Ayrıntılı Ağ Şeması ve AP üzerinden wifi kullanan cihazların tespiti
-
değerli arkadaşları aşağıda ayrıntılı bir şekilde verdiğim ağımın şeması ortada. bu şemaya göre switchlerden gelen kablolu bağlarımı access point cihazlarına sokarak kablosuz bağlantı elde ediyorum. şimdi sizlere sorduğum soru şu ben sistemimde nasıl wifi kullanan ip leri tespit ederim??
buradaki amacım şu kablolu bağlantıları captive portalsız sisteme sokarken kabloluları bir freeradius sistemi ve mysql veritabanı ile sadece kayıtlı kullanıcıları internetten yararlandırmak. kablolularıda captive portal ile sisteme sokabilirim ama şu an onu istemiyorum. ama sizlere sorduğum soru 1 tane : kablosuzları nasıl tespit ederim??
-
ayrıca modemim Us Robotics 9105 Kablolu modem. kablosuz vlan yöntemi ve port açmayı söyleyecekseniz öyle birşey yok bu modem de. o yüzden access point kullanıyorum.
-
Aklıma gelenleri paylaşayım.
- Switch yönetilebilir ise, kablosuz AP'leri ayrı bir Vlan'a alın.
- Yönetilebilir değilse, kablosuz AP'leri bir switchte (ya da yeni bir switchte) toplayıp, pfsense üzerinde farklı bir ethernet'e bağlayın.
-
2.söylediğiniz şey ap'lere giden kabloları bul tek bir switch'e topla switchin akıllı değil ise 2.bir ethernet kartıyla lan 2 oluştur ve rahatça yönet di mi tuzsuzdeli hocam?
yani bunu rahatlıkla yapabilirim :) -
Bence gayet pratik ve yönetimi kolay bir yol olur