Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense 2.1 RELEASE ANA BAŞLIK (Sorunlar ve çözümler bu başlıkta toplanacak)

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    39 Posts 18 Posters 10.0k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • technicalT
      technical
      last edited by

@sahtecihaneso:

hala squid devreye sokmaya çalışıyorum  4 adet wan  var ve loadbalance kullanıyorum bu ortamda squard aktif olmadı nedenini bulamadım

loglarınızı paylaşırmısınız squidi devreye almaya çalıştığınızda system loglara ne hata veriyor ?

Necati Selim GÜNER
      IT Technician

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • N
        netugur
        last edited by

5651 log paket programı devre dışı kaldı. ilgili konudaki yardım dosyasına bakıp manuel olarak çalıştırdım fakat olmadı. mail gönderiyor , dosyalar gelmiyor.

paketi tekrar yüklemek istediğimde , yerel depolama kaynağında sadece türkçeleştirme paketi görünüyor.

• technicalT
          technical
          last edited by

@netugur:

5651 log paket programı devre dışı kaldı. ilgili konudaki yardım dosyasına bakıp manuel olarak çalıştırdım fakat olmadı. mail gönderiyor , dosyalar gelmiyor.

paketi tekrar yüklemek istediğimde , yerel depolama kaynağında sadece türkçeleştirme paketi görünüyor.

5651 log programı 2.1 sürümünde hata veriyordu zaten açıklamalarında yazıyor olması lazım.
          bunun sebebi ise 2.0.3 te kurulan yan uygulamaların 2.1 versiyonunda çalışan sürümleri yoktu tabi ilgili güncellemeyi yapmaya çalışacağım ama bu ara iş değişikliği yüzünden eskisi kadar vakit ayıramıyoruz.

Necati Selim GÜNER
          IT Technician

• N
            netugur
            last edited by

teşekkürler , kolay gelsin.

• M
              micromedia
              last edited by

2.0.3 ten 2.1'e güncelledim. Squid ve Squid Guard yüklü idi. Squid çalıştı fakat filter çalışmadı. Kaldırıp tekrar kurdum. Blacklist'i download ettim. Ayarlarım aynen duruyordu. Şu an çalıyor.
              Dashboard ekranında Toplam ram ve disk alanlarını göstermesi iyi olmuş.

• tuzsuzdeliT
                tuzsuzdeli
                last edited by

Benim de daha önceki güncellemelerimden aklımda kalan, multiwan+squid beraber çalışan konfigürasyonlarda, müdahale ettiğim yönünde.

Şu anki güncellemede bu konu ile ilgili birkaç tecrübe paylaşımı daha alabilirsek fena olmaz.

Yeni güncelleme ile, örneğin "tcp outgoing 127.0.0.0" ı manuel yazmak yerine, loopback interface'ini seçmek gerekecek gibi düşünüyordum mesela.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• darkthroneD
                  darkthrone
                  last edited by

2.1 rc de captive portal şablonu kullanan varmı? kullanıcı adı şifre girildiği halde yönlendirme yapmıyor tekrar giriş sayfasına yönlendiriliyor…

• L
                    Liderweb
                    last edited by

2.1 e geçişlerde multiwan ve squid sorunu kalktımı? Hala geçiş yapmadım sorun yaşadıklarını yazanlar olması nedeni ile.

• E
                      Ekrem
                      last edited by

hala devam ediyor….:(

• N
                        netugur
                        last edited by

dün gece 2.0.3 e geri döndüm. 2.1 de ; dualwan - captive portal - tib5651 log problemleri olduğu için şimdilik elimdeki yedek makineyi güncelleyip deneme şeklinde devam edeceğim.

• I
                          infomaster
                          last edited by

Merhaba,

pfsense 2.1 snort çalışmadı, ne yapabilirim?

• T
                            tosman61
                            last edited by

bugun pfsense 2.1 kurdum pfsense nete baglı paketleri falan açabiliyor ama lan bacağına internet erişimi veremiyorum. nereden izin verebilirim?

• yakarY
                              yakar
                              last edited by

Sistem saatini değiştirdiğiniz zaman Dashboard'da doğru görünürken Sistem loglarında UTC üzerinden göstermeye devam ediyor..

Bilgi paylaştıkça artar!
                              5651 sayılı kanun (güncel)
                              pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• C
                                cirkin
                                last edited by

pfsense 2.1 update'den :-[ sonra filter çalışmaz oldu.Silip yeniden kurdum ama yine de çalışmadı. Başka bir Pc ye yeni pfsese 2.1 yükledim squidguard start konumunda ama faliyete geçmiyor.Yapmamız gerekli başka bir ayar mı eklendi yoksa bu versiyonda mı bir problem var.

• T
                                  tosman61
                                  last edited by

Pfsense 2.1 güncelleme yaptıkdan sonra ağ daki access pointlerin yönetim paneline girmiyor  nete çıkabiliyor cihazlar calısıyor.

• technicalT
                                    technical
                                    last edited by

2.1 Squid + Loadbalance floating yapılmıyor
                                    wpad yapılandırması olmasına ramen squid sapıtıyor internet çıkışını aklına göre kesiyor.

kısacası proxy de ve loadbalance de sorunlar var ve işleri içinden çıkılmaz bir hale getirdi.

Necati Selim GÜNER
                                    IT Technician

• P
                                      pandemi
                                      last edited by

Merhaba Arkadaşlar

Bazılarınızın bildiği gibi multi wan SquidGuard ile çalışmıyor çalışması için Firewall/Rules/Floating den bir rule oluşturup Proxy server in Custom Options bölümüne bu komudu yazıyorsunuz oluyor 127.0.0.1;refresh_pattern.

bu şekilde  pfsense 2.1 vesionunda deniyorum olmuyor her şey karışıyor size şunu soracağım pfsense 2.1 versionun da bu işlem gerekiyor mu

• A
                                        asbirim
                                        last edited by

eğer yazdığınız tam olarak "127.0.0.1;refresh_pattern" buysa çalışmayacaktır. yazmanız gereken "tcp_outgoing_address 127.0.0.1" olmalıdır.

@pandemi:

Merhaba Arkadaşlar

Bazılarınızın bildiği gibi multi wan SquidGuard ile çalışmıyor çalışması için Firewall/Rules/Floating den bir rule oluşturup Proxy server in Custom Options bölümüne bu komudu yazıyorsunuz oluyor 127.0.0.1;refresh_pattern.

bu şekilde  pfsense 2.1 vesionunda deniyorum olmuyor her şey karışıyor size şunu soracağım pfsense 2.1 versionun da bu işlem gerekiyor mu

• P
                                          pandemi
                                          last edited by

pardon yanlış kopyaladım doğru olan bu tcp_outgoing_address 127.0.0.1

• A
                                            asbirim
                                            last edited by

henüz 2.1 multiwan deneme şansım olmadı. eski sürümlerde floating rule tanımladıktan sonra squid yönlendirmesi çalışıyordu. 2.1 de kurulum yapan arkadaşların tavsiyesini bende bekliyorum.

kolay gelsin

@pandemi:

pardon yanlış kopyaladım doğru olan bu tcp_outgoing_address 127.0.0.1

• First post
                                              Last post
                                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.