Captive Portal Freeradius2 Zaman Ayarı Problemi (Çözüldü)
-
Merhaba Arkadaşlar
2.0.3 versiyonunda Captive Portal ile freeradius2 ile user kimlilik doğrulaması yaptırdım. Çok düzgün çalışıyor. Ancak freeradius kullanıcısında Amount of Time 2 dakika süre verdim ve kullanıcı internetten düşmedi. Kullanıcıyı status kısmından atınca tekrar bağlanamıyor. Bunun otomatik olması gerekmiyor mu. Captive Portalı https://www.youtube.com/watch?v=B6Hjxd1Af-s videosundan yapılandırdım. Bu sorunu daha önce yaşayan var mıdır?
İyi Günler
-
freeradius da setting de en altta Disable Acct_Unique check koydum ama yine denedim olmadı.
-
Captive portal kısmında radius için zaman ayarları var
resimde ilgili ayarları göstermeye çalıştım o kutucuğu işaretimi yoksa değilmi ?
işaretli ise ve halen sorun yapıyorsa birde Reauthentication kısmındaki Reauthenticate connected users every minute kutucuğnı kaldırın ve tekrar deneyin.
-
Captive portal kısmında radius için zaman ayarları var
resimde ilgili ayarları göstermeye çalıştım o kutucuğu işaretimi yoksa değilmi ?
işaretli ise ve halen sorun yapıyorsa birde Reauthentication kısmındaki Reauthenticate connected users every minute kutucuğnı kaldırın ve tekrar deneyin.
Cevabın için teşekkürler. Resimdeki alan dolu. Sanırım sorunu çözdüm. Ama doğru bir mantık mı. Böylemi çalışması gerekiyor bilmiyorum. Amount of Time 2 dakika yapıyordum 2 dakika sonra netten düşmüyordu. Session Timeout denemek için 150 sn verdim. 150 sn sonra düştü. Amount of Time 2 dakika olduğu için tekrar bağlanamadım. Peki bu kullanıcı adının aynısından değişik bir şifre ile bir kullanıcı açınca onu da kabul etmiyor. Böyle bir şey mümkün mü?
-
Aynı kullanıcı oluşturma olayında freeradius firewall policy gibi çalışıyor. Şöyle ki a kullanıcısı down olunca, aynı isimle yani a diye bir kullanıcı oluşturdum. İlk oluşturduğum kullanıcının altına düştü. Dolayısıyla ilk oluşturduğum üsten basıyor. Move butonu olmamasına rağmen oldu olacak saçmalayayım dedim. ;D Tuttum 2nci a kullanıcısını sürükledim 1nci a kullanıcısının üstüne bıraktım. İnterneti açık olan 2nci aynı isimdeki kullanıcı ağır bastı ve çalıştı. Anlamadığım freeradiusu yapanlar neden bunu düşünüp kullanıcıyı üste oluşturmuyor.
Herkese teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum.