Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense image alıp farklı makineye kurma

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    8 Posts 6 Posters 3.0k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      masterweb
      last edited by

merhaba pfsense in komple image alıp başka bir makineye nasıl kurabiliriz.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

bu konu defalarca forumda yazıldı çizildi.
        image almaya gerek yok
        En pratik yol, backup alıp restore edeceksiniz.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• X
          xeromas
          last edited by

suan ben restore ediyorum ama her baslangıcında benden lan - wan bacakları tanıtmammı istiyor ve alt konuda yazmıstım o hatayı veriyor ?

• M
            masterweb
            last edited by

pfsense in backup kısmında yanlızca xml bir dosya veriyor.

winscp ile baglanıp dosya yedeklerinimi almamız gerekiyor.  birde bu şekilde farklı özelliklerdeki makinelerde sorunsuz çalışırmı ?

• tuzsuzdeliT
              tuzsuzdeli
              last edited by

çalışır.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• C
                cranb
                last edited by

Arkadaslarin cevaplarina kucuk bir eklenti. Yedekten dönerken basit ama gözden kaçan bir durum var.
                Örnegin yedek alinan sistemde Squid, Light Squid, Squid ve ekstra paketler var yedegi geri dönmeden önce Yeni sistemde bu paketleri kurup daha sonra yedegi dönmek benim tecrubelerimde olumlu sonuçlar verdi. İmage alıp geri dönme durumunda da sistem sorunsuz çalışıyor. Her halukarda yeni bir donanım soz konusu ise ethernet kartlarini tanımlamamız gerekiyor.

• C
                  cenkata
                  last edited by

Selam,

İlla image alacağım dersen acronis ile boot edip imaj alabilirsin. Ben bunu denedim çalışıyor. Ancak 1 satte image aldı. restore ederken 4 saatte döndü. Düşündüm acaba acronisin' linux versiyonumu olması gerekiyor filan, sonra dedim kasmaya gerek yok. Arkadaşlarında dediği gibi en düzgün yok backup sorunsuz. Zaten 10 dakikaya pf kuruluyor, 5 dakika paketler, 1 dakikada xml olay bitiyor.

• B
                    bkaragul
                    last edited by

Selamlar. Şu ana kadar kullandığım en iyi hd klon programı "clonezilla" dır. Aynı anda 40 bilgisayara windows ya da linux işletim sistemlerini ağ üzerinden klonlama yeteneğine bile sahiptir. Oldukça da hızlıdır. HD-HD windows7'yi yaklaşık 10 dakikada klonluyor. Ama garanti olması açısından klonladığınız bilgisayarların (hele linux ve freebsd için) aynı donanıma sahip olsa iyi olur, denemeden yedeğim var demeyin.

Bence de klonlamayı pfsense için düşünmeyin. Zaten çok gelişmiş backup ve restore seçeneği var. Sorun çıkarmıyor. Kısa sürede de kuruluyor.

Bir çok kere kurulumda neden kaynaklandığını çözemediğim bir hata başıma geldi. Sizin de başınıza geldi mi bilmiyorum. Daha önce PFSense kurulmuş hd'ye yeniden kurmak istediğimde açılış ekranında takılıp kalıyor. (Eski tabirle) fdisk/mbr yapmak gerekiyor. Bazen o da çözüm olmuyor. Hard format atma girişiminde bile bulundum.

İyi çalışmalar.

• First post
                      Last post
                    Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.