Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Aradım Bulamadım.. Squid ve squidguard sorunu

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    11 Posts 4 Posters 3.2k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • N
      netugur
      last edited by

white list oluşturup siteyi bu listeye ekleyin. sonra da gruptaki yasak kuralının üstüne çıkartın.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • B
        bittigari
        last edited by

denedim sorun devam ediyor. başka önerisi olan arkadaş varmıdır ?

• M
          mendilli
          last edited by

tam olarak yapmaya çalıştığınızı anlayamasam da
          squid in bypass etmesini istediğiniz siteye filtre uygulayamamanız çok normal,

anladığım kadarıyla bir veya daha fazla makinenin kimlik paylaşım sistemine veri göndermesini istiyorsunuz diğerlerinin ise bu siteye bağlanmasını yasaklamak niyetindesiniz,

bunun için squidguard da izin vermek istediğiniz makinelerin ip lerini içeren ve bu siteye izin veren bir grup acl oluşturup diğerlerine yasak getiren grup acl nin üstüne kaydetmeniz gerekir.

not:birde araştırmak lazım belki kimlik paylaşım sistemi proxy ile ulaşılamayacak şekilde yapılandırılmıştır

son olarak tsk.tr nasıl sisteminize bağlı bir kaynak ip oluyor onu da anlamadım

ip leri dhcp ile mi dağıttığınız yoksa mac-ip eşleştirmesi mi kullandığınız, firewal kuralarınız, squid in transparent mi yoksa non-transparent mi olduğu, clientlerin proxy'i nasıl algıladığı (tarayıcıdan elle yapılandırma, wpad/pac) gibi ayarlarınızı açıklarsanız belki yardımcı olabilirim

• B
            bittigari
            last edited by

squidguard ta yasaklı bir grup oluşturup 8 adet pcyi ipleri ile dahil ettim. ipleri dhcp macler ile çaktım. normalde yasakladığım sitelere bu sekiz bilgisayar çıkamıyor. bu sekiz bilgisayardan birtanesi kimlik bildirim sistemine veri gönderiyor. eğer squid üzerinde Bypass proxy for these source IPs kısmına tsk.tr yazarsam kimlik bilirdirim sistemine bilgi gönderiliyor ama o zaman da squidguard hiçbir filtreleme yapmıyor.

sorun bu kadar basit :)

ben ise bu sekiz makinaya içerik filtreleme yapmak istiyorum ayrıca kimlik bildirim sistemine de veri gönderebilmek istiyorum.

• M
              mendilli
              last edited by

Squid sayfasında "Bypass proxy for these destination IPs" kısmına sadece kimlik bildirim sisteminin ip'sini yazmayı denedinizmi, bu durumda sadece kimlik bildirim sistemini hedef alan bağlantılar proxye takılmayacak ve dolayısla filtrelenmeyecektir.

sorununuzun squidguard ile bir alakası olduğunu sanmıyorum, "Bypass proxy for these source IPs" kızmına yazdığınız tsk.tr ibaresi ile ağınızın tamamını ya da bir kısmını proxy kapsamının dışına alıyorsunuz, proxy den geçmeyen hiç bir şeyi squidguard ile zaten filtreleyemezsiniz

• B
                bittigari
                last edited by

"Bypass proxy for these destination IPs" kısmına da tsk.tr yazdığım zaman aynı sorun oluşuyor. yine hiçbir trafik proxye uğramıyor.

yokmu başka alternatif fikir veren arkadaş ??

• M
                  mendilli
                  last edited by

tsk.tr sizin domain alanınızın adı mı, tsk.tr 'nin ne olduğunu açıklamadan kimse sana yardımcı olamaz gibi görünüyor

• B
                    bittigari
                    last edited by

tsk.tr benim kimlik bildirim sisteminin gönderildiği ana domain. ben "Bypass proxy for these destination IPs" veya "Bypass proxy for these Source IPs" kısmına tsk.tr yazdığım zaman jandarma kimlik bildirim sistemine veri gönderebiliyorum. aksi durumlarda bilgi gönderemiyorum.

• M
                      mendilli
                      last edited by

sanırım hata burda, whois.com dan sorgulayınca tsk.tr diye bir adresin mevcut olmadığını söylüyor, domain adı yerine kimlik bildirim sisteminin ip adresini destination ip kısmına yazarsanız sonuç alırsınız diye düşünüyorum

• G
                        gocebe
                        last edited by

Arkadaşım kimlik bildirim programı 80 portundan çalışmıyor. ben şöyle kullanıyorum kimlik bildirim için bir rules oluşturdum localden o ip'ye any verdim. squid guard da yaptığın ayarlar bunu etkilemez. Kimlik bildirimi çalıştığı halde internete çıkamıyor bilgisayar. Bende böyle çalışıyor

• First post
                          Last post
                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.