Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense port açmada bazı portlar açılmıyor

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    9 Posts 3 Posters 2.5k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      akgngr
      last edited by

Merhaba arkadaşlar uzun uğraşlardan sonra sistemime pfsenseyi kurdum ve güzel bir şekilde çalışıyor. Yalnız bir konuda sıkıntı yaşıyorum şimdi pfsensede bazı portlar açıyorum ve açtığım portlar çalışıyor ama "3333" ve "3334" portlarını açamadım. Bunu sıkıntı neden kaynaklanıyor olabilir acaba?

Kullandığım pfsense sürümü 2.0.1

Portları açarken hem pfsense üzerinden NAT tan açıyorum hemde modem üzerinden Port yönlendirme den açıyorum.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sametyilmaznet
        last edited by

@akgngr:

Merhaba arkadaşlar uzun uğraşlardan sonra sistemime pfsenseyi kurdum ve güzel bir şekilde çalışıyor. Yalnız bir konuda sıkıntı yaşıyorum şimdi pfsensede bazı portlar açıyorum ve açtığım portlar çalışıyor ama "3333" ve "3334" portlarını açamadım. Bunu sıkıntı neden kaynaklanıyor olabilir acaba?

Portları açarken hem pfsense üzerinden NAT tan açıyorum hemde modem üzerinden Port yönlendirme den açıyorum.

Böyle birşey mümkün değil. Mutlaka biryerde drop yiyormuş gibi gözüküyor. Modemi Bridge moda almanız ve PFSense PPPOE modunda kullanmanız daha sağlıklı olacağı kanısındayım bu şekilde 2 tarafta port açma gibi bir işlem yapmak yerine bütün işlerinizi PFSense üzerinde yapacaksınız.

Samet YILMAZ
        Blog : http://www.sametyilmaz.com.tr
        Facebook Grup : https://www.facebook.com/groups/pfsenseturkey
        E-Posta : sametyilmaz[at]yandex[dot]com

• A
          akgngr
          last edited by

@sametyilmaznet:

@akgngr:

Böyle birşey mümkün değil. Mutlaka biryerde drop yiyormuş gibi gözüküyor. Modemi Bridge moda almanız ve PFSense PPPOE modunda kullanmanız daha sağlıklı olacağı kanısındayım bu şekilde 2 tarafta port açma gibi bir işlem yapmak yerine bütün işlerinizi PFSense üzerinde yapacaksınız.

En son çare olarak bu şekilde yapacam büyük bir ihtimalle …

• A
            akgngr
            last edited by

Bridge Modda da port yönlendişrmesi yapmıyor?

• tuzsuzdeliT
              tuzsuzdeli
              last edited by

öncelikle NAT yapın
              default olarak buna bağlı bir WAN firewall kuralı oluşacaktır.
              Bu kurala girip LOGlama seçeneğini aktif edin.

Tüm bunların ekran görüntülerini ve ilgili kuralın LOG çıktısını inceleyelim.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• A
                akgngr
                last edited by

@tuzsuzdeli:

öncelikle NAT yapın

Tüm bunların ekran görüntülerini ve ilgili kuralın LOG çıktısını inceleyelim.

Yukarda anlattığınızı tam olarak anlamadım. :( NAT'a girdiğimde yeni kural oluşturduğumda loglamayla alakalı her hangi bir seçenek çıkmıyor. Benim oluşturduğum NAT kuralı ve system log kısmındaki log kayıtlarının ekran görüntülerini buraya koyuyorum.

friwall1.JPG
                friwall1.JPG_thumb
                friwall2.JPG
                friwall2.JPG_thumb
                log.JPG
                log.JPG_thumb

• tuzsuzdeliT
                  tuzsuzdeli
                  last edited by

yazdığımı dikkatli okuyun

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• A
                    akgngr
                    last edited by

@tuzsuzdeli:

yazdığımı dikkatli okuyun

Bende NAT kısmında log seçeneği çıkmıyor ama Rules sekmesinde otomatik oluşan kurala girdiğim zaman orada log seçeneği var ve onu aktif ettim.

• A
                      akgngr
                      last edited by

Sıkıntıyı giderdim. Sıkıntı iç ağımdaki bir bilgisayarın uzak bağlantısını 3333 portuna yönlendirmemi istiyorlarmış ben de o şekilde yaptım ve haloldu. İlginiz için teşekkür ederim.

Kafama takılan başka bir şey var çokta önemli değil ama yinede sormak istiyorum, şimdi pfsense de genel ayarlarda bağlantıda Http veya Https kullanmak için seçenekler var o seçeneklerin altında ise port yazabileceğim bir alan var ben şimdi dışardan pfsenseye bağlanmak için oraya her hangi bir port yazsam ve o portu açsam dışardan pfsenseye bağlanabilirmiyim acaba?

• First post
                        Last post
                      Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.