Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Hız Limitleme ve Online Oyunlar İçin Cache

Turkish
    7
    36
    12.8k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      goztepeleeee
      last edited by

herkese hayırlı günler

21 bilgisayarlı internet cafem var elimdeki boşta duran bi pc ye kurulumunu yaptım neti sorunsuz veriyorum pfsense üzerinden ama yapamadığım birkaç şey var

tek hat kullanıyorum pc başı 2 mbit down 256 kb up vermek istiyorum traffic shaper ile yaptım ama birkaç pc de sınırı kaldırmak istiyorum nasıl yapabilirim
      birde cache olayıyla ts yi aynı anda kullanınca sınırı cachelenmiş dosyalarada yapıyormuş galiba doğrumudur bilmiyorum

birkaç online oyunun güncellemelerini cachelemek istiyorum sunucularını nasıl öğrenebilirim bu işlemi nasıl yapabilirim yardım istiyorum

tw kullanarak yapmak isteyen olursa çağrı atsın dönerim arkadaşa şimdiden teşekkürler

0 554 533 62 16

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • L
        Liderweb
        last edited by

@goztepeleeee:

herkese hayırlı günler

21 bilgisayarlı internet cafem var elimdeki boşta duran bi pc ye kurulumunu yaptım neti sorunsuz veriyorum pfsense üzerinden ama yapamadığım birkaç şey var

tek hat kullanıyorum pc başı 2 mbit down 256 kb up vermek istiyorum traffic shaper ile yaptım ama birkaç pc de sınırı kaldırmak istiyorum nasıl yapabilirim
        birde cache olayıyla ts yi aynı anda kullanınca sınırı cachelenmiş dosyalarada yapıyormuş galiba doğrumudur bilmiyorum

birkaç online oyunun güncellemelerini cachelemek istiyorum sunucularını nasıl öğrenebilirim bu işlemi nasıl yapabilirim yardım istiyorum

tw kullanarak yapmak isteyen olursa çağrı atsın dönerim arkadaşa şimdiden teşekkürler

0 554 533 62 16

Cache adresleri için en kolay yol. İnternet cafe işletiyorsan. Önce cliente geç. Tüm oyunları güncelle. Sadece 1 tanesinde. Sorna clientteki filtre programına gir. Logları incele. Tüm patch linklerini görebilirsin. :)

• G
          goztepeleeee
          last edited by

malesef filtrem sadece web sayfalarını inceliyor sanırsam gözükmüyor zaten o en sondaki işlem öncelikle cache olayını bi çözmek lazım :)

• G
            goztepeleeee
            last edited by

kimse bilmiyor anlaşılan yada umursayan yok

• G
              goztepeleeee
              last edited by

güncel uppp

• S
                StrGt
                last edited by

ip bazlı limit getireceksen alises tanımlayıp yapabilirsin….
                ts bilmiyorum daha dogrusu anlamadım sorunuzu

oyun cache işi ise hangi oyunları cache yapmak istiyorsun isimlerini verirsen bakarız..

• G
                  goztepeleeee
                  last edited by

limitlemeyi detaylı anlatırsanız sevinirim
                  oyunlarda örnek olarak
                  league of legends
                  point blank
                  wolf team
                  metin 2
                  wow
                  diablo 3
                  knight online
                  heroes of newerth
                  s4 league
                  s2 son silah
                  warrock
                  zombi rock
                  silk road

biraz fazla oldu ama teşekkürler şimdide :)

• yakarY
                    yakar
                    last edited by

Bu oyunları hangi mantıkla cache yapmayı düşünüyorsunuz? Silkroad'ı örnek alalım, aynı mapte herkes aynı işi aynı şekilde mi yapıyor? Cache mantığı şudur, bir istemci bir sunucudan istekte bulunur, aynı isteği başka bir kişi de aynı sunucudan ister ise cache devreye girer ve son yapılan isteği ikinci kişiye gönderir.. Online (Multiplayer) oyunlar da bu malesef uygulanamaz, mantığa aykırı..

Flash oyunlar, videolar, web siteleri (statik web içeriği) gibi içerikler için uygulanabilir..

Bilgi paylaştıkça artar!
                    5651 sayılı kanun (güncel)
                    pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• G
                      goztepeleeee
                      last edited by

patchleri için kullanıcam hayatınızda hiç online oyun oynamamışınız galiba

• tuzsuzdeliT
                        tuzsuzdeli
                        last edited by

@goztepeleeee
                        Mesajlarda kullandığınız üslup, forumdan fayda almanızı engelliyor gibi görünüyor.
                        Forumun genel saygı ve mesajlaşma adabı ile ilgili fikir edinmenizi tavsiye ediyorum.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• G
                          goztepeleeee
                          last edited by

arkadaşın uslubü biraz daha yanlış ben cache olayının ne işe yaradığını sormadım nasıl yapıcağımı sordum sanki hiç bir şeyden anlamıyormuşuz gibi yardım edilmesi hoş değil bilmiyorum farkındamısınız

• yakarY
                            yakar
                            last edited by

@goztepeleeee:

patchleri için kullanıcam hayatınızda hiç online oyun oynamamışınız galiba

pardon "patch" kısmını görmemiştim. Oyun konusunda biraz yanılıyorsunuz yaklaşık 5 yıl aralıksız KnightOnline oynayıp doktor tedavisi ile (espiri) kurtuldum.. O günden beridir de tövbeliyim..

Bilgi paylaştıkça artar!

• G
                              goztepeleeee
                              last edited by

doğrudur hocam bi yanlışımız olduysa kusura bakma tüm gün internet cafe işletiyorum az çok ne durumdayım tahmin edebiliyosunuzdur birde haftalardır şu pfsense i yapamadım öyle boş boş çalışıyor 24 saat sökücem en sonunda sinirden bir çok arkadaşımda benden haber bekliyor

• tuzsuzdeliT
                                tuzsuzdeli
                                last edited by

yetişir arkadaşlar bütün işler
                                sakinlik en iyisi :)

• G
                                  goztepeleeee
                                  last edited by

inş hocam sağolasın anlayışın için forumda birkaç konu okudum ama gördüğüm kadarıyla cache olayını yapıp hız limitleme yapınca cacheden gelen dosyalarda limitli geliyormuş ne kadar doğru bilmiyorum yapamadığım için işini kötüsü iki sistemde benim için çok önemli

• tuzsuzdeliT
                                    tuzsuzdeli
                                    last edited by

@goztepeleeee:

inş hocam sağolasın anlayışın için forumda birkaç konu okudum ama gördüğüm kadarıyla cache olayını yapıp hız limitleme yapınca cacheden gelen dosyalarda limitli geliyormuş ne kadar doğru bilmiyorum yapamadığım için işini kötüsü iki sistemde benim için çok önemli

Şimdilik durum aynen dediğiniz gibi.
                                    Hız limitleme yapınca, bu sefer cache'den çekilen dosyalarda bu limitin üzerine çıkmıyor.
                                    Uzunca bir süredir güncelliğini koruyan bir konu olmasına rağmen, şimdilik bir çözüm yok gibi görünüyor.

• yakarY
                                      yakar
                                      last edited by

@tuzsuzdeli:

@goztepeleeee:

Şimdilik durum aynen dediğiniz gibi.
                                      Hız limitleme yapınca, bu sefer cache'den çekilen dosyalarda bu limitin üzerine çıkmıyor.
                                      Uzunca bir süredir güncelliğini koruyan bir konu olmasına rağmen, şimdilik bir çözüm yok gibi görünüyor.

Belki vmware/virtualbox ile sanala 2 ayrı pfSense kurup hız konusu aşılabilir..

Bilgi paylaştıkça artar!

• S
                                        StrGt
                                        last edited by

1 sene once bende kafedeydim onun için bir kaç kod verim gerisini siz artık hangi oyunları kullanıyorsanız onlar ve update yollarını takip edip eklersiniz..

refresh_pattern l3cdn.riotgames.com/.. 43200 100% 129600 reload-into-ims;
                                        refresh_pattern ngm.nexon.net/.. 43200 100% 129600 reload-into-ims;
                                        refresh_pattern dl.heroesofnewerth.com/.. 43200 100% 129600 reload-into-ims;
                                        refresh_pattern metin2.de/.. 43200 100% 43200 reload-into-ims;
                                        refresh_pattern downloadhttp.knightonlineworld.com/.*.(zip) 43200 100% 129600 reload-into-ims;

• L
                                          Liderweb
                                          last edited by

Ben sana en kolay yolu söyledim sanırım hiç dediğime bakmadan direk web filtre dedin. Bende internet cafe işletiyorum. Bu forumda dahil olmak üzere pek çok yerde bu patch işini araştırdım. Bir kaç üstat hariç pek fazla yardım eden değil edebilen olmadı. SGTR hocam sana çok güzel bir kod vermiş. Olayın mantığını anlaman için yeterlidir bu olay. Zahmet olmazsa 2 3 dakika yorulsamda olur dersen sen dediğimi yapacaksın. Patchleri yapılmamış bir pc ye gideceksin. Önce tüm patchleri çekeceksin. Sorna filtreyi açacak loglarına bakacaksın. Orada tüm oyunların yamaları çekerken kullandığı yama adreslerini göreceksin. Ondan sonra gelip forumda kimse yardım etmiyor yerine teşekkür edeceksin. Alttaki kodlara bak. Üsteki LOL ün patch adresi alttaki KO nun mesela. Filtreyi inceleyince zaten tüm oyunların patch yollarını göreceksin. Bu arada LOL cache işe yaramıyor. Şimdiden söyleyeyim. 1 ay önce sorunsuzdu. 1 aydır siteden çekiyor dosyaları. Oyun yama manyağı oldu zaten.

refresh_pattern l3cdn.riotgames.com/.. 4320 100% 43200 reload-into-ims;
                                          refresh_pattern download.nttgame.com/.*.(zip) 4320 100% 43200 reload-into-ims;

Bu arada StrGT hocam bu rakamlar ne işe yarar. Mesela siz 43200 100% 129600 yazmışsınız ben 4320 43200 kullanıyorum. İnternette okadar araştırdım mantığını bulamadım bu rakamların. Hangisi doğrudur.

• yakarY
                                            yakar
                                            last edited by

Merhaba,

Aslında asıl araştırmanız gereken konu squid cache özelliği, bunun için örneğin refresh_pattern özelliği ve detaylarına aşağıdaki url'den bakabilirsiniz:

http://www.squid-cache.org/Doc/config/refresh_pattern/

Belirtilen kodları Proxy Server (squid) "Custom Options" kısmına yazarak aktif edebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken nokta squidGuard gibi modüllerle birlikte kullanılıyor ise Custom Options'da bulunan kod yapısını bozmamanız.

Bilgi paylaştıkça artar!

• First post
                                              Last post
                                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.