Paket yükleme sorunu
-
Merhaba;
Dün squid paketinde yaşadığım bir problem nedeni ile squid i kaldırdım. Yeniden yüklemek istediğimde firewall un web arayüzü kilitlendi. Bende ssh ile bağlanıp network , web configurator vb. servisleri yeniden başlattım ama nafile.Cihazı Reboot ettim. Paketi tekrar yüklemek istediğimde aynı problemi yaşadım. Paketi sshdan kurdum bu kezde web arayüzünde göremedim. Araştırmalarım ve gözlemlerim sonucu paketin pfsense.org dan download edilemediği sonucunu çıkarttım. Emin olmak için sanala kurduğum pfsense'e firewallumun config dosyasını attım. Evdeki denememde çok hızlı bir şekilde paketlerin kurulduğunu gördüm. Şu an aklımda 2 soru var:1- Pfsense.org bizim ip adresini banlamış olabilir mi?(Üniversite olduğumuzdan sabit ip kullanıyoruz)
2- Banlamadıysa bağlantımızda bir problemmi varÖnerilerinizi Bekliyorum. İyi Çalışmalar
-
Benim aklıma 2 ihitmal geliyor.
1- General setup'da DNS belirtmemiş olabilirsiniz
2- Sistem-routing menüsü altındaki gatewyalerden birini "default" olarak işaretlememiş olabilirsiniz.Deneyip sonucunu bildirir misiniz ?
-
Benim aklıma 2 ihitmal geliyor.
1- General setup'da DNS belirtmemiş olabilirsiniz
2- Sistem-routing menüsü altındaki gatewyalerden birini "default" olarak işaretlememiş olabilirsiniz.Deneyip sonucunu bildirir misiniz ?
1- DNS olarak 8.8.8.8 duruyordu ben birde telekomun dnslerini denedim olmadı
2- Wan gatewayim default işaretli -
firewall ruldan pass olarak 53numaralı portu dest. kısmına yazabilirmisin ? birde dnslerini 195.175.39.39 ve 195.175.39.40 değiştirip deneyebilirsin
-
arkadaşlar yaklaşık 1 aydır sorunum devam ediyor. Problemin çözümünü bulamadım.