Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

İnternet cafe multiwan port sorunları

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    5 Posts 3 Posters 1.8k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • I
      ilker04
      last edited by

Merhaba.internet cafede 4 wan bağlantısıyla load balance yapıyoruz ü
      ve şöyle bir problemimiz var eğer herhangi bir online oyuna bağlanılmaya çalışılırsa ip adresi değişikliğinden dolayı kopmalar yaşıyoruz.
      eğer sunucu ip adresini biliyorsak tek bir bağlantıya yönlendiriyoruz.sorun çözülüyor. fakat eğer bilmiyorsak oyuna bağlanılamıyor ne yapabilirim acaba

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • L
        Liderweb
        last edited by

@ilker04:

ve şöyle bir problemimiz var eğer herhangi bir online oyuna bağlanılmaya çalışılırsa ip adresi değişikliğinden dolayı kopmalar yaşıyoruz.
        eğer sunucu ip adresini biliyorsak tek bir bağlantıya yönlendiriyoruz.sorun çözülüyor. fakat eğer bilmiyorsak oyuna bağlanılamıyor ne yapabilirim acaba

Hocam ben çift wan lışşanıyorum öyle bir kopma sorunu olmadı henüz.Sonuçta oyuna bağlanırken wnaın birinden bağlanır.Eğer adsl hattında kopma oluyor ise ondan ötürü olabilir. Yinede yönlendirme ister iseniz bana göre IP leri değil oyun portlarını öğrenip o portlrı yönlendirin.

• I
          ilker04
          last edited by

@Liderweb:

@ilker04:

Hocam ben çift wan lışşanıyorum öyle bir kopma sorunu olmadı henüz.Sonuçta oyuna bağlanırken wnaın birinden bağlanır.Eğer adsl hattında kopma oluyor ise ondan ötürü olabilir. Yinede yönlendirme ister iseniz bana göre IP leri değil oyun portlarını öğrenip o portlrı yönlendirin.

Fakat Load Balance da bu sıkıntı oluyor. eğer o oyuna bağlanacak pc yi tek bir wan bacağından çıkarırırsam sıkıntı kalmıyor.
          Ayrıca oyun portlarını bilmiyorum. internette hep farklı portlar var. Doğru Portları bulamadım :)

• N
            netugur
            last edited by

"sticky connections " özelliğini kullanabilirsiniz.

• L
              Liderweb
              last edited by

@ilker04:

Fakat Load Balance da bu sıkıntı oluyor. eğer o oyuna bağlanacak pc yi tek bir wan bacağından çıkarırırsam sıkıntı kalmıyor.
              Ayrıca oyun portlarını bilmiyorum. internette hep farklı portlar var. Doğru Portları bulamadım :)

Ben load balance kullanmıyourm. Normal multiwan sistemi.

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.