Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense filtreleme ağda etkin olmuyor.

Turkish
    4
    4
    1.2k
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • E
      emrullahde
      last edited by

Bilgisayarımda iki adet ethernet kartı var. WAN 192.168.2.20'ye atadım. LAN'ı da 192.168.2.10 olarak atadım. Paketler bölümünden Lightsquid - squid - squidGuard paketlerini yükledim. modem ppoe ayarında .lan ayarı satık te  wan ayarı dhcp de dıger bılgısayarlara fıltre etkın olması ıcın ne ayar yapmalıyım..

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • U
        uneura
        last edited by

Sana fikir vermesi açısından benim WAN LAN ayarlarını vereyim.

WAN        ->re0      192.168.1.200/24
        LAN        ->re1      10.0.1.1/24  (DHCP açık) (10.0.1.1 Browserden PfSense giriş ip)

Benim modem 192.168.1.xx şeklinde ip dağıtıyor. Senin modem 192.168.2.xx şeklinde görülüyor.

WAN bacağı ile LAN bacağı aynı ip takımında olmazmış, Yani WAN 192.168.2.20 LAN da 192.168.2.10 olmaz.

WAN bacağına modemden aldığın ip, LAN bacağına 10.0.1.1 ip adresini (aynı zamanda PfSense ile internete çıkacak pcler için Gateway adresi oluyor) verebilirsin. LAN bacağına ip atarken Gateway boş kalacak. 
        Ben LAN bacağı 10.0.1.1  DHCP'li ayarladım, böylece oto ip alıyor bağladığım pcler.

1 haftadır PfSense ile uğraşıyorum. Umarım işine yarar.

• A
          alcan01
          last edited by

@emrullahde:

Bilgisayarımda iki adet ethernet kartı var. WAN 192.168.2.20'ye atadım. LAN'ı da 192.168.2.10 olarak atadım. Paketler bölümünden Lightsquid - squid - squidGuard paketlerini yükledim. modem ppoe ayarında .lan ayarı satık te  wan ayarı dhcp de dıger bılgısayarlara fıltre etkın olması ıcın ne ayar yapmalıyım..

Merhaba ;

Ana pfsense ekranının resmini atabilirmisin , kurduğun paketlet aktifmi yani yeşil play işareti varmı üstlerinde ?
          Ayrıca arkadaşımın dediği gibi , wan ve lan aynı ip bloğunda olmayacak
          Ayrıca squiduardta her ayarda save yapsan bile ana  squidguardın ana ekranında apply yapman lazım.şuda önemli blakclist indirip engellemen gereknleri engelledinmi ? nası bi ayar yaptın neleri engellemek istiyorsun.
          Sen resimleri at yaptığın ayarlara dair ben sana yardımcı olurum gerekirse uzaktan bağlanırım.
          iyi çalışmalar

• H
            huseyinyi287it
            last edited by

kardeş slm

bana ulaş istersen sana hem eğitim vereyim hemde sorunlarını düzelteyim tabi istersen :)

• First post
              Last post
            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.