Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Squid3 Cache Dynamic Content

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    15 Posts 5 Posters 4.2k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      aakdeniz
      last edited by

@technical:

en son aşağıda verilen uyarıdaki gibi mikrosoft için maksimum 200 mb youtube için 4 gb squid den cache management den gerekli "maximum download size" ayarlarını yapılandırdınız mı ?

Bahsettiğiniz ayarı resimlendirebilmeniz mümkün mü acaba?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • technicalT
        technical
        last edited by

@aakdeniz:

tabiki özellikle kırmızı ile yaptığım işaretlere dikkat ediniz. oraya youtube için 4gb lık değeri hesaplayarak giriniz

not ben squid 3 kullanmıyorum squid cache ayarlarım bunlar.

![squid cache.jpg](/public/imported_attachments/1/squid cache.jpg)
        ![squid cache.jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/squid cache.jpg_thumb)

Necati Selim GÜNER
        IT Technician

• A
          aakdeniz
          last edited by

@technical:

@aakdeniz:

tabiki özellikle kırmızı ile yaptığım işaretlere dikkat ediniz. oraya youtube için 4gb lık değeri hesaplayarak giriniz

Bendeki ayarları da sizinki ile aynı yapsam en azından microsoft için çözüme ulaşmış olur muyum?
          Ya da tamamı için nasıl bir değer girmeliyim ki hem yutube hem de microsoft hallolmuş olsun?

• technicalT
            technical
            last edited by

harddisk cache 75000 yeterli olacaktır yalnız maksimum object size ı 4 gb a çekmek için kb olarak minimum 4194304 yazmalısınız ama biraz daha yüksek tutabilirsiniz 4200000 gibi buda 4 gb a kadar olan dosyaları önbellekleme (cache ) yapacağınız anlamına gelir.

Necati Selim GÜNER
            IT Technician

• A
              aakdeniz
              last edited by

@technical:

harddisk cache 75000 yeterli olacaktır yalnız maksimum object size ı 4 gb a çekmek için kb olarak minimum 4194304 yazmalısınız ama biraz daha yüksek tutabilirsiniz 4200000 gibi buda 4 gb a kadar olan dosyaları önbellekleme (cache ) yapacağınız anlamına gelir.

Bu durumda maksimum object size ne olmalı._?

• N
                newceri
                last edited by

@technical:

@aakdeniz:

"Minimum object size : 5000" neden bu ayarı kullanıyorsunuz. Anlayamadığım için soruyorum. Minik dosyların cacheden cekilmesiyle hat trafiğizi rahatlatmış olmuyormuyuz. Ve refresh sayfaları için çok gerekli. Minimum object size :0 olmalı bence  Tabiki disk boşyere dolmasın istenirse  ihtiyaca göre bu ayarın yüksek tutulmasıda gerekir.

• technicalT
                  technical
                  last edited by

@newceri:

@technical:

@aakdeniz:

bugünden itibaren squid3 kuracam zaten muhtemelen eski ayarlarım olan minimum object i 0 a alırım deneme yapıyordum bu süreçler arasında

"Minimum object size : 5000" neden bu ayarı kullanıyorsunuz. Anlayamadığım için soruyorum. Minik dosyların cacheden cekilmesiyle hat trafiğizi rahatlatmış olmuyormuyuz. Ve refresh sayfaları için çok gerekli. Minimum object size :0 olmalı bence  Tabiki disk boşyere dolmasın istenirse  ihtiyaca göre bu ayarın yüksek tutulmasıda gerekir.

Necati Selim GÜNER
                  IT Technician

• tuzsuzdeliT
                    tuzsuzdeli
                    last edited by

squid3'e geçtim.
                    Dynamic cache'i aktif edip "youtube"u da seçmeme rağmen, videolar cachelenmiyor.
                    Bunu düzgün kullanabilen var mı ?

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• technicalT
                      technical
                      last edited by

@tuzsuzdeli:

squid3'e geçtim.
                      Dynamic cache'i aktif edip "youtube"u da seçmeme rağmen, videolar cachelenmiyor.
                      Bunu düzgün kullanabilen var mı ?

bende geçtim ama youtube de cache çalışmıyor bende de düzgün kullanan varsa bende bileyim.

Necati Selim GÜNER
                      IT Technician

• H
                        hoscakal
                        last edited by

dinamik cache in o işe yaradığından eminmiyiz ?

önce bunu sormak lazım :)

sonuçta youtube deki ya da her hangi bir yerdeki video *.flv swf mp4 gibi uzantılara sahip dosyalar yani zip rar gibi dosyalardan farkı yok

kısaca canlı stream yok ama sadece kendi player ları ile izlenebiliyor ve bazı download programları bu uzantılı dosyaları direk pc ye indirme imkanı sağlıyor.. squid bu manager programları gibi yakalama imkanına sahip mi ki cache leşin :S

• tuzsuzdeliT
                          tuzsuzdeli
                          last edited by

@hoscakal:

dinamik cache in o işe yaradığından eminmiyiz ?

önce bunu sormak lazım :)

sonuçta youtube deki ya da her hangi bir yerdeki video *.flv swf mp4 gibi uzantılara sahip dosyalar yani zip rar gibi dosyalardan farkı yok

kısaca canlı stream yok ama sadece kendi player ları ile izlenebiliyor ve bazı download programları bu uzantılı dosyaları direk pc ye indirme imkanı sağlıyor.. squid bu manager programları gibi yakalama imkanına sahip mi ki cache leşin :S

Ben ne demek istediğinizi çok net anlayamadım.
                          Youtube'da bir video, parçalar halinde CDN üzerinden geliyor. Dynamic olma sebebi bu.

Sizin bahsettiğiniz gibi rar, zip dosyadan farkı yok.
                          Ancak rar zip'i de CDN üzerinden çekiyorsanız onu da cacheleyemiyorsunuz.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• First post
                            Last post
                          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.