Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

DeepFreeze Console portları aktifleşmiyor.

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    12 Posts 4 Posters 2.4k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • X
      xaerofarb
      last edited by

Portlar

2013-12-31_131143.jpg
      2013-12-31_131143.jpg_thumb

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

öncelikle landan lana nat yapamazsınız.
        Wan'dan yani kendi ağınızın dışındaki bir makinadan bu işi yapacağınızı varsayıyorum.
        Interface WAN olmalı
        Desitnation Wan address olmalı

port range'de sorun yok
        redirect target ip de sorun yok

dışarıdan bağlanırken, server adresi olarak pfsense'in Wan ip'sini yazacaksınız (örneğin: modemin ttnetten aldığı ip)

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• X
          xaerofarb
          last edited by

Cevabınız ve ilginiz için teşekkürler. Dısarıdan başka bir terminalden yapmıyorum.. Lan icerisinde bulunan bir terminalden konsol ile yönetiyorum.

• X
            xaerofarb
            last edited by

Daha açıklayıcı olarak anlatmam gerekirse.

LAN üzerinde kullandığım DeepFreeze programının yönetim için bir konsolu var ve bu konsol ağdaki terminallerle iletişim için 7725 portunu kullanıyorum. Bu konsolu 192.168.2.4 adresli terminalde kullanıyorum ve pfSense'den sonra firewall kurallarını ayarlayamadığım için ağdaki programlarla iletişim kuramıyorum.

Yani amacım ağdaki 7725 portu ile 192.168.2.4 terminalinden konsol ile iletişim kurmak. WAN'la herhangi bir işim yok bu sebeple.

• X
              xaerofarb
              last edited by

Sabahtan beri bir fiil bununla ugrastım yok yok olmuyor yapmadığım yönlendirmediğim bir şekil kalmadı. Konsol çalışmıyor clientlerdeki programlar 7725 portu üzerinden konsol ile iletişim kuramıyor.  :-X :-X :-X :-X

• K
                kalender
                last edited by

selamlar öncelikle sizin sorununuzun pfsense ile alakası yok çünkü anapc de deep konsolundan terminaldeki deep clientı nı kontrol ederken switch üzerinden bir geçiş var ama pfsense üzerinden bir aktarım olmaz

ikinci olarak atıyorum önceden ana pc ip si 192.168.1.4 idi ve pfsense kurunca 192.168.2.4 oldu şimdi böyle bir durumda terminallerdeki deep client ayarlarına girip önceden girili olan ana pc ip sini değiştirince konsolda görmen gerekir diye düşünüyorum

yani sorun port sorunu değil pfsense kurulumu sonrası iç ağ ip adreslerinin değişmesi kendi kanaatimdir ve bu yeni anapc ip adresini terminallerdeki deep ayarlarına girip düzeltmeniz lazım kolay gelsin

Deveye Sormuşlar Sırtın Niye Eğri Diye, Nerem Doğru ki Demiş!

• X
                  xaerofarb
                  last edited by

@kalender:

selamlar öncelikle sizin sorununuzun pfsense ile alakası yok çünkü anapc de deep konsolundan terminaldeki deep clientı nı kontrol ederken switch üzerinden bir geçiş var ama pfsense üzerinden bir aktarım olmaz

ikinci olarak atıyorum önceden ana pc ip si 192.168.1.4 idi ve pfsense kurunca 192.168.2.4 oldu şimdi böyle bir durumda terminallerdeki deep client ayarlarına girip önceden girili olan ana pc ip sini değiştirince konsolda görmen gerekir diye düşünüyorum

yani sorun port sorunu değil pfsense kurulumu sonrası iç ağ ip adreslerinin değişmesi kendi kanaatimdir ve bu yeni anapc ip adresini terminallerdeki deep ayarlarına girip düzeltmeniz lazım kolay gelsin

Mesaj için teşekkürler. Önceden de ip adreslerim 2.4 şeklindeydi o yüzden herhangi bir değişiklik yok program ip üzerinden değil port üzerinden çalışmakta yani ip ayarı diye herhangi bir yer yok.

• tuzsuzdeliT
                    tuzsuzdeli
                    last edited by

Aynı subnet içindeki bilgisayarlar birbirleri ile haberleşirken Pfsense e uğramazlar.
                    Pfsense bir router dır. Dolayısı ile sizin sorununuz Pfsense ile alakalı değildir.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• X
                      xaerofarb
                      last edited by

pfSense'e bağlantı yapmadan önce loadbalance yapan basit bir router ile böyle bir sorun olmuyordu. pfSense'e geçince böyle bir sorun oldu. Sizce neden kaynaklanıyor olabillir?

• F
                        fotocum
                        last edited by

Merhaba.
                        Oncelikle ilgili port yonlendirmelerini kaldirin derim. Ardindan sizin makinanizin pfsense altinda mi yoksa ustundemi konumlandigini netlestirin.
                        Sanki lan interface ayarlarinda en altta iki blok secenegi vardi. Tam olarak hatırlamıyorum ama onlari kaldirip dener misiniz?

n

• First post
                          Last post
                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.