Web sitesini local sayfaya yönlendirme nasıl yapılır
-
öncelikle local dediğiniz sayfa 80 portundan yayın yapıyormu bu önemli eğer yapıyorsa
ve tek bir bilgisayar ise bu yapacağınız
notepad i yönetici olarak çalıştırın.
c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
dosyasını notepad ile düzenleyin
https://www.google.com.tr 192.168.1.5
http://www.google.com.tr 192.168.1.5
www.google.com.tr 192.168.1.5
Google.com.tr 192.168.1.5
Google.com 192.168.1.5bu şekilde yapıp kayıt ettiğinizde
sol tarafta yazan adresleri sağ tarafta yazan ip de arayacaktır
yani 192.168.1.5 ne yayını yapıyorsa o gözükecektir
-
pfsense üzerindeki dns forwarder'da
Host overrides diye bir kısım var
orayahost : www
domain : google.com
ip : 192.168.1.5ekleyin
-
evet bu da bir yöntem ama
elle girilmiş dns varsa çalışmıyor
-
Chrome'un bu konuda Google sitelerine karşı özel bir güvenlik kontrolü söz konusu bilginize.
-
pfsense üzerindeki dns forwarder'da
Host overrides diye bir kısım var
orayahost : www
domain : google.com
ip : 192.168.1.5ekleyin
Ben bunu denedim olmadı yada beceremedim benim istiyorum internet cafemde kullandığım pfsense üzerinden müşteri bilgisayarlarından www.google.com sayfası çağrıldığı zaman benim belirtiğim bir hosta yönlendirmek istiyorum
sanırım yanlış anlaşıldım ben bir pc yönlendirmek istemiyorum ben bütün pc leri yönlendirmek -
Ben bunu denedim olmadı yada beceremedim benim istiyorum internet cafemde kullandığım pfsense üzerinden müşteri bilgisayarlarından www.google.com sayfası çağrıldığı zaman benim belirtiğim bir hosta yönlendirmek istiyorum
sanırım yanlış anlaşıldım ben bir pc yönlendirmek istemiyorum ben bütün pc leri yönlendirmekSelam,
Tuzsuzdeli'nin söylediği sizin için daha etkin bir çözüm olacaktır. Dikkat etmeniz gereken tek nokta içerideki bilgisayarların dns sunucu olarak pfSense ip adresi olması yeterli. Ya da başka bir (lokal server üzerinde) dns kullanıyorsanız onu da pfSense yaparak başarılı bir şekilde sonuç alabileceğinize inanıyorum.
Sevgilerle,
SGTR -
Bu adres gideceği adres host : www
bu adres yönlendirilmesi gereken adres domain : google.com
Bu ney bunu anlamadım ip : 192.168.1.5 -
Bu adres gideceği adres host : www
bu adres yönlendirilmesi gereken adres domain : google.com
Bu ney bunu anlamadım ip : 192.168.1.5Pfsense tarafında iç ağınızdaki web server görevi yapan bilgisayarınızın örnek adresidir yukarıda verilen. hangi ip adresini web server kullanıyorsa pfsense alan adını o adrese dışarıya çıkmadan sizin local web server adresinize yönlendiriyor.
-
-
Aşağıdaki ayarla doğrumu
Selam tekrar,
Web server ya da web hizmeti sunduğunuz server ip adresi nedir?
Sevgilerle,
SGTR -
-
Aşağıdaki ayarla doğrumu
Selam tekrar,
Sevgilerle,
SGTRServer adresim bu 192.168.4.200
Selam tekrar,
Ekli resimdeki gibi ben google.com için yaptım siz google.com.tr için olanını da yaparsanız sizin tasarımınıza yönlendirmiş olursunuz.
Sevgilerle,
SGTR
 -
Aşağıdaki ayarla doğrumu
Selam tekrar,
Sevgilerle,
SGTRServer adresim bu 192.168.4.200
Selam tekrar,
Ekli resimdeki gibi ben google.com için yaptım siz google.com.tr için olanını da yaparsanız sizin tasarımınıza yönlendirmiş olursunuz.
Sevgilerle,
SGTRTesekkurler eline saglik bugun dukkana gecince denicam
-
bu gün yaptım olmadı
-
-
-
Selam,
Aldığınız hata mesajı tam olarak nedir?
Sevgilerle,
SGTR -
Selam,
Aldığınız hata mesajı tam olarak nedir?
Sevgilerle,
SGTRHata felan almiyorum bolumu gordugunuz gibi doldurdum diger pclerin bir kacinda denedim ama adres benim belirledigim iss serverine koydugum sayfaya yonlenmedi
-
Bunu anlamanın başka yolundan biri de Başlat > Çalıştır > CMD yazıp enter basarak karşınıza çıkan siyah ekranda ping www . handycafe . com yazar mısınız. Adres çözümlemesi yapıyor mu yapmıyor mu?
Sevgilerle,
SGTR -
Acaba pfsense pc sini resetlemekmi lazım kaydettıkten sonra