PFSense Ghost Hot Spot Modülü Kurulumu ve İlk Ayarlar
-
Öncelikle Çok teşekkürler.
Gerçekten süper olmuş.Emeklerine sağlık
TC no ile login olma sıkıntısını bende yaşamaktayım
DB ye TC numarası gelmekte fakat login olmamakta.
Bu konuda Cinlop arkadaşımızın yaşadığı sıkıntıyı 1e1 yaşamaktayım
Aklıma sadece fikir olarak geldi.Acaba Pfsense 'nin hangi version'unda bu sorunu yaşamaktayızAcaba 2.1 değil de 2.0.1 versiyon mu kullanmalıyız?
Siz hangi versiyonu tavsiye edersiniz….Saygılar..
Merhabalar ;
Bugün bende bir arkadaşımın restround'a kurulum yaptım.Jquery ile ilgili bir problem oluşmuş düzeltip portal.rar dosyasını tekrar yükleyeceğim.Buradan portal.rar dosyasının linkini vericem captiveportal ve filemanager'dan yüklemeleri tekrar yapmanız gerekecek.
Ghost sürüm bağımsız çalışır.Önemli olan MySQL Server ve Soap repolarını doğru bulmak ve yüklemek.
-
Öncelikle Çok teşekkürler.
Gerçekten süper olmuş.Emeklerine sağlık
TC no ile login olma sıkıntısını bende yaşamaktayım
DB ye TC numarası gelmekte fakat login olmamakta.
Bu konuda Cinlop arkadaşımızın yaşadığı sıkıntıyı 1e1 yaşamaktayım
Aklıma sadece fikir olarak geldi.Acaba Pfsense 'nin hangi version'unda bu sorunu yaşamaktayızAcaba 2.1 değil de 2.0.1 versiyon mu kullanmalıyız?
Siz hangi versiyonu tavsiye edersiniz….Saygılar..
Merhabalar ;
Bugün bende bir arkadaşımın restround'a kurulum yaptım.Jquery ile ilgili bir problem oluşmuş düzeltip portal.rar dosyasını tekrar yükleyeceğim.Buradan portal.rar dosyasının linkini vericem captiveportal ve filemanager'dan yüklemeleri tekrar yapmanız gerekecek.
Ghost sürüm bağımsız çalışır.Önemli olan MySQL Server ve Soap repolarını doğru bulmak ve yüklemek.
Çok Teşekkürler.
-
Merhaba.
Sana nasil ve ne kadar tesekkur edecegimi bilemiyorum. Emegine saglik. Allah hayirlisiyla vatani gorevini yerine getirmeyi nasip etsin.
Saygilarimla.
-
-
elinize saglık;
dosya güncellendimi acaba bendede aynı hatayı verdi.
-
elinize saglık;
Sanırım daha güncelleme gelmedi.Dört Gözle beklemekteyiz
-
elinize saglık;
Karşılama ekranını tekrar elden geçirdim. 2-3 saatimi aldı daha stabil hale getirdim birazda temizlik yaptım. Gecikme için kusura bakmayın, malüm aynı zamanda askere gideceğim için elimde eksik ve yarım kalan işleri tamamlamaya çalışıyorum.Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum, Allah'a emanetsiniz.
Services -> CaptivePortal -> Filemanager - Bulunan bütün eski dosyaları sırasıyla temizleyin.
Aşağıdaki rar dosyasını bilgisayarınıza indirin ve rar'dan çıkartın.
http://www.sametyilmaz.com.tr/portal.rar dosyasını indirin.
Portal Page Contents bölümünden index.html dosyasını yükleyin.
Authentication error page contents : hata.html dosyasını yükleyin.
CaptivePortal -> Filemanager -> İndirmiş olduğunuz rar dosyasının içersindeki index.html ve hata.html hariç bütün dosyaların yüklemesini tamamlayın.
Kolay gelsin.
-
Eline sağlık, çoğu fikri zikri ufak tefek eklentileri eklemek istiyenler için 10 numara 5 yıldız olmuş.
Adamın dibisin mesleğinde zirvedesin =))) -
Eline sağlık, çoğu fikri zikri ufak tefek eklentileri eklemek istiyenler için 10 numara 5 yıldız olmuş.
Adamın dibisin mesleğinde zirvedesin =)))Teşekkür ederim :)))
-
genel ayarlar bölümünde
şifre geçerlilik süresi hem tc hemde sms içinmi gererlidir. -
genel ayarlar bölümünde
şifre geçerlilik süresi hem tc hemde sms içinmi gererlidir.Evet. Eğer oradaki ayarları kaydederken hata alıyorsanız ghost.tar dosyasının içindeki save.php dosyasını guncellemeniz gerekir.(Yeni kurulum yapanlar için geçerli değil.)
-
samet bey ellerine saglık tekrardan. ufak bir sorum olacaktı. bende lisanslı redhat sunucu var. bunu php mysql freeradius vs o sunucuda kurup calistirip pfsense ile irtibatlı çalıştırmak mümkün olurmu?
saygılarımla
-
samet bey ellerine saglık tekrardan. ufak bir sorum olacaktı. bende lisanslı redhat sunucu var. bunu php mysql freeradius vs o sunucuda kurup calistirip pfsense ile irtibatlı çalıştırmak mümkün olurmu?
saygılarımla
Apache,PHP,MySQL ve Freeradius2 kurulumunu RedHat sunucusunuza yaptıktan sonra PFSense üzerinde sadece MySQL Extension aktif edeceksiniz ve PHP Soap paketinin kurulumunu tamamlayacaksınız.
Daha sonrasında RedHat sunucunuzda PFSense yapılandırdığımız gibi manual bir şekilde Nas,Interface eklemelerini yapacaksınız ve SQL ile ilişkilendireceksiniz.
Redhat tarafında işlemlerinizi tamamladıktan sonra Captive Portal'dan Radius olarak redhat sunucunuzu göstereceksiniz.
Yukarıdaki anlattıklarımı Mikrotik Routerlar ve Radius desteği olan her cihazda yapabilir, Ghostu freeradius2 ile sorunsuz çalıştırabilirsiniz.
-
elinize saglık;
Karşılama ekranını tekrar elden geçirdim. 2-3 saatimi aldı daha stabil hale getirdim birazda temizlik yaptım. Gecikme için kusura bakmayın, malüm aynı zamanda askere gideceğim için elimde eksik ve yarım kalan işleri tamamlamaya çalışıyorum.Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum, Allah'a emanetsiniz.
Services -> CaptivePortal -> Filemanager - Bulunan bütün eski dosyaları sırasıyla temizleyin.
Aşağıdaki rar dosyasını bilgisayarınıza indirin ve rar'dan çıkartın.
http://www.sametyilmaz.com.tr/portal.rar dosyasını indirin.
Portal Page Contents bölümünden index.html dosyasını yükleyin.
Authentication error page contents : hata.html dosyasını yükleyin.
CaptivePortal -> Filemanager -> İndirmiş olduğunuz rar dosyasının içersindeki index.html ve hata.html hariç bütün dosyaların yüklemesini tamamlayın.
Kolay gelsin.
Dostum birkaç gündür yoktum.Anca bakabildim
Update dosyasını belirttiğin gibi Captive Portal file manager'den yükledim.index ve hata dosyalarını da düzeltip save ettim.Ghost arayüzüne ilk Login olmaya çalıştığımda DB settings te hata verdi.12nci satıra baktım.düzelttim.hata vermemeye başladı login olabildim.Fatak kendi TC numaramla denememe rağmen hata almaya devam ediyorum.Sanırım SQL bağlantısında bir sıkıntı var.Bilgilerimi okumuyor.
Sorum ; file manager de herşeyi silip sadece yeni upload ettiğin dosyadakiler mi yüklenecek yoksa var olanlar mı değiştirilecek?
Şimdiden saol -
FileManager'da olan herseyi sil yenisini yukle. CaptivePortal'dan index.html ve hata.html dosyalarinin tekrar yukle.FileManager'a yukleyecegin captiveportal-config.php dosyasini kendine gore düzenle.
-
FileManager'da olan herseyi sil yenisini yukle. CaptivePortal'dan index.html ve hata.html dosyalarinin tekrar yukle.FileManager'a yukleyecegin captiveportal-config.php dosyasini kendine gore düzenle.
Süpersin
Çok teşekkürler.MYSQL sapıtmış.Sıfırdan kurdum oldu.çalışıyor…. -
Süpersin
Çok teşekkürler.MYSQL sapıtmış.Sıfırdan kurdum oldu.çalışıyor….Rica ederim, hayırlı olsun. Stabil hale geldi sanırım : )
-
Süpersin
Çok teşekkürler.MYSQL sapıtmış.Sıfırdan kurdum oldu.çalışıyor….Rica ederim, hayırlı olsun. Stabil hale geldi sanırım : )
Süper…Çok teşekkürler.Şimdiden Hatırlı Teskereler...
-
samet kardeşim merhaba
TC kimlik modulunde kullanıcı bilgileri doğru girdiginde otomatik kullanıcı ve şifreyle login oluyor
kullanıcı adı olarak TC kimlik nosunu getirmek zormu olur eger olursa cok iyi olur captiveportal loglarında direk
TC sini görürüz. -
samet kardeşim merhaba
TC kimlik modulunde kullanıcı bilgileri doğru girdiginde otomatik kullanıcı ve şifreyle login oluyor
kullanıcı adı olarak TC kimlik nosunu getirmek zormu olur eger olursa cok iyi olur captiveportal loglarında direk
TC sini görürüz.Kullanıcı tekrar üye olmak istediğinde veritabanında eğer varsa silip yeniden tc kimlik nosu kaydetmek gerekir veya tckimlik numarasının yanına bir numara daha eklenip yeni üyelik oluşturturulabilir ama bu sefer yine benim yaptığım sisteme benzer bir yapıya dönmüş olacak. : ) Yani en güzeli kullanıcı varsa silip yeniden oluşturttmak daha mantıklı olur ama suan benim bunu yapacak zamanım yok birkaç gün sonra askere gideceğim için bilgisayarımı ve telefonumu sattım. :)
Bana sorarsanız en güzeli random oluşturması zaten arama bölümünden kullanıcının bütün detaylarını görebilirsiniz. Sadece TC No görmeniz neyi değiştirecek ki ?