• Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Search
  • Register
  • Login
Netgate Discussion Forum
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Search
  • Register
  • Login

TIB5651Tr yazılımı (Static-Dynamic-Elle girilen kayıt dışı IP Raporlama)

Turkish
91
348
254.1k
Loading More Posts
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • N
    Next
    last edited by Nov 20, 2013, 2:49 PM

Evet bendede bu 2 hata mevcut ama sistem çalışıyor gözüküyor şuan.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
    • N
      Next
      last edited by Nov 21, 2013, 7:03 AM

Bende bir sorun daha var aslında oda mail gönderimi ile ilgili pfsense gmail üzerinden bütün adreslere mail gönderiyor ama şirket mailini tanıttığım zaman maalesef göndermiyor.

verdiği hata,
      EHLO command failed: 220 We do not authorize the use of this system to transport unsolicited,
      at /var/TIB5651Tr/PFSenseMAIL.pl line 71

• B
        Bulo
        last edited by Nov 21, 2013, 1:10 PM

Merhaba arkadaşlar

Failed to load upcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules
        Failed to load lowcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules

Gerek bizim ve gerekse yurtdışı formlarda (upcase-lowcase) hatası ile karşılaşan bir kişinin çok yazısını okudum. Genelde bir çözüm en azından ben bulamadım.
        Zaten biliyorusunuz ki "Failed to load upcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules"
        manası upcase.dat dosyası yüklenemedi, geçerli-ASCII-sadece küçük harf duyarlılığı kurallarını kullanacaktır
        dolayısı ile samba çalışırken bu dosyaları yükleyemeyip standart ASCII karakter tablosu ile işlem görmekte.
        Sonuç itibariyle samba bu 2 uyarı bilgisini verdikten sonra kopyalaması gereken dosyayı harici PC mizde belittiğimiz dizin (dizinler) içerisine kopyalama
        işlemini başarıyla gerçekleştiriyor. Bizim de arzumuz bu.

Samba Config dosyası için ise;
        /usr/local/etc    dizininde

smb-client.conf.sample dosyasının ismini smb-client.conf olarak değiştirin
        bu değişiklik sambanın çalışmasında verdiği smb-client.conf dosyası bulunamadı hatasını düzeltecektir.

ayrıca smb-client.conf dosyasını editleyin

;  workgroup = MYGROUP  satırında MYGROUP isminin yerine kendi kullandığımız gurup ismini yazabiliriz.

Ben değiştirdim şirkette kullandığım gurubu belirttim. Ne değişti belirli birşey yok ancak stabil çalışmasını sağlamak adına yaptım :D
        Belki domain ortanında çalışan arkadaşlarımıza ciddi faydası olabilir.

Selam ve Sevgilerimle
        Bülent ÖZKAN

• B
          Bulo
          last edited by Nov 21, 2013, 1:16 PM

Sevgili Next

Bende bir sorun daha var aslında oda mail gönderimi ile ilgili pfsense gmail üzerinden bütün adreslere mail gönderiyor ama şirket mailini tanıttığım zaman maalesef göndermiyor.

verdiği hata,
          EHLO command failed: 220 We do not authorize the use of this system to transport unsolicited,
          at /var/TIB5651Tr/PFSenseMAIL.pl line 71

Şirket maili derken Mail Server mı kullanıyorsun yoksa şirket mailleriniz için hizmeti dışardanmı alıyorsun.
          Eğer mailserver kullanıyorsanız onda sorun olabilir mümkün.
          Yok dişardan alıyorsanız sorun pek çıkacağını sanmıyorum çünkü benim de kullandığım şirket mailimden gmail hesabıma gönderiyorum.

Selam ve Sevgilerimle
          Bülent ÖZKAN

• N
            Next
            last edited by Nov 21, 2013, 1:28 PM

Bulo hocam merhaba,

Mail server kullanmıyorum hocam servis hizmetini dışarıdan alıyorum, pfsense@şirketadım.com.tr diye mail adresi açtım ve bu bilgileri giriyorum ama mail göndermiyor yazdığım hatayı veriyor,

mesela pfsense@gmail.com diye mail tanıtıyorum sorunsuz gönderiyor, mailler gelmeye başlıyor.

Posta sunucusu olarak gmail de pop.gmail.com kullanılıyor ama benim şirket maillerimde mail.şirketadım.com.tr bununla ilgili bir sorun olabilirmi acaba ?

• B
              Bulo
              last edited by Nov 21, 2013, 2:33 PM

Sevgili Next

GonderenMailSMTP <mail.sirketim.com.tr>GonderenMailHesabi bulent.ozkan@sirketim.com.trGonderenMailSifresi<şifrem>
              GonderenMailPort<587>
              AliciMailHesabi <gmail adresim="">GonderenMailSMTP <mail.sirketim.com.tr>şirket maili kullanıldığında onun popu yazılmak zorunda
              bunu düzeltince sorun kalmayacaktır

Selam ve sevgilerimle
              Bülent ÖZKAN</mail.sirketim.com.tr></gmail>/bulent.ozkan@sirketim.com.tr</mail.sirketim.com.tr>

• N
                Next
                last edited by Nov 22, 2013, 7:32 AM

Bülent hocam,

Maalesef sonuca ulaşamadım şirket maili üzerinden pfsense ye çıkış yaptıramadım, şimdilik gmail üzerinden kullanıyorum. İlginize teşekkürler.

• A
                  ahmet_yum
                  last edited by Nov 27, 2013, 6:47 AM

Arkadaşlar merhabalar.

bir kaç sorum olacak. 5651 sayılı kanun için hangi versiyon pfsense kurulumu yapmam gerekiyor. birde baya foruma baktım ancak 5651 sayılı kanun için verilen dökümanlardan bir sonuç elde edemedim. konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

• H
                    hoscakal
                    last edited by Nov 27, 2013, 8:57 AM

hangi yöntemlerin denedin? 2 tane yöntem var
                    hangi sürümü kullanıyorsun? 2 yöntemden bir tanesi çalışmıyor en yeni sürümde

nereye kadar işlemi getirdin nerede takıldın ?

biraz detaylı yazarsan işlemi bitirmen için gerekli yardımı sağlayabiliriz..

• A
                      ahmet_yum
                      last edited by Nov 27, 2013, 9:40 AM

@hoscakal:

hangi yöntemlerin denedin? 2 tane yöntem var
                      hangi sürümü kullanıyorsun? 2 yöntemden bir tanesi çalışmıyor en yeni sürümde

nereye kadar işlemi getirdin nerede takıldın ?

biraz detaylı yazarsan işlemi bitirmen için gerekli yardımı sağlayabiliriz..

MESAJ : Imzalanacak YASAL TIB5651 Form Dosyasini Olustur [ OK ]
                      MESAJ : Yedeklenecek ADMIN TIB5651 Form Dosyasini Olustur [ OK ]
                      Can't locate Net/SMTP/TLS.pm in @INC (@INC contains: /usr/local/lib/perl5/5.14/BSDPAN /usr/local/lib/perl5/site_perl/5.14/mach /usr/local/lib/perl5/site_perl/5.14 /usr/local/lib/perl5/5.14/mach /usr/local/lib/perl5/5.14 .) at /var/TIB5651Tr/PFSenseMAIL.pl line 10.
                      BEGIN failed–compilation aborted at /var/TIB5651Tr/PFSenseMAIL.pl line 10.
                      MESAJ : Alinan Raporlar Windows Bilgisayar▒na G▒nderiliyor
                      a TibAnalysis
                      a TibAnalysis/BaseDailyLog
                      a TibAnalysis/UserLog
                      params.c:OpenConfFile() - Unable to open configuration file "/usr/local/etc/smb-client.conf":
                              No such file or directory
                      /usr/local/bin/smbclient: Can't load /usr/local/etc/smb-client.conf - run testparm to debug it
                      Domain=[SERVER] OS=[Windows 5.1] Server=[Windows 2000 LAN Manager]
                      putting file TibAnalysis-20131127-093742.tar.gz as \TibAnalysis-20131127-093742.tar.gz (34.2 kb/s) (average 34.2 kb/s)
                      a Tib5651
                      a Tib5651/UserLog
                      params.c:OpenConfFile() - Unable to open configuration file "/usr/local/etc/smb-client.conf":
                              No such file or directory
                      /usr/local/bin/smbclient: Can't load /usr/local/etc/smb-client.conf - run testparm to debug it
                      Domain=[SERVER] OS=[Windows 5.1] Server=[Windows 2000 LAN Manager]
                      putting file Tib5651-20131127-093742.tar.gz as \Tib5651-20131127-093742.tar.gz (5.1 kb/s) (average 5.1 kb/s)

en sona geldim ancak böyle bir hata alıyorum loglarım windows pc ye düşmüyor

• A
                        aykiri1
                        last edited by Nov 28, 2013, 8:03 PM

herşey güzelde cron çalışmıyor nedenini anlamadım. ilginç geldi.
                        2.1 64 bit kullanıyorum hatta özellikle 1 dakika olarak ayarladım ama cronda gözükmesine rağmen devreye girmedi.
                        crontaba baktım oradada gözüküyor ama çalışmadı
                        bununla ilgili sorun yaşayan varmı ?
                        manuel çalıştırınca herşey normal

• B
                          berkal
                          last edited by Nov 28, 2013, 11:00 PM

/usr/local/etc/smb-client.conf dosyasını bulamıyor samba kurulduğunda bu dosya sample şeklinde gelir.
                          Aşağıdaki yoldan ilerlerseniz sorununuz çözümlenir.

cd /usr/local/etc

ls

smb-client.conf.sample şeklinde bir dosya olacak ek uzantısı farklı olabilir eğer verdiğim şekilde ise ismi aşağıdaki komutu uygulayıp adını değiştirmeniz yeterli olacaktır. Farklı bir isimle ise sizdeki ismi verdiğim komuta uydurabilirsiniz.

mv /usr/local/etc/smb-client.conf.sample /usr/local/etc/smb-client.conf

Şeklinde dosya adınızı smb-client.conf yaparsanız sorununuz çözümlenir.

Saygılarımla.

• tuzsuzdeliT
                            tuzsuzdeli
                            last edited by Nov 29, 2013, 6:43 AM

Bu başlığı, benzer bir başlıkla birleştirirken son 5-6 mesajın sıralamsında bir karışıklık oldu. Ancak durum yine de anlaşılabilir durumdadır. Kusura bakmayınız.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• B
                              Bulo
                              last edited by Dec 2, 2013, 8:35 AM

Merhaba

TIB5651Tr dosyalarını kurarken sh dosyalarını sbin içerisine kopyaladığınızda bu dosyaların özelliklerinde kodlarını 0755 yapmayı unutmayın aksi taktirde cron bunları çalıştıramıyor. Tabi PC nizde paylaşıma açtığınız klasörler içinde everyone kullanıcısına tam yetki (okuma-yazma) vermeniz gerekmekte.
                              Mail gönderiminde;

GonderenMailSMTP<mail.sirketim.com.tr>                              Buraya gönderimde kullanılacak olan mailin popu
                              GonderenMailHesabibulent.ozkan@sirketim.com.tr            Buraya gönderimde kullanılan mail adresi
                              GonderenMailSifresi<şifrem>                                                  Buraya gönderimde kullanılan mailin şifresi
                              GonderenMailPort<587>                                                        Burası sabit ancak bazı mail adresleri farklı port üzerinden gönderebilir farklı ise o port nosu 
                              AliciMailHesabi<gmail adresim="">                                              Buraya maili alacak olan mail adresei

Selam ve Sevgilerimle
                              Bülent Özkan</gmail>/bulent.ozkan@sirketim.com.tr</mail.sirketim.com.tr>

• M
                                Mehmet ALP
                                last edited by Dec 2, 2013, 8:21 PM Dec 2, 2013, 8:17 PM

Samba üzerinden klasör paylaşımı çalıştı. Güzel. Acaba bu log ları FTP sunucusuna nasıl gönderebiliriz?

Ekleme…

Log saatlerinde, genel ayarlardan zaman saat dilimini İstanbul ayarlamama rağmen saatler 2 saat geriden log lamakta. Log larda zaman dilimi yugulanmıyormu? Yada başka bir ayar mı var?

Mesela yedekleme saati olan 23:45 yerine 01;45 de gerçekleşiyor..

Ekleme

PFsense 2.1.Release kulllanıyorum. Bunda BandwithD çalışmıyor sanırım başka bir versiyona geçmem gerekecek..

• B
                                  Bulo
                                  last edited by Dec 3, 2013, 8:47 AM

Merhaba

FTP sunucusuna gönderme işlemini denemedim. Ancak FTP çalışma prensipleri göz önüne alındığında FTP de bir kullanıcı oluşturmak ve ardından bu kullanıcıya ayrılan alan üzerinde ilgili klasörleri oluşturup tam paylaşıma açmak gerekli. Sonrasında sh dosyasındaki samba parametrelerini düzenlemek gerekir. Tabi bu denemediğim bir yapı ama olurmu bence olur yapılabilir. Biraz deneme yanılma ile :)

Saat dilimine gelince Öncelikle sistemin saati bizim yerel saatimiz olmalı. Bunu setup üzerinden görebilirsin yanlış ise düzelmeniz gerekli. PFsense saat dilimini de İstanbul olarak ayarladığımızda ki İstanbul olduğunu söylüyorsunuz başka bir sorun kalmayacaktır. Zaten TIB5651 cron üzerinde gece yarısı yani 00:00 dan önce çalıştırılmalı. Çünkü gece yarısı cron Squid access verilerini backuplayıp sıfırlamakta, dolayısı ile gece yarısından sonra alınan raporlar bir sonraki günün raporu olmakta ve bu saatlerde kullanıcı olmadığından değerler genel olarak boş gelecektir.

Selam ve sevgilerimle
                                  Bülent ÖZKAN

• C
                                    cenx
                                    last edited by Dec 3, 2013, 11:25 PM Dec 3, 2013, 11:05 PM

Merhaba

Cron otomatik olarak işlemleri yapmıyor, manüel olarak çalıştırdığımda (saatleri 2 saat geri olarak yazsa da) başarılı bir şekilde logları alıyor. pfsense ayarlarından istanbul seçili, cron da ise dediğiniz şekilde yaptım. önerebileceğiniz başka bir ayar var mı bana yardımcı olacak.

cron da kodu /sbin/TIB5651ARPrun.sh şeklinde mi yazalım /sbin/ TIB5651ARPrun.sh şeklinde mi (arada boşluk farkı var sadece), gerçi ikisini de denedim ancak olmadı.

iyi çalışmalar dilerim.

• B
                                      Bulo
                                      last edited by Dec 4, 2013, 12:20 AM

Sevgili cenx

Cronla ilgi resim görüntüsü sayfa 7 de mevcut ayrıca tekrar manuel belirteyim
                                      Cron ARP için

minute      : */5
                                      hour        : *
                                      mday        : *
                                      month      : *
                                      wday        : *
                                      who          : root
                                      command : /sbin/TIB5651ARPrun.sh

Cron ANL için
                                      minute      : 45
                                      hour        : 23
                                      mday        : *
                                      month      : *
                                      wday        : *
                                      who          : root
                                      command : /sbin/TIB5651ANLrun.sh

bunları girmen cron çalışması için yeterli. Ama bende ilk kurulumlarımda cronda çalışmama algıladım. Bunu Cron paketini kaldırıp tekrar kurarak aştım. Unutmadan büyük ve küçük harflere dikkat, biliyorsun sistem bunlara hassas büyük harfi küçük yazarsak çalışmaz

Selam ve sevgilerimle
                                      Bülent ÖZKAN

• M
                                        mbunal
                                        last edited by Dec 9, 2013, 5:09 AM

Ayarlardan time zone asia İstanbul seçilmelidir. Forumda yazılmıştı. Yoksa bu zaman farkı oluyor.

@Mehmet:

Ekleme…

Log saatlerinde, genel ayarlardan zaman saat dilimini İstanbul ayarlamama rağmen saatler 2 saat geriden log lamakta. Log larda zaman dilimi yugulanmıyormu? Yada başka bir ayar mı var?

Mesela yedekleme saati olan 23:45 yerine 01;45 de gerçekleşiyor..

• F
                                          fotocum
                                          last edited by Dec 26, 2013, 9:54 PM

Merhaba arkadaşlar,

log dosyalarının son halleri elinizde mevcutmudur veya nerden indirebilirim link verebilir misiniz?

ayrıca defalarca denememe rağmen 2.1 üzerinde hiç bir yoldan log aldıramadım. manuel log kopyalama komutunu çalıştırdığımda komut yok hatası alıyorum. bu konu hakkında da fikri olan var mdıır?

saygılar…

• First post
                                            Last post
                                          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.