Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Tor Browser log kaydı bırakmıyor…

Turkish
    3
    6
    2.2k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kardanadam
      last edited by

Herkese merhaba;

Tor Browser ile internete çıkış yapıyorum ve hiç bir şekilde log kaydına rastlıyamıyorum (tarayıcıları test ediyorum) bu konuda bilgisi olan varmı tor browserı nasıl kontrol edebiliriz.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

squid üzerine log kaydı bırakmaz.
        firewall loglarında kaydı vardır.
        url içeriği göremezsiniz.
        sadece ilk bağlandığı relay server'ın ip numarasını görebilirsiniz.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• K
          kardanadam
          last edited by

kullanıcıyı kontrol etme şansımız yok yani, tor browserı öğrenen her kullanıcı internette eskisi gibi geçinebilecek mi? oluyor bu, tor browserrla nete çıkışı engellemenin bir yolu yokmu?
          teşekkürler.

• T
            turker
            last edited by

https://www.iblocklist.com/lists.php?category=organizations
            Pfblocker ile denemiştim bağlantı kurulamadı. Ama nereye kadar etkilidir bilemiyorum.

The Onion Router olan liste

• K
              kardanadam
              last edited by

@turker:

https://www.iblocklist.com/lists.php?category=organizations
              Pfblocker ile denemiştim bağlantı kurulamadı. Ama nereye kadar etkilidir bilemiyorum.

The Onion Router olan liste

hangi black listi dikkate almalıyız, konuyu açabilirmisin yada hepsinimi yükleyeceğiz..

ayrıca;
              youtube ve twitter yasağından sonra kullanıclar arayış içerisinde girmişler ve bilgisayarlarına kurdukları değişik program yada scriptlerle erişim sağlarken "sp-storage.spccint.com" şeklinde bir adres üzerinden nete çıktıklarını fark ettim bu adres üzerinden bir çok siteye giriyorlar sanırım fakat log kayıtlarında sadece "sp-storage.spccint.com"  şeklinde görülüyor bunu engellemenin bir yolu varmı çok soru soruyorum biliyorum ama yardımınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

• T
                turker
                last edited by

Pfblocker paketini pfsense paketler bölümünden kuruyorsunuz.
                TOR listesi için bu adresteki bağlantı alınacak> https://www.iblocklist.com/list.php?list=tor  TOR (bu tor listesi)

Pfblocker paketi kurulu hali görüntüsü. Seçenekler bölümü resimdeki gibi:

List ve ülke seçenekleri var. Biz List bölümüne giriyoruz.

List kısmına yukarıdaki linki ekliyorsunuz (iblocklist'teki TOR bağlantısı)

Tamam ile burada iş bitiyor. Dikkat edilmesi gereken List eklerken List action bölümü var. Orada alias only seçerseniz firewall LAN arayüzünde Kuralı istediğiniz yere taşırsınız (Yanlış hatırlamıyorsam deny outbound'ta diğer kurallarını üstüne kendisi çıkıyordu)

Firewall LAN arayüzü:

-Kural içeriği- Burada da kuralı eklerken eklediğiniz alias adresi ile Description aynı olsun (Kuralı eklerken kopyalayıp yapıştırın)

Sonra TOR Browser'i kullanmaya çalışın. Firewall loglarından takip edin.

Ben deneme yapmıştım. TOR Browser bağlantı kuramadı ama daha önce dediğim gibi ne kadar etkilidir bilemiyorum kullanıp bakın. Neticede ben ev kullanıcısıyım.

NOT: Ben squid kullanmıyorum, siz kullanıyorsanız firewall ayarlarında v.s buna gör değişkenlik yapılması gerekebilir.

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.