Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

PfSense L7 Torrent ve P2P Engelleme %100

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    39 Posts 11 Posters 15.0k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      hoscakal
      last edited by

sonuçlar doğrultusunda şüphem yok çalışmasa zaten buraya yazma zahmetinde bulunmazsınız
      benim anlamak istediğim şimdiye kadar bunun fark edilmemiş olması

yanlış anlamayın kafa patlattığını şeyi yermek değil amacım

verdiğiniz linkte

net.link.bridge.pfil_member = 0
      net.link.bridge.pfil_bridge = 1

member 0 brige 1 yapmanızı öneriyor

member'ın 1 olarak default geldiğini söylemiştim (net.link.bridge.pfil_member Set to 0 to disable filtering on the incoming and outgoing member interfaces. default (1) )

bu iki ayarı komple değiştirmek lazım ve orada yazana göre

firewall'u üye başına değil de brigde yapıyor

yani interface üzerindeki üye başına kural oluşturmak yerine hepsini köprülediği için tek kural yeterli oluyor.

traffic shaper ile verdiğiniz resimlere baktığımızda hepimiz zaten aynılarını kullanıyoruz

bloklamak istediğimiz protokol'ü seçip layer 7 filtresinden geçmemesini istiyoruz. bunu yapmamıza rağmen özellikle torrent trafiğinin geçtiğini arkadaşlar bildirmişlerdir.

(ayrıca sayfayı yazan arkadaş da bu ayarın böyle yapılmasının doğru olduğunu düşünüyorum ama emin değilim demiş)

sorum şu brigde moda alınca ne fark etti ki torrentleri engellemeyi başardı başka şeyler içinde fazlasıyla kurcalamak gerekebilir öyleyse.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • F
        firatnemis
        last edited by

Öncelikle yok yanlış anlamadım estağfurullah,

Ancak ben de son 3 yıldır pfSense üzerinde sürekli bir şeyleri kurcalıyorum ki bu önüne geçmek istediğim torrent olaylarını da bu yıllar içerisinde sürekli kovaladım, sonra klasik dökümanı okurken aceleden gözümüzden kaçırdığımız noktalar oluyormuş.

Dün gece bizzat testleri yaptım, kesinlikle seedler bağlanıyor ancak torrent indirmeye baslamıyor. Loglardan kontrol ettiğinizde ise direk banlandığını görebiliyorsunuz .

Açıkcası  net.link.bridge.pfil_member = 0 bu ayarada dokunmadım ben hiç direk, aktif bir şekilde çalışmaya başladı :)

• H
          hoscakal
          last edited by

peki şunu deneyebilirmisiniz

bazı kullanıcılara torrent izni verin ve torrent indirmeye çalışın

eğer doğru anladıysam siz izin verseniz dahi indirmeyecektir..

indirirse gerçekten güzel bir tespit yapmış olacaksınız :)

• F
            firatnemis
            last edited by

Merhaba,

Şöyle bir durum var ruleslarda ben bunu tepeye eklemiştim, allowed clients aşağıda olduğu zaman doğal olarak izinli kullanıcıda olsa indirme yapamıyorlar ancak Allowed Clients ı yukarı cıkardığım zaman, sadece izin vermiş olduğum kullanıcılar indirme yapabiliyor, diğer kullanıcılar ise yapamıyor :)

• O
              ondokuz
              last edited by

ellerine saglık pfsense 2.1 de çalıştı.

• tuzsuzdeliT
                tuzsuzdeli
                last edited by

Nasıl Yapılır & Klavuzlar & Sıkça Sorulan Sorular'a eklendi

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• O
                  ondokuz
                  last edited by

Bu arada Traffic Shaper : Layer 7 kısmında e klenen shoutcast i ben kaldırdım. bazı haber sitelerinde bekleme yaratıyordu.
                  Teamviewer gibi uygulamalarıda bu şekilde engellemek mümkünmdür?

• F
                    firatnemis
                    last edited by

@ondokuz:

Bu arada Traffic Shaper : Layer 7 kısmında e klenen shoutcast i ben kaldırdım. bazı haber sitelerinde bekleme yaratıyordu.
                    Teamviewer gibi uygulamalarıda bu şekilde engellemek mümkünmdür?

Denemesini sağlar size dönüş yaparım , L7 ile bir çok şeyi engellemek mümkün ve oldukça stabil.

• S
                      standbye
                      last edited by

Yazılan işlem basamaklarını aynı şekilde yapmamıza rağmen utorrent çalıştırıldığında eşlere bağlanıp indirme işlemini yapıyor. Captive Portal kullanıyoruz ondan kaynaklı olabilir mi?

• F
                        firatnemis
                        last edited by

@standbye:

Yazılan işlem basamaklarını aynı şekilde yapmamıza rağmen utorrent çalıştırıldığında eşlere bağlanıp indirme işlemini yapıyor. Captive Portal kullanıyoruz ondan kaynaklı olabilir mi?

pfSense sürümü alabilirmiyim birde Rules kısmında kuralı en tepeye alıyormusunuz ?

• S
                          standbye
                          last edited by

Sürüm 2.0.1-RELEASE (i386)
                          Rules kısmından kuralı nasıl yukarı alacağız?

![Ekran Al?nt?s?.JPG](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.JPG)
                          ![Ekran Al?nt?s?.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.JPG_thumb)

• S
                            standbye
                            last edited by

sanırım sürümden kaynaklı

• F
                              firatnemis
                              last edited by

@standbye:

sanırım sürümden kaynaklı

Açıkcası 2.0.1 de denemedim ancak 2.0.3 ve 2.1 de çalışıyor sistem. Peki Advanced kısmından net bridge kısmını tekrar kontrol edebilirmisiniz birde sizden ricam gateway kısmını default olarak bırakıp deneyiniz.

• S
                                standbye
                                last edited by

Bu arada sistemi 2.1'e güncelledim. ayarlarım ise resimlerdeki gibi

![Ekran Al?nt?s? 1.JPG](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s? 1.JPG)
                                ![Ekran Al?nt?s? 1.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s? 1.JPG_thumb)
                                ![Ekran Al?nt?s?2.JPG](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?2.JPG)
                                ![Ekran Al?nt?s?2.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?2.JPG_thumb)
                                ![Ekran Al?nt?s?3.JPG](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?3.JPG)
                                ![Ekran Al?nt?s?3.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?3.JPG_thumb)

• D
                                  drmavi
                                  last edited by

2.1 sürümü bende de çalışmıyor. torrent indirmeye başlayınca tavan yapıyor. üst konudaki gibi ayarlarım.

• S
                                    standbye
                                    last edited by

Acaba sürümü 2.1 olup bu engellemeyi yapabilen var mı?

• F
                                      firatnemis
                                      last edited by

Merhaba ben ikinci pfSense'imi kurdum ancak 2.0.3 oda ve engellemelerde herhangi bir problem yaşamıyorum, ancak 2.1 ile de denedim. Bir sıkıntı yoktu yakın zamanda videolu paylaşım hazırlamaya çalışacağım.

• S
                                        sinanc
                                        last edited by

Selamlar, bilgi için teşekkürler

bende 2.1 i386 sürümü kullanmaktayım  çalışmadı  aksine tüm  trafiği blockluyor farklı bir LAN grup oluşturup o gruba verdiğimde ise P2P trafiğini geçiyor

• S
                                          StrGt
                                          last edited by

Merhaba,

Pfsense de torrent konusunu epey ugraşmıştım ama bir türlü engelleyememiştim. Şirket çapında fortigate kullanmaktayız torrent yasaklama kuralında gözüme çarpan birşey olmuştu torrent açıkken kuralları yazıp aktif ettigimde torrent indirmeye devam ediyordu. ama torrent programını ve torrent dosyasını baştan başlattıgımda indirme yapamamış ve filtreya takılmıştı ( kuralımız çalışıyordu).
                                          Demek istedigim torrent programı açıkken kural engellemiyor olabilir. kuralı yazdıktan sonra torrent programını kapat aç yaparsanız belki kurala takılıp indirme yapamaya bilir.

Saygılarımla

• F
                                            firatnemis
                                            last edited by

Kuralınızı en altta bulunan LAN  varsayılan kuralın bir üstüne koyarmısınız ?

Ben hiç sorunsuz kullanmaktayım …

• First post
                                              Last post
                                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.