Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Firewall Logları Hk.

Turkish
    2
    3
    1.2k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      hoscakal
      last edited by

Herkese Merhaba,

Kime lazım olur olmaz bilmiyorum tabi ama ufak bir çalışma yaptık arkadaşımla.

Öncelikle bu çalışma pfsense'in firewall loglarını tutuyorsanız geçerlidir.

Status -> System Logs -> açılan sayfadan settings'e geliyoruz uzak syslog sunucusu ayarlarımız girip firewall event loglarını syslog sunucusuna gönderiyoruz.

buradan firewall loglarını sunucuya gönderip kayıt edebilirsiniz. benim yaptığım çalışma ise bundan sonra başlıyor. tutulan logların içeriği inanılmaz karışık

system logs içinde firewall sekmesinde gözükenler oluşan son 50 logdur. geçmiş logları da bu şekilde görmek için bir çalışma yaptık.

ekteki php dosyasını winscp yardımıyla usr/local/www içine atın dosya adını değiştirmeyin mümkünse :) ve 192.168.x.x/firewall_filter2.php yazdığınızda karşınıza resimdeki gibi sayfa açılacak

Dosyayı seçip yapıştır dediğimizde :) ikinci resimdeki gibi loglanmış dosyaların düzgün halini görebilmekteyiz. umarım işinize yarar…

görsel olarak şu anlık bu kadar çalışma yapmadık. bu sayfada filtreleme ( görüntülenen loglardan sadece örn: 192.168.1.55 nolu ip adresinin hareketlerini göster) ve görsel çalışma yapabilirsek yapacağız

bu çalışmada bana yardımcı olan Murat (forumdan değil) arkadaşıma teşekkür ediyorum.

firewall_filter2.txt

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sametyilmaznet
        last edited by

Ellerinize sağlık abi.

Samet YILMAZ
        Blog : http://www.sametyilmaz.com.tr
        Facebook Grup : https://www.facebook.com/groups/pfsenseturkey
        E-Posta : sametyilmaz[at]yandex[dot]com

• H
          hoscakal
          last edited by

sağolasın benim böyle bir ihtiyacım oldu uğraştım yaptım belki başka ihtiyacı olan vardır diye paylaştık işte :)

• First post
            Last post
          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.