Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Lan Bacağında Bilgisayalar Arasındaki İletişimi Engellemek

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    5 Posts 3 Posters 2.4k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      MrPerFormance
      last edited by

Firewall üzerinden bir rule oluşturarak lan tarafındaki bilgisayarların arasındaki haberleşmeyi kapatmak istiyorum. Bunun için;

Lan Adress - Lan Adress e block rule mu oluşturmam gerekiyor.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

Tek lan üzerinde böyle birşey yapamazsınız

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• S
          sgtr
          last edited by

Selam,

Bunun için farklı çalışma grupları oluşturup deyebilirsiniz. Diğer alternatif ise farklı ip blogu atayabilirsiniz. Ya da bunu ulaşılmasını istemediğiniz bilgisayar(lar)daki firewall seçeneklerinden ya da buna benzer bir yazılım kurararak yapabilirsiniz. Eğer ki ortamda DC var ise ilgili bilgisayarlara izin ya da engellemeler yapabilirsiniz.

Sevgilerle,
          SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• M
            MrPerFormance
            last edited by

Cevaplar için teşekkür ederim. Esasında biraz daha açarak söyleyeyim. Şimci yapımda captive portal var ve dışarıdaki kullanıcılar captive portal sorgulama ile giriyor. Ama şöyle bir problem var. Benim yapıma bağlanan herkez captive portal sorgulamasını geçmeseler bile benden ip alıyorlar ve local ağa dahil oluyorlar. İşte burada internete çıkamasalar bile tehlike arz ediyor. Benim amacım. lan tarafındada kullanıcılar birbirini pingleyemesin dosya paylaşımlarına ulaşamasın gibi. Lan adres ten lan adrese 0-65xxx arası portları bloklarsam muhtemelen ulaşamazlar diye düşünüyorum :(

• S
              sgtr
              last edited by

Selam,

Lan adresten lan adrese ayni ip blogundaysalar engelleyemezsiniz. Cunku ayni subnetteki bilgisayarlar ayni subnetteki bir bilgisayara erismek icin gateway e gitmezler. Bu sebeplue  uygulanabilir bir cozum degil konu ettigin. Bu noktada ya radius kurup her actigin kullaniciya farkli bir ip adresi atarsin buna da alias tanimlayip dhcp den reserv yapip subnet degerlerini degistirip yaparsin ya da disaridakiler icin bir ethernet takip guest networku olusturursun.

Not: Disaridaki kullanicilari ben guest/misafir olarak cozumledim. Kastedilenin wan interfaceden gelmedigini varsaydim.

Sevgilerle,
              SGTR

Bir umut olmasa bile Asla Pes Etme.

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.