Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Gezinti.com'dan kurtulmanın yolu var mıdır?

Turkish
    5
    9
    3.0k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • R
      RecNes
      last edited by

PfSense sayesinde gezinti.com'dan kurtulmanın bir yolu var mı?

Biraz düşündüm ama bir fikir gelmedi aklıma. gezinti.com bir şekilde gitmeye kalktığın adresten önce kendini gösterip sonra gideceğin adrese yönlendiriyor. Kural tanımlayıp gezinti.com'a erişimi engellesem bu sefer araya girdiği için kullanıcı gitmek istediği yere gidemeyecek diye düşünüyorum.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

İşin teknik kısmını burada konuşalım, eyvallah.
        Ama etik olarak çok yanlış birşey yaptığı için, bence servis sağlayıcınızı değiştirin derim ben.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• R
          RecNes
          last edited by

Servis sağlayıcıyı değiştirsen ne fayda? Yarın öbürgün onların da TTNet giib aynı etik dışı harekette bulunmayacakları ne malum değil mi? :)
          O yüzden şu anki hususa nazaran fikir teattisinde bulunup üretilecek çözüm ilerideki husumetlerin de defedilmesini sağlayacaktır. Bi nevi geleceğe yatırım olacak. Zaten şu an bu değişikliği yapabilecek durumda olmadığım için şözüm üretmek üzere fikirlerinizi almak isterim.

• M
            mendilli
            last edited by

http://www.gezinti.com/hesabim

adresine girip ister tarayıcı ister internet hattı olarak engelleme yapılıyor

• N
              netugur
              last edited by

hayat kurtaran özellik , squidguard rewrite…

ne kadar sinir olduğum site varsa hepsini google ' a yönlendiriyorum. hatta bütün arama motorlarını da yönlendirdim.
              :)

• R
                RecNes
                last edited by

@mendilli:

http://www.gezinti.com/hesabim

adresine girip ister tarayıcı ister internet hattı olarak engelleme yapılıyor

Her ne kadar kapatma seçeneği koymuş olsalar da pek güvenemiyorum :)

@netugur:

hayat kurtaran özellik , squidguard rewrite…

ne kadar sinir olduğum site varsa hepsini google ' a yönlendiriyorum. hatta bütün arama motorlarını da yönlendirdim.
                :)

Yönlendirmek bir seçenek tabi ama bu sistemin işleyiş şekli araya girmek olduğundan atlatmanın yöntemi olmalı diye düşünüyorum. Yoksa gezinti.com adresini yönlendirmek değil benim demek istediğim.

Gezinti açıkken (ya da paranoyak bir yaklaşımla kapalıyken bile) eriştiğin her sitenin kaydı hissettirilmeden gezinti.com üzerinde kaydı tutularak profil çıkartılıyor. Benim yapmak istediğim adres çubuğuna bir adres yazıp enter'a bastığımda gittiğim siteden gezinti.com'un kesinlikle haberdar olmamasını sağlamak. İşte merak ettiğim asıl konu bunun bir çözümü olup olmadığı.

• tuzsuzdeliT
                  tuzsuzdeli
                  last edited by

Gezintinin haberdar olmamasını bence sağlayamazsınız.
                  Ancak, paralı bir vpn servisi satınalıp tüm trafiğinizi VPN üzerinden geçirirseniz, gezintiden kurtulabilirsiniz.

• technicalT
                    technical
                    last edited by

Gezinti.com gibi sitelere çözümü pfsense yapamaz sonuçta ISS in yönlendirmelerini ISS belirler malesef çözüm yok diye düşünüyorum.

En kötü dava açarsınız ama elinize bişey geçmez uğraştığınız yanınıza kar kalır cebinizden de tonlarca para akar avukatlara.

Necati Selim GÜNER
                    IT Technician

• tuzsuzdeliT
                      tuzsuzdeli
                      last edited by

@recnes
                      Yanlış anlamadı isem, bu durum sizin için çok kritik önem arzetmiyor.
                      Yani yapılabiliyorsa iyi olur gibi bir hal var.

Eğer veri güvenliğiniz kritik ise;
                      Ben olsam bir strongvpn veya benzeri gibi Vpn servisinden hizmet satın alırdım.
                      Buradan gelen openvpn sertifikalarını  da pfsense'e yüklerdim.

Bu noktadan sonra tüm trafik vpn üzerinden geçirilebilir ya da sadece belli başlı servisler vpn üzerinden çalıştırılıp, önemsiz olanlar yine ttnet üzerinden şifrelenmemiş olarak çalıştırılabilir.

• First post
                        Last post
                      Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.