Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Mini atx önerisini.

Turkish
    6
    8
    2.1k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • E
      eXcitinG
      last edited by

merhaba ben router olarak mikrotik kullanıyorum daha önceden pfsense kullandım ama ya donanım uyuşmazlığı yada ethernet kartı yüzünden
      eski sistemime geri döndüm.

burada mini atx pc almam gerekiyor birden fazla.
      hepsinin amacı farklı

1. pc Log kayıt tutmak için kullanacağım uygun fiyatlı bir pc arıyorum Mini atx olmalı düşük güç tüketmeli.
      2. pc ise DMASOFT'un Radius Server'ini Centos 6 a kurup kullanmak tüm kullanıcıları radius üzerinden yönetmek için
      bir pc arıyorum nereye baktısam hepsi Atom işlemcili log kayıt için atom işlemcili işimi görebilir ama radius server için biraz daha iyi birşey olmalı diye düşünüyorum.

7/24 saat kesintisiz çalışabilecek birşey olursa iyi olur zırt pırt sorunlarla ugraşmak istemiyorum.

elinde mevcut olan veya bu yapıda pc leri olanlarıda değerlendirebilirim.

veya bildiginiz gördügünüz mini pc lerde olabilir. 60w dan yukarı olmasa iyi olur güç kaynağı ile sistemi besliyeceğim cünkü 2KA veya 3KA lık bir UPS ile..

jenaratör baktımıştım ama 1 milyarlık bir jenaratör verimli düzgün şekilde çalışmadığını duydum.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        StrGt
        last edited by

ben senin yerinde olsam
        1 makina toplar sanallaştırırdım..
        biraz bekler 2012 r2 çıkacak hyper -v usb destegi filan gelecek onun üzerinden proje yürütürdüm.

• K
          kankabir
          last edited by

Merhaba

Elimde aşağıdaki anakartlar var. inceleyebilirsiişz

http://forum.donanimhaber.com/m_81870937/f_//tm.htm#81870937

http://www.logicsupply.com/products/bp_pc781_ma

• E
            eXcitinG
            last edited by

@StrGt:

ben senin yerinde olsam
            1 makina toplar sanallaştırırdım..
            biraz bekler 2012 r2 çıkacak hyper -v usb destegi filan gelecek onun üzerinden proje yürütürdüm.

bende dell r210 II üzerine sanallaştırma düşündüm ama sanallaştırma da sanal çekirdeği görmüyor diye biliyorum böylelikle 4 gerçek 4 sanal çekirdeği 8 çekirdek olarak kullanamıyorum.

ben beklerim problem değil ama olacağını bilsem bekliyeceğim.

Lisans aldığım için artık yasalara uygun şekilde hareket etmem gerekiyor.
            tüm sistemi faliyete geçirmem gerekiyor.

• tuzsuzdeliT
              tuzsuzdeli
              last edited by

Sanal makine üzerinde sorunsuz çalıştırabilirsiniz.
              Çekirdek meselesinin bahsettiğiniz şekilde olduğunu sanmıyorum. Sanallaştırma yazılımları kaynakları çok iyi kullanır.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• S
                susamlicubuk
                last edited by

4 sanal çekirdek sınırını hyper-v 2012 de kaldırdılar.
                örneğin 2008 de 4 sanal çekirdek görmekteydi ama hyper-v 2012 de 8 çekirdeğe çıkarıldı.
                yani 4 çekirdek bir cpu ile 8 sanal işlemci kullanabilirsiniz.
                usb desteği direk gelmiyor henüz ama normal network sharing yapabiliyorsunuz (net share komutuyla)

• tuzsuzdeliT
                  tuzsuzdeli
                  last edited by

sanallaştırma için, bütçeniz uygunsa her zaman Vmware öneririm.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• A
                    aakdeniz
                    last edited by

Firmanızın büyüklüğünü bilmiyorum ama siz de benim gibi küçük ölçekli bir firma sahibiyseniz ve birazda meraklıysanız güzel bir pc ye (ben quadcore işlemcili 8 gb ramli ve 128 ssd disk + 1 tb SATA disk üzerine inşa ettim) esxi 5 ücretsiz versiyonu kurup üzerinden pfsense dahil en az 3 tane sanal makine koşturabilirsiniz.

Serverlara göre daha az enerji tüketir.

Üzerinde SQL 2008  ve Windows 2008 ERP server koşuyor. Ayrıca pfsense ve Windows 2008 domain controller koşuyor.
                    Daha bu ay başında upgrade yaptım 16 gb ram ve i7 işlemci taktım. Şimdi üzerine bir server daha ilave ettim Windows 2012 R2 üzerinde exchange 2013 koşuyor.

• First post
                      Last post
                    Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.