PORT AÇMA YARDIM
-
Merhaba
Port açamadın yardımcı olursanız sevinirim. Şu yolu izledim Firewall > NAT > Port Foraward > + add altından Protocol TCP/UDP seçtim Destination port range from other portumu "5115"girdim Redirect target IP "30.0.0.201"
girdim Redirect target port yine portumu girdim "5115" Description bölümüme dvr yazdım Filter rule association Filter rule association ve pass denedim olmadı modemden pfsense ip 192.168.2.73 5115 ip açtım yinede olmadı nerde yanlış yapıyorum…iyi çalışmalar -
Selam,
Tam olarak nasıl bir şey yapmak istiyorsunuz. İlk önce modeminiz normal mode durumunda ise ilgili portu pfSense wan ip adresine nat etmeniz gerekli. Modemi bridge kullanıyorsanız ya da fiber üzerinden nat yapıyorsanız ayarlar biraz farklı olacaktır. Bunları belirtirseniz daha net bir cevap verebiliriz.
Sevgilerle,
SGTR -
Selam,
Tam olarak nasıl bir şey yapmak istiyorsunuz. İlk önce modeminiz normal mode durumunda ise ilgili portu pfSense wan ip adresine nat etmeniz gerekli. Modemi bridge kullanıyorsanız ya da fiber üzerinden nat yapıyorsanız ayarlar biraz farklı olacaktır. Bunları belirtirseniz daha net bir cevap verebiliriz.
Sevgilerle,
SGTRModem normal durumda wan ip adresine nat ettim yada yaptığımı düşünüyorum "Port Foraward" bu bölümden ekledim
-
Eğer ki modeminiz normal mode ise yapmanız gereken adımla;
-
Modem üzerinden ilgili (ör:5115 nolu) portu pfSense wan ip adresine modem üzerinden nat edin.
-
Yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra sırasıtla Firewall > rules > WAN sekmesine gelip ilgili porta izin vereceksiniz
-
Yine yukarıdaki adımı yaptıktan sonra Firewall > NAT sekmesine gelip aşağıdaki resimdeki adımları izlerseniz sorununuz büyük ölçüde çözümlenmiş olur.
Takıldığınız noktada yardımcı olmaya çalışırız.
Sevgilerle,
SGTR![Nat rule set.png](/public/imported_attachments/1/Nat rule set.png)
![Nat rule set.png_thumb](/public/imported_attachments/1/Nat rule set.png_thumb) -
-
Eğer ki modeminiz normal mode ise yapmanız gereken adımla;
-
Modem üzerinden ilgili (ör:5115 nolu) portu pfSense wan ip adresine modem üzerinden nat edin.
-
Yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra sırasıtla Firewall > rules > WAN sekmesine gelip ilgili porta izin vereceksiniz
-
Yine yukarıdaki adımı yaptıktan sonra Firewall > NAT sekmesine gelip aşağıdaki resimdeki adımları izlerseniz sorununuz büyük ölçüde çözümlenmiş olur.
Takıldığınız noktada yardımcı olmaya çalışırız.
Sevgilerle,
YArdımlarınız için teşekkür ederim ben gösterdiğiniz şekilde port açıyordum yinede olmuyordu modemden girilmiş tüm portları silerek pfsense ip yeniden port açtım düzeldi..İlgi ve alkanız içim çok teşekkür ederim….
SGTR -