Belirli mac adreslerinin captive portala takılmaması
-
merhaba,
pass-through mac bölümüne, izin vermek istediğiniz mac adreslerini ekleyebilirsiniz.
keyifli çalışmalar -
ekledim ama gene engelliyor.
-
FreeRADIUS > MACs sekmesinden ekleyin olacaktır.

-
2 seçenegide denedim ama gene captive portal geliyor giriş yapmıyor mac adresi haricinde bir parametre girmemiz gerekiyormu.
-
2 seçenegide denedim ama gene captive portal geliyor giriş yapmıyor mac adresi haricinde bir parametre girmemiz gerekiyormu.
Denemiş olduğun cihazı ağdan koparıp tekrar deneyin. Kablosuz ise kablosuz ağı unut deyip tekrar bağlayın, pc ise aşağıdaki komutları sırasıyla uygulayın.
ipconfig /flushdns
ipconfig /release
ipconfig /renew -
kablosuz Ethernet ve
kablolu Ethernet mac adresleri farklıdır buna da dikkat edelim -
kablosuzdan baglandıgım için kablosuzun mac ini ekliyorum fakat olmuyor.
-
format nasıl peki eklediğin mac adresinin
bazı yerler aa:bb:cc:aa:bb:cc
bazı yerler aa-bb-cc-cc-bb-aa şeklinde olabiliyormac adresini yanlış yazmıyorsan sorun olmaması lazım
-
Captive Portal Pass-Through'ta mac adresi:aa:bb:cc.. şeklinde
Freeradius'ta ise mac adresi:aa-bb-cc..Ayrıca freeradius'a eklerseniz cihaz internete bağlanmaya çalıştığında aktif olur. Captive Portal-Pass-Through'ta ise bilgisayar daima nete bağlıdır. Çünkü kendim teamviewer programını kullanmak zorunda olduğumdan freeradiusa eklenmiş bilgisayar internete çıkmak istemedikten sonra bağlı olmuyor. Ama captive portal'a eklersen daima internete bağlı kalıyor.
-
radius kullansan bile mac adreslerini sadece captive portal üzerindeki pass-through bölümüne eklemelisin.
kolay gelsin.