Sfat configurare retea si openVPN
-
ma refeream la cei de domeniu , unde nu ai conectivitate la net
-
Dupa ce mi-ai zis de tracert , am dat de la un client VPN asta si acum vad ca nu imi aloca gateway….
Acum testez si domeniul.. -
Uite si screen-urile celelalte….vad ca rezolva adresa 8.8.8.8
![scr clientDC.jpg](/public/imported_attachments/1/scr clientDC.jpg)
![scr clientDC.jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/scr clientDC.jpg_thumb)
![tracert clientDC.jpg](/public/imported_attachments/1/tracert clientDC.jpg)
![tracert clientDC.jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/tracert clientDC.jpg_thumb) -
:D
de ce ai setat 10.100.1.1 ca default gateway ?
avand in vedere ca pe LAN ai 10.100.1.0/30 acesta nu va raspunde decat cererilor venite de la 10.100.1.1 si 10.100.1.2 .
Fie setezi masca 255.0.0.0 pe pfsense interfata LAN sie setezi in dhcp default gateway 10.100.1.2 si faci rutarea pe spre net de pe masina windows .
-
Am setat asa cu gandul ca 10.100.1.1 este interfata de pe LAN a pfsense si este gateway pentru ce vine in ea…..dar ai dreptate ca nu stie decat de /30.
Am setat pe client gateway 10.100.1.2 si tot nu iese. Mai trebuie adaugat vreo regula ceva? -
Daca setez masca 255.0.0.0 pe pfsense asta nu inseamna ca trebuie sa activez DHCP pfsensului?
Mai bine nu creez o regula in firewall ca tot ce vine in 10.100.1.1 din 10.100.1.1/24 sa iese in WAN?
As vrea doar pfsense sa fie gateway si atat….....derestul sa se ocupe DC-ul. -
in cazul in care ai pus la gateway 10.100.1.2 va trebui sa mai faci cateva modificari pe windows server .
Uite aici sa iti faci o idee ce ar trebui sa faci : http://www.windowsnetworking.com/articles-tutorials/windows-server-2008/Using-Windows-Server-NAT-Router.html
nu , dhcp-ul il activezi doar daca ai nevoie , insa daca setezi masca pe 255.0.0.0 orice client va avea access la gateway , urmand sa acorzi o atentie mai mare regulilor de firewall
-
personal iti recomand sa folosesti ca gateway pfsense-ul , nu are rost sa mai incarci si windows-ul pt asta , in fond pt asta e pfsense-ul .
-
Pai asta ziceam si eu…sa ma folosesc de pfsense ca gateway ca imi place la nebunie.....dar m-am pierdut naiba de tot zilele astea......te impinge lumea de la spate si trebuie sa pun reteaua pe picioare. M-am capiat de tot......
O sa trec masca pe 255.0.0.0 si gata, ca oricum clientii ii vreau sa iasa la net. Nu e nici o problema......filtrari si alte chestii o sa le fac eu prin pfsense, prin DNS-uri etc.
Incerc asta acum si te anunt.
Multumesc mult -
Am pus masca pe 255.255.255.0 ca nu am nevoie de atatea adrese.
Multumesc mult….....asta era. Ce zapacit sunt frate. Masca era de vina. Inca odata multumesc mult.
-
npc :D , happy networking with pfSense
-
Ce facem cu VPN-ul???? Mai ai vreo idee?
Nu imi aloca gateway!!!! -
nu trebuie sa iti aloce neaparat gateway , da-mi te rog un "route print" de la un client VPN
-
Uite:
![Route Print.jpg](/public/imported_attachments/1/Route Print.jpg)
![Route Print.jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/Route Print.jpg_thumb) -
tabla de rutare arata ok , in acest moment nu iti merge ping catre 10.100.1.2 ?
mai fa un tracert catre 10.100.1.2 daca nu .
spunemi putin la ce vrei sa aiba access clientii care se conecteaza pe VPN ca retea / masca
-
La fel ca cel dinainte….raspunde doar 10.0.9.1 si atat.....
Pai deocamdata sa aiba acces la un share de pe server. Cu remote acces pe 10.100.1.2 nu am studiat inca problema.Am inteles ca trebuie modificat in server OpneVPN din tun in tap dar am incercat si nu a vrut...probabil mai trebuie si alte setari facute. Dar deocamdata sa accesez share-ul de pe 10.100.1.2. -
setarile de pe openvpn sunt cele atasate anterior , da ? daca ai modificat ceva te rog sa reatasezi
-
Aaaa da …..scuze,scuze...am debifat optiunea cu pass all traffic trough vpn tunel si am setat reteaua 10.100.1.0/24.
-
LA provide a DNS server to client nu ar trebui sa am DC-ul, el fiind DNS sau trebuie sa las pfsense sa isi faca treaba?
-
unde ai setat mai exact reteaua 10.100.1.0/24 , un scr e bine venit