TIB5651 log kayıtları (tekrar eden gün kayıtları)
-
Merhaba, @Bulo Bülent Bey'in hazırlamış olduğu tib5651 yazılımında bakıyorum logları düzgün bir şekilde atıyor ancak şöyle bir sorunum var loglamayı yazılımın kurulduğu ilk tarih olan 05 01 2014 tarihinden itibaren alıyor normalde mantık şu şekilde değilmi hergün yeni günün logları alınıp silinmeli bir sonraki gün yeni günün logları atılmalı bu hem dosya boyutunuda düşürecek yerden tasarruf etmemizi sağlayacaktır.
Log dosyalarına baktığımda her geçen gün doğal olarak 5 mb arttığını görüyorum hal böyle oluncada ilk gün 5 mb olarak aldığım log dosyası bu gün tam 20 mb olmuş bir ay sonra bu rakam 170 mb olacak bu konuyla ilgili daha önce @fotocum ile log rotate i 1 olarak değiştirmiştik ancak herhangi bir değişiklik olmadı
Bu konuda pfsense de mi bir değişiklik yapmam gerekli yoksa TIB dosyalarında mı yapılacak değişiklik ile ilgili bilgi verebilirseniz yada bu işlem doğruysa bilgilendirirseniz sevinirim.
İyi Çalışmalar
-
log periyoduna bir değer girmezseniz sürekli şişer. bu yüzden dosya sürekli büyür. Log periyodunu 1 gün girersen 24 saatten eski kayıtlar atılıyor. böylece şişme olmuyor.
not: telefonda bunu sana söylemiştim öyle hatırlıyorum :)
-
Merhabalar Bu log periyodunu nereden değiştirebilirim acaba
-
Merhaba,
Log periyodunu Services > Proxy Server > Log rotate kısmından belirleyebilirsiniz.