlere dosya gönderirken kullandığı portu limitleme olmayan ayrı bir rules olarak ekleyerek sorun çözülebilirmi acaba?

Üstatlar biliyormu hangi portu kullanıyor Squid clientlere dosya gönderirken.

• M
                              magmaHSS
                              last edited by

eğer değişiklik yapmadıysanız 3128 numaralı port

Beyin Bedava!

• S
                                StrGt
                                last edited by

@Liderweb:

Hala bu sorun için kafa yoruyorum bende. Ana makinadan clientlere dosya gönderirken Trafic Shaper işlemiyor. Normal port hızında gidiyor. Bu yönden bakınca ana masadan dosya çekerkende limit olmaması gerekir. Bu sorunu Proxy Cache nin clientlere dosya gönderirken kullandığı portu limitleme olmayan ayrı bir rules olarak ekleyerek sorun çözülebilirmi acaba?

Siz burda yanlış bir düşünce içindesiniz..
                                içerdeki ağda dosya alış verişinde pfsenseye ugramaz..
                                ancak ana makina ve içerdeki makinalar arasında pfsense varsa seneryo o zaman değişir.

• M
                                  magmaHSS
                                  last edited by

Evet
                                  sizin istediğiniz gibi bir kural olacağını sanmam. çünkü trafik limitini pfsense makina üzerinden geçen internet trafiği için tanımlıyorsunuz. dolayısı ile squid in cache 'ini de limitlemiş oluyorsunuz. sonuçta download ve upload

Beyin Bedava!

• C
                                    codered06
                                    last edited by

@StrGt:

@Liderweb:

Siz burda yanlış bir düşünce içindesiniz..
                                    içerdeki ağda dosya alış verişinde pfsenseye ugramaz..
                                    ancak ana makina ve içerdeki makinalar arasında pfsense varsa seneryo o zaman değişir.

yani diyorsunuzki isa server tek bacak hesabı proxy gibi çalışan sistem olacak ?

• M
                                      memo535
                                      last edited by

Trafic Shaper ile Download/Upload a koyulan limit Squid Cacheyede uygulanıyor….sorunu çözen varmı_?

• C
                                        codered06
                                        last edited by

@memo535:

Trafic Shaper ile Download/Upload a koyulan limit Squid Cacheyede uygulanıyor….sorunu çözen varmı_?

Yok hocam yok kimse bilmiyor. bu sorun ortadan kalkana kadar destek verilene kadar bekleyeceğiz.

• M
                                          memo535
                                          last edited by

Bilgisi olan arkadaşlar acaba    Firewall: Rules: Edit sekmesi altındaki Protocol bolumunde tcp/udp den farklı bişey seçip  Trafic Shaper ile Download/Upload a koyulan limit Squid Cacheyede uygulanma sorununu aşabilirmiyiz oradaki seçeneklerin hepsini bilmedigim için soruyorum veya Destination port range bu bölümleri bilen arkadaşlar bi el atarlarsa bizim bu sıkıntımızı çözebilirler veya hangi oyun hangi portu kullanıyor nasıl öğreniriz gerekirse tek tek oyunların portlarını ekleyerek bunları limitleme gibi bi seçenek varsa bize kurtarır inanın çok sıkıcı bi durum biz internet cafeler için oyun pach derdinden kurtardı bizi birde su limitleme olayını çözebilirsek adam geliyo sen ne kadar yasaklarsan yasakla kelime bazında bi program buluyor indirme programı ne var ne yok interneti sömürüyor torrenti yasaklıyorsun metin2 oyunu veya torrentle pach atan oyunlar açılmıyor limit koyuyosun bu sefer musteri pach dolmasını bekliyor uzun uzun

• G
                                            goztepeleeee
                                            last edited by

ÇÖZÜM BULUNMADIMI HALA ?

• First post
                                              Last post
                                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.