PfSense Https Icerik Yasaklama
-
Eklerde gorebileceginiz uzere olusdurulan alias ustunden direkmen firewalldan cikis engellenebilmektedir. Tsk ediyorum herkeze..
-
bu konu ile ilgili pfsense domain domain de olsa artık tüm iplerini yazmadan https bloklama işlemini yapabiliyormu?
-
**dostum dediğini yaptım ama bende geçerli olmadı. ofiste test amaçlı bir tane pfsense kurdum.
face ip adresileri yazmadan engelleyemiyorum açıkcası.senin makinada kurulu paketler neler ???**
çözdüm :)
Makinayı yeniden başlatınca oldu. forumda okuduğum konularda gördüm. illaki makinayı yeniden başlatmak gerekiyormuş .
herkeze teşekkürler ;)
-
Merhaba;
peki alias ekleyerek subdomainleri nasıl engelleyebiliriz.
ben teamviewer programını engellemek istiyorum. dns sunucuma bakıyorum her defasında farklı bir alt domaine sorgu atıyor.örnek için
ping3.teamviewer.com a sorgu yolluyor ben bunu kapatıyorum bu sefer ping5.teamviewer.com gibi sürekli degisiyor.regexp gibi tamamını *.teamviewer.com gibi nasıl engellerim.
teşekkürler.
-
Evet uygulama süper calışıyor ama lan ağdaki tüm kullanıcıları engelliyor benim şirketimde müdürler yada yöneticlerin facebookları acıkolması gerekmekte bunu nasıl kullanıcı bazında sınıflandırabilirim?
-
Eklerde gorebileceginiz uzere olusdurulan alias ustunden direkmen firewalldan cikis engellenebilmektedir. Tsk ediyorum herkeze..
Acaba pfSense'sin hangi sürümünü kullanıyorsunuz ?
-
Evet uygulama süper calışıyor ama lan ağdaki tüm kullanıcıları engelliyor benim şirketimde müdürler yada yöneticlerin facebookları acıkolması gerekmekte bunu nasıl kullanıcı bazında sınıflandırabilirim?
girmesini istedigin kullanicilari da bir alias altinda toplayip source kisminda bu kullanicilarin aliasini secip NOT kismini sec. bu sekilde bu kullanicilar disindakileri engeller.
-
girmesini istedigin kullanicilari da bir alias altinda toplayip source kisminda bu kullanicilarin aliasini secip NOT kismini sec. bu sekilde bu kullanicilar disindakileri engeller.
Dediğini beceremedim acaba yardımcı olabilirmisin ?
-
@maxteo:
Acaba pfSense'sin hangi sürümünü kullanıyorsunuz ?
Ben 2.1'de denedim çalışmadı. Ayarlar aynen yukarıdaki gibi.
-
facebook yasaklama dökümanı indirebilirsiniz.
http://www.dosya.tc/server29/IlNGT1/FACEBOOKHTTPS.pdf.html