Python 5651 DHCP Loglama Programı (Güncellendi.)
-
Merhabalar;
2.1 kullanıyorum. Yazıya uygun olarak Phyton + samba kurulumlarını yaptım. pkg_info çıktısı aşağıdaki gibi:
bsdinstaller-2.0.2013.0911 BSD Installer mega-package
gettext-0.18.3 GNU gettext package
libexecinfo-1.1_3 A library for inspecting program's backtrace
libiconv-1.14_1 A character set conversion library
mysql-client-5.5.21 Multithreaded SQL database (client)
mysql-server-5.5.21 Multithreaded SQL database (server)
nano-2.2.6 Nano's ANOther editor, an enhanced free Pico clone
p5-Digest-HMAC-1.03 Perl5 interface to HMAC Message-Digest Algorithms
p5-IO-Socket-IP-0.27 Drop-in replacement for IO::Socket::INET supporting IPv4 an
p5-IO-Socket-SSL-1.962 Perl5 interface to SSL sockets
p5-Net-SMTP-TLS-0.12_1 SMTP client supporting TLS and AUTH
p5-Net-SSLeay-1.57 Perl5 interface to SSL
p5-Socket-2.013 Networking constants and support functions
perl5-5.16.3_6 Practical Extraction and Report Language
php5-soap-5.3.10_1 The soap shared extension for php
pkg-config-0.25_1 A utility to retrieve information about installed libraries
python27-2.7.5_1 Interpreted object-oriented programming language
samba36-smbclient-3.6.17 Samba "ftp-like" client
talloc-2.0.8 Hierarchical pool based memory allocator
tdb-1.2.12,1 Trivial Database
tevent-0.9.18 Talloc based event loop librarypython /sbin/dhcplogger.py - çalıştırdığımda ilk önce libutil.so.9' u bulamadım dedi. "ln" ile libutil.so.8 den linkledim.
Sonra da "/libexec/ld-elf.so.1: /usr/local/bin/python: Undefined symbol "_ThreadRuneLocale"" bu hatayı alıyorum.Kolay gelsin.
-
Samba ve python paketlerini ve onlara bağlı bütün paketleri kaldırın (talloc gibi, zaten kendisi belirtecektir). Ardından python paketini yüklemeden direk olarak samba kurulumunu yapın samba kurulurken gerekli paketleri kuruyor ve bu tarz bir hata ile karşılaşmıyorsunuz.
Bu arada yeniden programı geliştirmeye başladım, yenilikler;
-Leases dosyasını yeniden hatasız bir şekilde ayıracak bir algoritma yazıyorum (Daha önceki bir mesajda bahsi geçen hata için).
-Ve yine aynı mesajda programa saat opsiyonu ekleyeceğim böylece gün içinde istenilen saatlerde log alınabilecek. (2 saate bir vb.)Gelecek hafta içinde yeni sürümü yayınlamaya çalışacağım. Şimdilik eski sürüme erişimi kapattım.
-
Şimdiden eline sağlık beklemekten başka seçenek yok.
alternatif bir yöntem var mı şuan 2.1 versiyonunda çalışan? -
Gelecek hafta içinde yeni sürümü yayınlamaya çalışacağım. Şimdilik eski sürüme erişimi kapattım.
Ellerinize saglık. bende beklemekteyim büyük bir ümit ile.
-
Önceki yazıda yazdığım gibi leases algorimasını yeniden yazdım ve saat fonksiyonunu ekledim
-Sat fonksiyonu hakkında:
–-Programı ayarlarken bir değer seçiyorsunuz mesala 4 saat crondan da her 4 saatte çalışması için görev yazıyorsunuz. Ardından program her dört saatte bir kullanıcıların çıkış saatlerine bakarak son 4 saat içinde bağlantısı kesilen bütün kayıtları ilgili dosyaya yazıyor.
---Dosya formatıda değişti önceden gün olarak (dhcplogger_12-06-2013) şeklindeydi artık saat fonksiyonu eklendiği için (dhcplogger_12-06-2013_16.52) şeklinde kayıt ediliyor.
Son olarak daha önceden bahsedilmişti siz programı konsoldan çalıştırdığınız zaman kayıtlar başka yerde crondan çalıştırdığınız zaman başka yere kayıt oluyorlardı. Bu sorunu hallettim ancak bu sefer samba komutunda hata alıyorum ancak biraz araştırdıktan sonra halledebilirim. 3 gündür okuldan 5 çıkıyorum o yüzden zaman ayıramadın ancak perşembe ve cuma müsaatim tahminim en geç hafta sonu yeni sürümü kullanıma sunacağım. İlginiz için tekrar teşekkür ederim. -
İlk mesajı veya konu başlığını değiştiremediğim için yeni güncellemeleri aşağıdaki adresden takip edebilirsiniz.
-Anlatım ve indirme linki aşağıdaki sayfadadır.
–- https://github.com/akpinarselim/dhcplogger
-
Ellerine saglık. çok teşekkürler. hemen deneyecegim.
-
merhaba
programı adımları ızleyerek kurdum log dosyasına txt geldı fakat ıcerısıne ıp adreslerı gelmedı bununla ılgılı olarak
dhcp leases ornegıne baktım herhangı bır format farkı goremedım
bununla ılgılı olarak ne yapmam gerekır. -
Oluşturulan dosyada hiç bir kayıt yok mu yoksa sadece ip adresleri mi yazılmamış ayrıca dhcpd.leases dosyasının konumunu yazabilir misiniz ?
-
ok ok sorun kalmadı sunucuyu yenıden baslattım sorun duzeldı tesekkurler
-
peki corn olayını nasıl yapabılırım bırseyler olusturdum ben ama calısmıyor sanırsam
-
Tam olarak nerde takıldınız cronu ayarlarken tek dikkat etmeniz gereken programı ayarlarken ki yazdığınız saat bilgisini crondaki yerine aynen yazmak
-
peki corn olayını nasıl yapabılırım bırseyler olusturdum ben ama calısmıyor sanırsam
Pfsense , system-general setup'da Europe/Istanbul secili ise onu Asia/Istanbul yapın
-
corn daki tanımlama
- 1 * * * root /usr/bin/nice -n20 /usr/local/bin/python /root/dhcplogger/py/dhcplogger.py
putty ile de tanımladıgım saat 1 olarak yazdım
-
–-Cron Oluşturmak---
1-)Programı ayarlarken seçtiğiniz saat aralığını crona giriniz:-
- */5 * * * KOMUT
- Yukarıda girdiğim 5 değeri sizin programı kurarken girdiğiniz saat değeriyle aynı olmalı.
KOMUT:
python /sbin/dhcplogger.py
Siz beş yerine 1 yazın yeterli
-
-
aynen dedıgınız gıbı yaptım ama calısan bırsey olmuyor log dosyasına zamanlı olarak dosya gelmıyor
- /1 * * * root python /sbin/dhcplogger.py
-
taksimden öncede bir yıldız kullanmayı deneyin:
* */1 * * * root python /sbin/dhcplogger.py
-
yok hocam aynen dedıgınız gıbı yaptım bekllıyorum ama gel gelelım 1 saat'te bır log alan kımseler yok ortalarda
-
Üzgünüm aklıma başka bir şey gelmiyor. 2 saatte bir almayı denediniz mi ? belki saat değerinde sıkıntı vardır. Müsait bir zamanda kodları bir daha gözden geçireceğim.
-
vallah cronu 5 saat olarak ayarladım programdan da 5 olarak ayarladım cron calısmıyor malesef otomatık olarak dosya olusturmuyor