Probleme OpenVPN
-
Am instalat pe un calculator Pfsense , am configurat openvpn pot sa dau ping la calculatoarele aflate in retea pot sa accesez chiar si un ftp server din retea in schimb nu ma pot conecta la ele nu pot vedea fisierele pe care acestea le au la share . Ma poate ajuta careva cu vre-un sfat ? Am incercat o gramada de tutoriale de pe internet in schimb nimic nu pot sa ii dau de capat .
-
Salut, OpenVPN din cate stiu nu rezolva numele masinilor din interiorul retelei.
Ca sa accesezi share-ul poti incerca in felul urmator
in loc de \server\share foloseste \192.168.1.x\share
Ar trebui sa functioneze
-
Inteleg ca vi printr-un VPN di exterior catre un lan interior. Pentru fileShare ai grija sa fie impachetat NetBeui in TCP. Pentru hostname iti completezi tu de mana asocierea nume-ip in hosts sau cum zice colegul mai jos folosesti apelarea IP.
-
Revin asupra primei mele precizari cu o completare.
Daca vrei sa iti rezolve ip-ul in nume ca sa poti sa accesezi un share cu \statie\share ai nevoie de un wins servers in interiorul retelei iar la serverul DHCP din pfsense sa ii spui ce WINS server sa foloseasca
Spor
-
S-a rezolvat intre timp cu upgrade la pfsense 2.1 inainte am avut 2.0.1 parca… . Multumesc oricum pentru sfaturi .