Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

TIB5651Tr yazılımı (Static-Dynamic-Elle girilen kayıt dışı IP Raporlama)

Turkish
    91
    348
    254.1k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      lahana1
      last edited by

@Ekrem:

23:45 değilde 22:10 da rapor almasını istiyorum cron dan ekledim dün almadı…İlla 23:45 olmasımı lazım??

hayır istediğin bir saat olur

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • E
        Ekrem
        last edited by

Su şekilde verdim bakalım bugün alacakmı manuel olarak konsoldan komut verdiğimde veriyor..

• L
          lahana1
          last edited by

ben de access.log dosyası hiç bir şekilde sıfırlanmıyor. crona 0 0 * * * root /bin/rm /var/squid/cache/swap.state; /usr/local/sbin/squid -k rotate komutunuda ekledim ama gün sonunda sıfırlanmıyor gelen loglar diğer günle birleşerek geliyor sorun squid3 ile ilgili olabilirmi.

• technicalT
            technical
            last edited by

@lahana1:

ben de access.log dosyası hiç bir şekilde sıfırlanmıyor. crona 0 0 * * * root /bin/rm /var/squid/cache/swap.state; /usr/local/sbin/squid -k rotate komutunuda ekledim ama gün sonunda sıfırlanmıyor gelen loglar diğer günle birleşerek geliyor sorun squid3 ile ilgili olabilirmi.

komut şu şekilde bide böyle deneyin

/bin/rm /var/squid/cache/swap.state; /usr/local/sbin/squid -k rotate -f /usr/local/etc/squid/squid.conf

olmazsa

/bin/rm /var/squid/cache/swap.state.clean; /usr/local/sbin/squid -k rotate -f /usr/local/etc/squid/squid.conf

bunu da deneyin.

düzenleme : malesef squid3 de bug var gibi access.log dosyası swap.state veya swap.state.clean komutu ile düzelmiyor alternatifi araştırıyorum.

bakalım marchelloc ye mesaj atacam ne diyecek.

Necati Selim GÜNER
            IT Technician

• B
              Bulo
              last edited by

Merhaba

Sevgili Technical
              Kendimde bir mail server olmadığından bunu deneme ve gözleme şansım olmadı. Ben bir firmadan mail paketi kullanarak işlemlerimi yaptığım için
              o firma erişimleri  gmail-hotmail gibi bilindik mailleri kullanarak gönderim yaptım. Bu konu ile ilgili bir çalışma yapayım takıldığım yer olursa sizinle haberleşirim.

Selam ve sevgilerimle
              Bülent ÖZKAN

Acces dosyasının neden sıfırlanmadığı hakkında da uğraşacağım bu konuda sıkıntılı olan bir iki arkadaşımız var. Umarım o sorunuda çözeriz.
              Ayrıca arkadaşlarımıza verdiğiniz destek içinde teşekkürler.

• E
                Ekrem
                last edited by

otomatik olarak almıyor günlük raporları…ne yaptım sa çalışmadı..manuel olarak alıyorum ama otomatik almıyor.

• B
                  Bulo
                  last edited by

Sevgili Ekrem bey

sh dosyalarının özelliklerine girip 755 kodunu vermen gerekir. Açıklama dosyasında bu mevcut, genelde otomatik çalışmaması bu nedenden olmakta

Selam ve sevgilerimle
                  Bülent ÖZKAN

• M
                    masterweb
                    last edited by

merhaba,

ben tüm ayarları yaptım ama logları dışarı alamıyorum,

[2.0.3-RELEASE][root@pfSense.localdomain]/sbin(29): sh TIB5651ANLrun.sh
                    Can't open /var/TIB5651Tr/TibDailyControl/Arp_Daily.log: No such file or directo                                                                                                ry at /var/TIB5651Tr/PFSenseDAILY.pl line 42.
                    Base:Arp copy hatasi. Dir<tibdailycontrol>: No such file or directory at PFSense                                                                                                TIB5651.pl line 76.
                    a Tib5651_Admin
                    a Tib5651_Admin/BaseDailyLog
                    a Tib5651_Admin/UserLog
                    a Tib5651_Admin/TemporaryFiles
                    a Tib5651_Admin/BaseDailyLog/Base_Access.log
                    a Tib5651_Admin/BaseDailyLog/Base_DhcpdConf.log
                    a Tib5651_Admin/BaseDailyLog/Base_DhcpdLeases.log
                    Connection to 192.168.80.135 failed (Error NT_STATUS_UNSUCCESSFUL)
                    a Tib5651_Yasal
                    a Tib5651_Yasal/UserLog
                    Connection to 192.168.80.135 failed (Error NT_STATUS_UNSUCCESSFUL)
                    [2.0.3-RELEASE][root@pfSense.localdomain]/sbin(30):

yukarıdaki hatayı alıyorum paylaşımı kontrol ettim sorun görünmüyor basit dosya paylaşımı ilede denedim everone full verdim aynı hata devam ediyor hala.

tib dosyasınıda aşağıdaki gibi ayarladım bilgisayar adı olarak da denedim kullanıcı adı olarakda.

tarih=date "+%Y%m%d-%H%M%S"
                    cd /
                    cd /var/TIB5651Tr
                    perl PFSenseTIB5651.pl
                    tar -zcvf Tib5651LogAdmin-$tarih.tar.gz Tib5651_Admin/
                    /usr/local/bin/smbclient \\192.168.80.135\Logs_Admin -U administrator%"1" -W  -N -c "prompt; put Tib5651LogAdmin-$tarih.tar.gz"
                    tar -zcvf Tib5651LogImza-$tarih.tar.gz Tib5651_Yasal/
                    /usr/local/bin/smbclient \\192.168.80.135\Logs_Tib -U administrator%"1" -W  -N -c "prompt; put Tib5651LogImza-$tarih.tar.gz"
                    rm -rf Tib5651_Yasal
                    rm -rf Tib5651_Admin
                    rm .gz
                    rm -rf /var/TIB5651Tr/TibDailyControl/
                    .*
                    cd /</tibdailycontrol>

• B
                      Bulo
                      last edited by

Sevgili masterweb

Can't open /var/TIB5651Tr/TibDailyControl/Arp_Daily.log hatası TibDailyControl dizininde Arp_Daily.log dosyasının olmadığını söylemekte.
                      Bu dosya her 5 dakikada 1 yenilenen dosyadır. Bu dosya oluşturulmadan yapılan işlemler sağlıksızdır. Dolayısı ile ilk kuruluştan sonra tüm ayarlarınız doğru ise (cron vs) bir 5 ve ya 10 dakika bekleyin ve bu dosyanın oluşturulduğundan emin olduktan sonra ANLrun dosyasını çalıştırın. Eğer beklemek istemiyor ve hemen test etmek istiyorsanız TIB5651ARPrun.sh dosyasını çalıştırarak ilgili dosyanın oluşturulmasını sağlayın. Bu arada 2 sh dosyasının da kodlarının 755 değerine sahip olması gerektiğini unutmayalım.

/usr/local/bin/smbclient \\192.168.80.135\Logs_Admin -U administrator%"1" -W  -N -c "prompt; put Tib5651LogAdmin-$tarih.tar.gz"
                      Burada 192.168.80.35 ip nosuna sahip olan bilgisayarda paylaşıma açılarak everyone kullanıcına tam yetki verilmiş olan Logs_Admin klasörüne Tib5651LogAdmin-$tarih.tar.gz isimli dosyanın kopyalanacığı ve bu kopyalama yetkisi administrator kullanıcısı olup şifresi 1 dir.
                      mana bu. Paket kurulumları doğru ise kontrol edilmesi gereken paylaşım dosyasının paylaşım durumu ve bilgisayarın kullanıcı adı ile şifresi.
                      Bazen kullanıcılar kullanıcı adı ile o kullanıcının sahip olduğu yetki türünü karıştırmakta. Örneğin Kullanıcı adı : BULO yetkisi administrator gibi o zaman bilgisayarrımızın kullanıcı adı administrator değil BULO dur.
                      Bu değerlendirmeleri yaparak kontrol ederseniz sevinirim.

Selam ve Sevgilerimle
                      Bülent OZKAN

• M
                        masterweb
                        last edited by

sorunun kaynagını tespit ettim.

loglama tarafında birebir herşeyi en baştan uyguladım, bir problem yok fakat şöyle bir sorun var. paylaşıma açtıgım cihazdan pfsense i pingliyorum fakat pfsense cihazı pinglemiyor. vmware üzerinde pfsense, xp ve win7 cihazlarını kurdum, xp logları tutturmak istedigim cihaz win7 ise dış baglantılarda pfsensin loglayacı test clientım. IP bloglarını değiştirdim denedim fakat gene olmuyor küçük bir yerde hata yapıyorum ama tespit edemedim.

• technicalT
                          technical
                          last edited by

@masterweb:

sorunun kaynagını tespit ettim.

loglama tarafında birebir herşeyi en baştan uyguladım, bir problem yok fakat şöyle bir sorun var. paylaşıma açtıgım cihazdan pfsense i pingliyorum fakat pfsense cihazı pinglemiyor. vmware üzerinde pfsense, xp ve win7 cihazlarını kurdum, xp logları tutturmak istedigim cihaz win7 ise dış baglantılarda pfsensin loglayacı test clientım. IP bloglarını değiştirdim denedim fakat gene olmuyor küçük bir yerde hata yapıyorum ama tespit edemedim.

paylaşım açtığınız bilgisayarda antivirüs firewall tarzı bir uygulama pingleri engelliyordur inceleme yapınız.

Necati Selim GÜNER
                          IT Technician

• A
                            aekturk
                            last edited by

Merhaba Bulo ve Technical,
                            Adımları harfiyen yaptım. 2 gün boyunca uğraştım. Sorunumu tam olarak bilmiyorum.
                            http://ilktohum.org/Tib5651LogAdmin-20130621-071513.tar.gz buraya kadar sorun var mıdır? Sanki birşeyler yolunda değilmiş hissine kapıldım. Bu arada e-posta da göndermiyor.
                            Benim yapımda adsl, juniper srx210h, switch ve clientlar mevcut. PfSense2.0.3(i386),samba 3.6.7, talloc 2.0.7, sarg 2.3.6, pkgconf 0.8.9, squid 2.7.9_4, squidGuard 1.4_4 bu yapıya göre;

juniper ip 192.168.1.1
                            client'lardan pfsense ip 192.168.1.135 - gateway juniper
                            test win 7 ise 192.168.1.35 gateway pfsense

bu şekilde internete girebiliyorum, mail alabiliyorum ama mail gönderemiyorum outlook üzerinden. Bana ne önerirsiniz?

• B
                              Bulo
                              last edited by

Sevgili aektürk;

Dosyanı inceledim. access.log dosyası değeri sıfır. Normal şartlarda bu değer sıfır olamaz. Hiç kimse internete çıkmasa bile yazılımlar güncelleme yaparak internete çıkacaklarından dolayı muhakkak bu dosyada çıkış logu bulunacaktır. Bu konu ile ilgili daha detaylı posta gönderdim. Sanırım haberleşince sorunu çözeriz.

Selam ve Sevgilerimle
                              Bülent ÖZKAN

• A
                                aekturk
                                last edited by

Bulo hocama teşekkürler… İlgi ve alakasından dolayı...

• B
                                  Bulo
                                  last edited by

Merhabalar

Dostlar cevap vermekte biraz gecikmekteyim özür dilerim.
                                  Yazlıkta olduğumdan ve biraz da balık sevdasından :)

Selam ve Sevgiler
                                  Bülent ÖZKAN

• B
                                    Bulo
                                    last edited by

Merhaba

Her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Teşekkürler aekturk

Selam Ve Sevgiler

• B
                                      Bulo
                                      last edited by

Merhaba Arkadaşlar

Mail göndermede bazı mail adrelerini kontrol ederek yazılımın çalıştığını gördüm
                                      1-Hotmail Üzerinden Mail gönderilecekse;
                                      GonderenMailSMTP <smtp.live.com>GonderenMailHesabi hotmailmailadresi@hotmail.comGonderenMailSifresi <hotmailmailşifresi>GonderenMailPort<587>
                                      AliciMailHesabi alicipostaadresi@xxxxxxx.com(buraya hem gmail hemde şirket mail adresimi yazarak denedim)

2-Gmail Üzerinden Mail Gönderilecekse;
                                      GonderenMailSMTP <pop.gmail.com>GonderenMailHesabi gmailpostaadresi@gmail.comGonderenMailSifresi <gmailpostaşifresi>GonderenMailPort<587>
                                      AliciMailHesabi alicipostaadresi@xxxxxxx.com(buraya hem hotmail hemde şirket mail adresimi yazarak denedim)

3-Şirket Posta adresinden gmail veya hotmaile gönderdim gitmekte
                                      GonderenMailSMTP<şirketmailadresim.com.tr>
                                      GonderenMailHesabi<şirketmailadresim@şirket.com.tr>
                                      GonderenMailSifresi<şirketmailşifrem>
                                      GonderenMailPort<587>
                                      AliciMailHesabi gmailpostahesabi@gmail.comveya
                                      AliciMailHesabi hotmailpostahesabi@hotmail.com(Burada da şirket mailim üzerinden hem gmail'e hemde hotmail'e posta gönderdim)

Selam ve Sevgilerimle
                                      Bülent ÖZKAN/hotmailpostahesabi@hotmail.com/gmailpostahesabi@gmail.com/alicipostaadresi@xxxxxxx.com</gmailpostaşifresi>/gmailpostaadresi@gmail.com</pop.gmail.com>/alicipostaadresi@xxxxxxx.com</hotmailmailşifresi>/hotmailmailadresi@hotmail.com</smtp.live.com>

• D
                                        DigitalX
                                        last edited by

Arkadaşlar öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Ben klavuzda söylenenleri aynen yaptım ve mail olarak raporları almayı başardım. Ancak diske kopyalama sırasında aşağıdaki hata ile karşılaştım. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
                                        Saygılarımla

a Tib5651_Admin/BaseDailyLog/Base_DailyARP.log
                                        a Tib5651_Admin/BaseDailyLog/Base_DailyLeases.log
                                        a Tib5651_Admin/BaseDailyLog/Base_AccessConv.log
                                        /libexec/ld-elf.so.1: /usr/lib/libz.so.6: version ZLIB_1.2.4.0 required by /usr/local/bin/smbclient not defined

• technicalT
                                          technical
                                          last edited by

@DigitalX:

Arkadaşlar öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Ben klavuzda söylenenleri aynen yaptım ve mail olarak raporları almayı başardım. Ancak diske kopyalama sırasında aşağıdaki hata ile karşılaştım. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
                                          Saygılarımla

a Tib5651_Admin/BaseDailyLog/Base_DailyARP.log
                                          a Tib5651_Admin/BaseDailyLog/Base_DailyLeases.log
                                          a Tib5651_Admin/BaseDailyLog/Base_AccessConv.log
                                          /libexec/ld-elf.so.1: /usr/lib/libz.so.6: version ZLIB_1.2.4.0 required by /usr/local/bin/smbclient not defined

smbclient paketiniz yüklümü kontrol ediniz.

shell de pkg_info komutu ile kurulu paketleri listeleyip içeriğinde smb client paketi varmı bir bakınız.

Necati Selim GÜNER
                                          IT Technician

• D
                                            DigitalX
                                            last edited by

dediğiniz gibi kontrol ettim. Aşağıdaki gibi bir sonuç elde ettim.

python27-2.7.3_3    An interpreted object-oriented programming language
                                            samba36-smbclient-3.6.7 Samba "ftp-like" client
                                            snort-2.9.4.1      Lightweight network intrusion detection system

• First post
                                              Last post
                                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.