Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Dosya türüne göre hız sınırlandırması

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    4 Posts 2 Posters 2.2k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      sertdisk
      last edited by

Daha önceden hiç pfsense tecrübem olmamasına karşılık buradaki ilgiler sayesinde temel kurulumu gerçekleştirdim. Önümüzdeki ayda 2 wan ile test etme imkanım olacak. Kullanıcı bazlı trafik hız limitlemesinin yanında multimedya ve arşiv dosyalarına özel hız belirlemek istiyorum. Gayem skype gibi görüntülü görüşmeler ve internetten bir kullanıcının birden fazla videoyu aynı anda açtığında bağlantıyı sömürmesini engellemek. Bunun yanında klasik web gezintisinde ise kullanımlar anlık olacağından mevcut hızın tamamını kullanabilecekler.
      Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim. Öğrenme aşamasında biri olduğumdan; hangi konuları araştırmalıyım?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sgtr
        last edited by

Selam,

İsterseniz önce bu yazıdan başlayın. Size fazlasıyal yardımcı olacaktır.

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,47860.0.html

Sevgilerle,
        SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• S
          sertdisk
          last edited by

Squid Traffic Managment Settings alanı ile bunu yapamaz mıyız?
          Squid Transfer Extension Settings altında:
          Throttle only specific extensions
          Leave this checked to be able to choose the extensions that throttling will be applied to. Otherwise, all files will be throttled.
          Throttle binary files
          Check this to apply bandwidth throttle to binary files. This includes compressed archives and executables.
          Throttle CD images
          Check this to apply bandwidth throttle to CD image files.
          Throttle multimedia files
          Check this to apply bandwidth throttle to multimedia files, such as movies or songs.
          Throttle other extensions
          Comma-separated list of extensions to apply bandwidth throttle to.

alanları var özellikle ; Throttle other extensions alanına trafik limitleme istediğim dosya uzantılarını girsem sonuç vermez mi?

Yine sizin önerdiğiniz konuda anlatılan yöntemin avantajı nedir. Eğer benim dediğim yöntem yeterli olacak ve performans açısından bir farkı yoksa bunu yeğleyeceğim. Zira benim şu aşamada sıralı rolllere başka rol kullanmadığım için ihtiyacım olmayabilir.

• S
            sertdisk
            last edited by

sayın @SGTR;
            verdiğiniz konuya yazma yetkim olmadığından buradan devam ediyorum. Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda mevcut olan tcp-udp" olmadığı için üzerine yeni bir rules olarak ekledim. Bu kural yerine mevcut tek lan kuralındaki protokolü "any" yerine  "tcp/udp" olarak seçip yapılandırsam daha mı sağlıklı olur idi?
            Bu kural ile tüm vüdeo formatlarına hız sırılaması yapmış oldum mu?
            Ve yine Arşiv dosyaları için de benzer bir limitleme yapmak için "l7" de hangi protokolleri (zip i gördüm başka gerek var mı) seçmemi önerirsiniz?
            Bu işlemi herbir protokol için yeniden yamam mı, yoksa video için yaptığımız limitlemeye yeni protokoller eklemem mi sizce daha sağlıklı olacaktır.

Önceki mesajımda bahsettiğim "Squid Traffic Managment Settings" alanı bu iş için kullanılamaz mıydı?  "traffic shaper" ile yapmamızın sebebi daha sağlıklı sonuç verdiği için mi yoksa sıralı roller kullanarak, bu özellikten öncelikli roller kullanabilme seçeneği için midir? (örn öncesine bu limitlemeden etkilenmesini istemediğimiz makinaları belirten bir rol oluşturulması)

İşimi görüldüğü ile kalmayıp mantığını öğrenip ileride karşılaşacağım benzer senaryolarda yardımsız ilerleyebilmek arzusundan ötürü sorularım ile bazen can sıkıcı olabilirim mazur görün lütfen.

• First post
              Last post
            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.