443 nolu port yönlendirme
-
arkadaşlar ben pfsense yi yeni kurdum ve ağıma entegre etmeye çalışıyorum. ama arka planda çalışan web serverım var ve buna 80 ve 443 portlarını yönlendirmem lazım alies tanımladım sonra nat tan yönlendirme yaptım ama olmadı. aceba modemle ilgili bir ayar yapmam lazımmı. modemdeki ayarlar degiştigi için yönlendirmeleri sildim. ama halen giremiyorum nasıl yapmam lazım aceba. yardımlarınız için teşekkür ederim.
-
modemde de nat yapmalısın
ya da modemi bridge moda almalısın -
Şimdi ben bilmediğim için soruyorum.
benim yapılandırmam şöyle,
modem ip :192.168.1.1
wan bacağı ip:192.168.1.2
lan bacağı ip : 10.10.1.157soru 1: bildigim kadarı ile modemde nat yapabilmem için nat yapılacakların aynı ip blogu içinde olması lazım.
soru 2: modemi brige moda aldıgımda adsl ayarlarını pfsense de nasıl yapacagım.yardımlarınız için şimdiden sagolun.
-
modem ayarlarından
dmz sunucu olarak pfsense'nin ip'sini yaz yeterli olur
modem'i bridge moda aldıktan sonra
pfsense üzerinde modemin bağlı olduğu interface üstünden işlem yapacaksınmenüden
interface 'e gelip modemin bağlı olduğu hatta tıklayıp static yerine pppoe yi seçip kullanıcı adı ve şifrenizi yazarak bağlantı kurabilirsiniz
-
arkadaşlar ne yaptıysam olmadı 80 ve 443 nolu portu yönlendiremedim. 3389,3390,90,34560,….. portların hepsini yönlendirdim ve çalıştırdım ama 80 ve 443 portu olmadı. webgui portunu degiştirdim ama du seferde dışardan yaptıgım istek gene pfsense gitti. şu anda pfsense 80 nolu portu kullanıyor. lütfen yardım edin delirecegim. kaç gündür site çalışmıyor.
-
Bridge modda kullanmamak için özel bir sebebiniz mi var?
-
modem saten bridge modda , herhangi bir sebep yok. kullanabilirim. hatta 443 ve 80 nin çalışması için ne gerekiyorsa yaparım şu an.
-
en iyisi ekran görüntülerini paylaş. bu şekilde çözmen zor…
-
öncelikle pfsense makinesinin yapılandırması hakkında biraz bilgi vermelisiniz ethernet kartlarınızı nasıl konfigüre ettiniz?
eğer eth. kartlarına IP leri elle manuel olarak set ettiğinizi kabul ederek size aşağıdaki gibi çözüm önerebilirim.
Modeminizi DMZ ayarları kısmına pFsense WAN Bacağının IP sini yazılarak dışarıdan gelecek ilsteklerin hepsini pfsense devralmasını sağlayarak yapmış olduğunuz Port Alias işlemide çalışmış olacaktır. -
arkadaşlar olay şöyle. ilk resimde modemin bridge modda olduğu görünüyor.
ondan sonra yapılan yönlendirmenin ayarlarının nasıl yapıldığı var.
ensonda tüm nat işlemleri var ve çalışmayan sadece 80 ve 443 digerlerinde sorun yok.
pfsense de dhcp server kurulu yani ip yi o dagıtıyor. iç ağdan localde web çalışıyor. sıkıntı yok ama çıkış yok. nedendir anlayamadım.
-
Firewall logunda ne yazıyor?
-
sadece " TCP " seçerek denermisin.
-
http://forum.pfsense.org/index.php?topic=57533.0
konuda yardımcı olacaktır fikir açısından
-
arkadaşlar yardımlarınız için sagolun yönlendirme işi oldu yani dışarıdan 443 portu ve 80 nolu port çalışıyor. ama şimdide içeriden yani ağdan çalıştıramıyorum. yani dışarıdan griş.muxxxxxxx.com dedigimde site açılıyor ama içeriden adresi yazdığımda ulaşılamıyor diyor. aceba nasıl halledebilirim . yardımlar için tekrar teşekkürler.
-
Direkt server ip'sini yazdığınızda ulaşabiliyor musunuz ?
Eğer öyle ise, pfsense üzerinde server'ınız için bir dns kaydı oluşturun.Services-Dns forwarder kısmında Host overrides'a ekleme yapın.
Host: gris
Domain : muxxxx.com
ip: Serverin local ip'si -